Vauriokorjaukset asiakasystävällisesti

0

Kolarityö Dillström on kehittynyt nykyisten omistajiensa Jouko ja Vesa Dillströmin käsissä pienestä kyläpajasta hyvin varustetuksi peltikorjaamoksi, jolla on oma maalaamo. Viimeisen parinkymmenen vuoden ajan yritys onkin kulkenut alansa kehityksen kärkijoukoissa panostaen laitteiden lisäksi myös osaaviin ihmisiin.

– Yrityksen perusti isämme vuonna 1954 Rantasalmelle ja yrittäjäpolven vaihdos yrityksessä tehtiin 1980-luvun alussa, jolloin alkoi keskittyminen nimenomaan henkilö- ja pakettiautojen vauriokorjauksiin. Savonlinnaan yritys muutti vuonna 1993, ja täällä meillä on omat, noin tuhannen neliön tilat. Sisätiloihin mahtuu työn alle toistakymmentä autoa yhtä aikaa, esittelee yrityksen toimitusjohtaja Vesa Dillström.

Dillström kertoo, että yrityksen periaatteena on hoitaa asiat niin, että asiakkaalle tulee mahdollisimman vähän harmia muutenkin jo tarpeeksi ikävästä tapahtumasta. Useimmiten puhelinsoitto riittää niin asiat alkavat lutviutua.

– Annamme toimintaohjeet, järjestämme hinauksen, hoidamme vahinkotarkastuksen ja tarvittaessa järjestämme asiakkaalle vielä sijaisauton, Dillström kertoo.

Yritys tekee yhteistyötä muun muassa eri vakuutusyhtiöiden kanssa. Näin ollen vahinkoilmoitusten ja -tarkastusten teko hoituu yhdellä kertaa.

– Niin sanotut kuvansiirtotarkastukset aloitimme vuonna 2001. Me teemme kustannusarvion korjauksesta ja liitämme siihen mukaan digikuvat, joiden pohjalta vahinkotarkastaja tekee ratkaisun siitä, korjataanko auto vai meneekö se lunastukseen. Olipa ratkaisu kumpi tahansa, palvelemme asiakkaan mielellämme loppuun saakka, selventää Dillström. Hänen mukaansa lunastusraja tulee vastaan nykyaikana paljon aikaisemmin kuin ennen, sillä nykyään osat ovat kalliita ja tekniikkaa on autoissa muutenkin varsin paljon.

Kun korjaus ei erotu, on onnistuttu

Vesa Dillströmin mukaan myös vahinkojen luonne on muuttunut. Tänä päivänä korjaukseen tulee yhä enemmän parkkipaikoilla pieniä kolhuja saaneita autoja ja puskurivaurioita.

– Joskus saattaa mennä useampi päivä, että korjaukseen tulevat autot ovat vain puskurivaurioisia, hän sanoo.

Sesonkiaikaa korjaamolle on perinteisesti talvi. Toisaalta myös kesäaikaan sattuu paljon pikkukolarointeja, sillä Savonlinnan väkiluku jopa tuplaantuu kesäkuukausina. Kolarityö Dillström huolehtiikin kaikista vauriokorjauksista olipa kyse sitten peltitöistä, maalauksesta, lasitöistä ja muoviosien korjauksesta.

Korjaamon tavoitteena on onnistua korjaustyössä niin hyvin, ettei kukaan havaitse, että autoa on korjattu.

– Suurimmat haasteet ovat yleensä maalarilla. Varsinkin jos autossa on jotain erikoisefektejä, Dillström kertoo.

Merkkiosat ostetaan paikallisista yrityksistä. Laadun vakuutena yrityksessä on käytössä AKL:n laatuohjelma. Tällä hetkellä yritys työllistää kahdeksan henkeä.

{gallery}es-kolarityo_dillstrom_oy{/gallery}

 

Kolarityö Dillström Oy

Osoite
Ainonkatu 16
57200 Savonlinna

puh.
010 617 220

fax
015 520 193

email
vesa@dillstrom.fi

www.dillstrom.fi

Share.