Viihtyisää asumista, hyvää huolenpitoa

0

sk-honkakoto-intro.jpgKesäkuussa perustettu Honkakoto Lehikoinen tarjoaa tehostettuja hoiva- ja asumispalveluja pääasiassa yli 65-vuotiaille. Honkajoen keskustaan vanhaan pankkitaloon on remontoitu viihtyisä, esteetön ja turvallinen koti 15 hengelle.

Tuleville asukkaille on varattu omat wc- ja suihkutilalla sekä nettimahdollisuudella varustetut tilavat huoneet. Yhteiset tilat on tehty kotoisaa yhdessäoloa varten. Invahissi takaa vaivattoman liikkumisen ja sprinklerijärjestelmä tuo turvaa arkeen.

Viihtyisälle kodille viimeisen silauksen antaa paikan päällä laitettu maukas kotiruoka sekä tuoreet leivonnaiset.

Aviomies ja viisi lasta ovat olleet vahvalla panoksella tekemässä yrittäjä Sari Lehikoisen unelmasta totta. Remontoitavaa ja pihatöitä on riittänyt. Tytär tulee Honkakotoon töihin oppisopimuksella ja lukee samalla lähihoitajaksi.

– Rohkeutta minulle on tullut lisää hankkeen myötä. Irtisanouduin työstäni ja lähdin toteuttamaan pitkäaikaista haavettani. Työskentelin 17 vuotta Kuntoutuskeskus Kankaanpäässä, kertoo kuntoutusavustajan, lähihoitajan, puhevammaisten tulkin ja sosionomin tutkinnot suorittanut Sari Lehikoinen.

Honkakoto tarjoaa myös puhevammaisten tulkkipalvelua, neuropsykiatrista valmennusta, henkilökohtaisia avustus- ja kotipalveluja sekä viriketoimintaa erityisryhmille. Yrittäjän visioissa siintää vielä omaishoitajien hoidokeille suunnattu päiväparkki.

Ulkoilua ja virikkeitä

Honkakoto tarjoaa asukkailleen hoivaa, apua, tukea ja ohjausta arjesta selviämiseen.

– Asukkaan tahto, kuuntelu ja kunnioittava kohtelu ovat kaiken lähtökohtana. Tärkeintä on, että talossa on hyvä henki ja asukas voi kokea olonsa turvalliseksi. Arjen askareisiin kukin voi osallistua kuntonsa mukaan, mutta kaikilla on mahdollisuus myös omaan rauhaan, Sari Lehikoinen painottaa.

Kuntouttava työote on olennainen osa toimintaa ja kunnon säilymistä tuetaan kaikin tavoin. Arki ei rajoitu seinien sisäpuolelle.

– Virikkeitä, tekemistä ja ulkoilua täytyy olla. On tärkeää, että asukas voi käydä lähikaupassa, toripäivillä tai kirkossa tahtonsa mukaan. Pidämme huolen myös sosiaaliturvasta, jotta asukas saa kaikki hänelle kuuluvat etuudet, Lehikoinen korostaa.

 

Honkakoto Lehikoinen Oy
Osoite
Kauppatie 5

38950 Honkajoki

puh.
045 135 8611

email
honkakoto.lehikoinen@gmail.com

http://www.honkakotolehikoinen.fi

Share.