Vahvaa ja osaavaa pohjalaista asennuspalvelua

0

Silloin kun teollisuudessa tarvitaan ammattimiesten tekemää huolto-, asennus- tai kunnossapitopalvelua, teuvalainen Asennuspalvelu Vainionpää Oy on oikea yritys asialla. Tämän tietävät alan ihmiset ympäri Suomen ja Pohjoismaissa.

Mika Vainionpää johtaa yhdessä veljensä Juhan kanssa 21-vuotiasta yritystä, jossa on tällä hetkellä töissä 16 henkilöä. Vuosien aikana yritykselle on kertynyt vahva osaaminen esimerkiksi sahateollisuuden koneiden ja laitteiden asentamisessa sekä huoltamisessa.

– Meidän valtti on se, että olemme nopeita lähtemään, kun asiakas soittaa, olkoon kellonaika sitten mikä tahansa, toimitusjohtaja Mika Vainionpää sanoo.

Asennuspalvelu Vainionpään pääasiallinen työ onkin juuri teollisuuden parissa. Toinen merkittävä työllistäjä on voimalaitosten kunnossapito.

– Meillä on M-Realin BCTMP Kaskisten tehtaan mekaanisen puolen ja putkistopuolen kunnossapito.

MW Power on puolestaan ostanut Vainionpäältä Länsi-Suomen alueen lämpölaitosten huoltopalvelut.

Asentajat ovat lähtövalmiina

Asennuspalvelu Vainionpään arkea on se, että töihin hälytetään mihin kellonaikaan tahansa. Asentajat ovat valmiina lähtemään Etelä-Pohjanmaalta satojen kilometrien päähän esimerkiksi Lappeenrantaan. Varsinkin lämpölaitostyöt ovat usein äkkilähtöjä.

– Tehdään homma pois ja tullaan kotiin, Mika Vainionpää kuvailee reissuasentajien työtä.

Isojen sahalaitosten siirtotöissä Asennuspalvelu Vainionpää muuttaa ja laittaa käyttökuntoon kokonaisen laitoksen vaikka toiselle paikkakunnalle.

– Puramme vanhat laitteet, otamme niihin erikoiskuljetukset, ja asennamme ne uuteen paikkaan takaisin.

Erityisosaaminen syntyy vuosien aikana

Juha Vainionpää työskentelee yrityksessä projektipäällikkönä. Hän tietää, että isojen sahalaitosten purkaminen, siirtäminen ja kokoaminen ovat työtä, jonka oppii vain tekemällä ja vuosien kokemuksen kautta. Koneiden ja laitteiden toimimisen ymmärtämiseen tarvitaan ammattisilmää.

– Tätä ei opita ammattikoulussa, Juha Vainionpää sanoo.

Asennuspalvelu Vainionpää on Suomen suurimpia sahateollisuuden asennuksiin keskittynyt yritys, joka pystyy ottamaan kokonaisurakkana sahalaitoksen asentamisen.

– Kun vanhan sahalaitoksen sekaan laitetaan uusi kuljetin, niin tarvitaan osaamista, että se saadaan asennettua järkevästi, nopeasti sekä edullisesti, Mika Vainionpää tietää.

Edessä asennusreissu Australiaan

Yrityksen arkea on asennus- ja huoltotyöt Pohjoismaissa. Edessä odottaa matka toiselle puolelle maapalloa, kun Juha Vainionpää lähtee seitsemän hengen asennusporukan voimin Australiaan asentamaan sahalaitosta.

– Se on suomalaisten asiakkaidemme toimittama yhteistoimitus. Me tunnemme heidän laitteensa ja silloin asentaminen sujuu, Juha Vainionpää kertoo.

Ulkomailla työskentely on Juha Vainionpäälle tuttua. Tuulivoimaloiden huoltotöitä asentajat ovat tehneet Englannissa ja Ranskassa.

– Uusien lämpölaitosten asentamista on tehty Hollannissa, Englannissa ja Ranskassa, Mika Vainionpää lisää.

Luottamusta tulevaisuuteen löytyy

Mika Vainionpää naurahtaa, että pitkän yritystoiminnan aikana ei ole viikkoa eteenpäin tiennyt, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

– Niin se on vain 21 vuotta vierähtänyt. Kyllä se siihen suuntaan on menossa, että ulkopuolinen kunnossapito lisääntyy koko ajan, Mika Vainionpää arvelee.

Asennuspalvelu Vainionpään toiminta perustuu vuosisopimukseen ja tuntihinnoitteluun. Yrityksen asiakkaita ovat muun muassa ABB, Metsä Board, MW Power, EM Power, YIT, Metsä Wood, UPM, Stora Enso, Wärtsilä, Nordautomation, Jartek, Metso Paper, St 1 Biofuels ja Viafin.

– Kasvupaineita on, mutta tällä porukalla pyritään menemään eteenpäin, tämä pysyy vielä hallinnassa, toimitusjohtaja toteaa.

Mika ja Juha Vainionpää haluavat kiittää yhteistyökumppaneita ja työntekijöitään vuosien varrella tehdystä menestyksekkäästä työstä.

Oma konepaja yrityksen valttina

Asennuspalvelu Vainionpään Teuvan toimitiloissa on suuri konepaja, josta löytyy kaikki konepajan työstökoneet.

– Pystymme tekemään osan itse, jos sitä tarvitaan, että ei tarvitse odottaa osaa viikkoa Saksasta, Juha Vainionpää sanoo.

Konepajassa on tilaa 600 neliötä ja sieltä löytyvät siltanosturit, Levyleikkurit, sorvi, vannesahat, mankelit. Yrityksellä on käytössä omia työkoneita.

– Meillä on itsellä kurottajat, pyöräkuormaajat ja nosturit. Se on asennuksilla valtti, asentaja tai hitsaaja voi olla myös nosturikuljettaja, Mika Vainionpää kertoo.

Yhteystiedot

Asennuspalvelu Vainionpää Oy

Osoite
Teollisuustie 8
64700 Teuva

fax
06 266 9469

email
etunimi.sukunimi@asennuspalveluvainionpaa.fi

www.asennuspalveluvainionpaa.fi

Kartta

Share.