Vireä ja elinvoimainen Sievi

0

Vahvasti kehittyvä ja muuttovoittoinen Sievin kunta luo hyvinvointia koko seutukunnalle. 5300 asukkaan kunnasta löytyy 1300 teollista työpaikkaa.

Sievin Jalkine, Scanfil, Ojala-Yhtymä, Celermec, Teho Filter ja Ojala Machine ovat vahvoja vetureita ja pienempiä toimijoita löytyy runsaasti. Maaseutuelinkeinot kukoistavat ja turisteille tarjotaan muun muassa laadukkaita erämatkailupalveluja.

– Maatalous on erittäin vireää. Sukupolvenvaihdoksia on toteutettu ja meille on saatu uusia elinvoimaisia tiloja, kunnanjohtaja Markku Koski kertoo.

Myötätuulesta huolimatta kunnassa ei lepäillä laakereilla. Bioenergian saralla selvitellään parhaillaan etanolitehdashanketta ja puun kaasutuksesta haetaan uutta tehoa sähköntuotantoon.
Palvelurakennetta pyritään kehittämään jatkuvasti. Uusille toimijoille olisi tilausta esimerkiksi hotellialalla ja palveluiden saralla.

Rantatontteja ja viihtyisää asumista

Sievi on oiva kotipaikka luonnon rauhaa ja asuinpaikan turvallisuutta arvostaville.

– Sievin 50 pientä erämaajärveä tarjoavat erinomaiset kalastusmahdollisuudet. Metsähallitukselta on tulossa myyntiin pieniä rantatontteja 50 huvilalle ja kunnan omakotitonttitarjonta on runsasta, Koski selvittää.

Lasten koulutie voi kulkea vaikkapa kyläkoulun kautta omaan lukioon. Kunnalliset palvelut ovat mallillaan. Viime vuosien ylijäämäisten tulosten ansiosta kunta saa alijäämät katettua vuoden 2011 aikana, joten talous on vakaantumassa.

– Haluamme olla yrittäjä- ja perheystävällinen kunta, jossa kaikista pidetään hyvää huolta. Sievissä vallitsee todella positiivinen vire, Markku Koski kiittelee.

Yhteystiedot

Sievin kunta

Osoite
Haikolantie 16
85410 Sievi

puh.
08 488 3111

fax
08 488 3100

email
sievin.kunta@sievi.fi

www.sievi.fi

Kartta

Share.