Vireän Satakunnan puolesta

0

sk-elykeskus-intro.jpgSatakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus eli ELY-keskus tukee maakunnan menestymistä edistämällä alueella olevien yritysten toimintaedellytyksiä.

– ELY-keskuksen kautta kanavoidaan yrittäjyyden ja innovaatioiden edistämiseen 23 miljoonaa euroa vuodessa. Satakunnassa on 14 000 toimivaa yritystä ja vuosittain perustetaan 1200 uutta, asiakkuuspäällikkö Anne Jortikka kertoo.

Yrityksille on tarjolla muun muassa neuvonta-, kehittämis- ja rahoituspalveluja. Tuotteiden kirjo on laaja ja Yritys Suomi portaalin kautta löytyvät kattavat kuvaukset eri palveluista sisältöineen.

– ELY-keskuksen kautta pystytään tarjoamaan palveluja yrityksen koko elinkaaren eri vaiheisiin. Jos yrityksellä on aito halu kasvaa ja kehittyä, niin tärkeintä on ottaa rohkeasti yhteyttä. Yhdessä alueen muiden toimijoiden kanssa olemme monella tavalla mukana tukemassa tavoitteiden toteuttamista, Jortikka muistuttaa.

Lähtökohtana on palvella asiakkaita aina yhtä laadukkaasti, tapahtui asiointi sitten kasvokkain, puhelimitse tai sähköisesti. Vuonna 2009 lanseerattiin muun muassa valtakunnallinen aloittavien yritysten puhelinpalvelu YritysSuomi -palvelun kautta.

Yhteistyön lähtökohtana ovat aina yrityksen tarpeet. Kaikkea ei tarvitse tehdä kerralla, vaan asioissa voidaan edetä suunnitelmallisesti pienin askelin. Esimerkiksi toiminnan kehittämiseen on tarjolla lukuisa joukko erilaisia yrityspalveluja.

– Satakunta selvisi taantumasta keskimääräistä paremmin, sillä meiltä löytyy runsaasti vahvoja ja kehittymishaluisia yrityksiä. Menestyvän yrityksen pitää olla myös ketterä ja kyseenalaistaa vanhoja toimintamalleja.

Osoite vaihtuu keväällä 2011

Vuoden 2010 alussa valtionhallinnon uudistuksen myötä aloittaneet kehittämis- ja palvelukeskukset ovat aiempien TE-keskusten seuraajia. ELY-keskusten tehtäväkenttä on kuitenkin aiempaa laajempi. Ne vastaavat TE-keskusten, ympäristökeskusten ja tiepiirien tehtävistä sekä osasta lääninhallituksen liikenne- ja sivistysosastojen tehtäviä.

Satakunnan ELY-keskus hoitaa pitkälti samoja tehtäviä kuin edeltäjänsä, sillä ympäristöön ja liikenteeseen liittyvät palvelut hoitaa Varsinais-Suomen ELY-keskus.

Satakunnan ELY-keskus toimii Porin keskustassa kolmessa eri osoitteessa. Kaikki toiminnat saadaan saman katon alle touko-kesäkuun vaihteessa 2011, jonka jälkeen asiakkaita palvellaan osoitteessa Valtakatu 12.

 

Satakunnan ELY-keskus
Osoite
Yrjönkatu 20 (PL 266)
28101 Pori

puh.
020 636 0150

email
info@yritys.fi

http://www.ely-keskus.fi/satakunta

Share.