Yrittäjän aktiivinen edunvalvoja

0

pp-ppy-intro.jpg

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen silmäilee tuoretta tutkimusta.

– 97 prosenttia jäsenistöstä suosittelee kokemuksensa perusteella jäsenyytämme. 61 prosentin mielestä tärkein syy liittyä jäseneksi on se, että PPY ajaan yrittäjän asiaa, hän toteaa iloisena.

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät on pohjoispohjanmaalaisen yrittäjän aktiivinen edunvalvoja. Yhdistys tekee yhteistyötä kaikkien niiden sidosryhmien kanssa, jotka toimivat yrittäjyyden kentässä ja joissa mietitään yrittäjien toimintaympäristöön liittyviä asioita. Tämän ovat edukseen oivaltaneet jo tuhannet yrittäjät kaikilta toimialoilta ja kaikista kokoluokista.

– Jäsenmäärämme on kasvanut koko ajan. Monissa järjestöissä on käynyt toisinpäin, meillä se on noussut hitaasti ja varmasti. Tavoitteena on nyt saada 4 000 jäsenen raja rikki, toimitusjohtaja kertoo.

PPY on yksi Suomen 21 aluejärjestöstä. Toimialueena ovat Pohjois-Pohjanmaan kaikki 28 kuntaa ja niiden paikalliset yrittäjäyhdistykset.

– Yhdellä jäsenyydellä yrittäjä on sekä paikallis-, alue- että valtakunnallisen yhdistyksen jäsen. Yhdellä jäsenmaksulla yrittäjä saa kolmen organisaation palvelut, Marjo Kolehmainen tähdentää.

Hyvinvointia

PPY tukee alueensa yrittäjyyttä monin tavoin. Viime vuosina ovat esiin nousseet erityisesti yrittäjän hyvinvointiin ja jaksamiseen liittyvät palvelut.

– Yksi tärkeimpiä palvelujamme ovat ilmaiset neuvontapalvelut. Yrittäjän käytössä on tosi laajaverkosto asiantuntijoita, joilta voi kysyä neuvoa laki- ja talous- ja työterveysasioissa. Tärkein niistä on lakimiespalvelu. Suomen Yrittäjillä on omat palvelunumeronsa. Lisäksi olemme alueellisesti koonneet tunnettuja asianajotoimistoja, jotka ovat sitoutuneet antamaan puhelinneuvontaa jäsenillemme, toimitusjohtaja kertoo.

Puhelinpalvelun lisäksi PPY on satsannut konkreettiseen lakimiespäivystykseen. Jos asian selvittely on hankalaa puhelimessa, voi yrittäjä varata ajan henkilökohtaiseen neuvontaan yhdistyksen toimistosta. Lakimies on paikan päällä päivystämässä joka toinen keskiviikko.

Vuoroviikoin vuonna 2009 lakimiespäivystyksen kanssa on PPY:n toimistolla joka toinen keskiviikko mahdollisuus myös henkilökohtaiseen kriisiapuun. Jaksamisen eväitä keskustelun muodossa tarjoaa työterveyteen erikoistunut oululainen Condia Oy.

Arkisempaa käytännön kriisiapua on PPY:n kautta saatavilla taloussuhdanteeseen liittyvällä tukipaketilla. Sen tarkoituksena on varmistaa, että hankaluuksissa oleva, terve yritys ei kaadu, vaan selviää tilapäisen kriisin yli.

Koulutusta

Osa yrittäjän hyvinvointia ovat myös omasta osaamisesta huolehtiminen ja valmiuksien ylläpitäminen. Niiden kehittämiseksi on PPY:llä kattava koulutustarjonta. Vuonna 2009 tarjolla on peräti 27 eri koulutusta.

– Ne ovat hyvin yrittäjälähtöisiä, lyhyitä täsmäkoulutuksia, jotka ovat hinnaltaan selkeästi edullisempia kuin vastaavat koulutukset markkinoilla, toimitusjohtaja toteaa.

Koulutuskalenterissa nostetaan joka vuosi esille jokin ajankohtainen, jäsenistön toivoma teema. Vuonna 2009 teemana ovat arvomaailma, globalisaatio, talousnäkymät ja hyvinvointi.

Verkostoa

Moni yrittäjä on järjestön jäseneksi liittyessään huomannut päässeensä monin tavoin mielekkääseen yhteisöön. Oma sosiaalinen verkosto laajenee ja oma liiketoimintaa pääsee entistä paremmin esille.

– Jos pk-yrittäjä on myös valveutunut ja kiinnostunut vaikuttamaan asioihin, tämä järjestö on siihen paras mahdollinen keino. Lähtemällä mukaan oman paikallisyhdistyksen toimintaan, voi vaikuttaa yrittäjyyteen omassa kunnassaan ja alueellisesti. Yrittäjän ääntä halutaan kuulla eri hankkeissa, selvitys- ja työryhmissä ja johtoryhmissä, Marjo Kolehmainen muistuttaa.

– Yrittäjäjärjestön arvostus on korkea. Meillä on aluejärjestössä omaa tutkimus- ja kehittämistoimintaa, jolla selvitämme mihin suuntaan yrittäjyyttä tulisi kehittää. Sanomamme perustuu aina oikeisiin faktoihin.

{gallery}pp-ppy{/gallery}

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät ry

osoite Uusikatu 64 A
90100 Oulu

puh. 08 311 4677

fax 08 371 227

email ppy@yrittajat.fi

www.ppy.fi

Share.