Vaalassa on virtaa

0

pp-vaala-intro.jpgVaalan kunnan sijainti Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntien rajalla, lähellä Kajaania ja Oulua, on yksi pitäjän vahvuuksista. Vaala voi hyödyntää tehokkaasti molempien keskusten kehittämispotentiaalia.

Valtatien ansiosta Vaalalla ovat myös hyvät liikenneyhteydet ja runsas loma-asutus. Kunnassa on yli 1 700 mökkiä ja määrä kasvaa kymmenillä joka vuosi.

Lähes puolet Oulujärvestä ja Manamansalon saari lähes kokonaan kuuluvat Vaalaan. Vesistöt, puhdas luonto, viihtyisä asuinympäristö ja runsaat luonnonvarat ovat kunnan parhaita etuuksia.

– Matkailualan kehittämistä silmälläpitäen on valmistunut Rokua-Oulujärvi -alueen matkailun yleissuunnitelma, master plan, jonka kärkenä on Rokuan geopark -hanke. Siinä Rokua-Oulujärven harjualue on tarkoituksena saada maailmanlaajuiseen, mielenkiintoisten geologisten kohteiden verkostoon, kertoo Vaalan yritysasiamies Veijo Rautiainen.

Kasvava matkailu- ja elinkeinopalveluiden kysyntä tukee Vaalan palveluelinkeinoa, joka on perusta kunnan varsin monipuoliselle elinkeinorakenteelle. Kaikkiaan noin 1 150 työpaikasta kaksi kolmannesta on palveluelinkeinoissa.

Hyvä paikka yrittää

Veijo Rautiaisen mielestä Vaalan yrittäjien kesken vallitsee erinomainen yhteishenki ja koko kunnassa myönteinen yritysilmapiiri.

Yrityasiamiehenä hän huolehtii paikallisesta elinkeinoneuvonnasta ja kunnan yhteydenpidosta yrityksiin. Pidemmälle menevä toimialakohtainen kehittämistyö hoituu maakunnallisen kehittämisyhtiön Kainuun Etu Oy:n avulla.

– Vaala on tiiviisti mukana Oulu-Kajaani -kehittämisvyöhyketyössä. Kunta tukee paikallisen periyritystoiminnan kehittymistä Oulujärvi Leader -toimintaryhmän kautta ja on mukana rahoittamassa Oulujärven Jättiläiset ry:n toteuttamaan matkailuyritysten yhteismarkkinointia, Rautiainen toteaa.

– Perusturva- ja terveydenhuoltopalvelut Vaala tuottaa yhteistyössä Oulunkaaren seutukunnan kanssa. Yhteistyö Oulunkaaren ja erityisesti Oulujokilaakson kuntien kanssa on muutenkin tiivistä. Olemme mm. mukana Oulunkaaren elinkeinotiimissä, hän lisää.

Yrityksillä on hyvät mahdollisuudet sijoittua Vaalaan. Kunnalla on tarjota vapaata teollisuustilaa vuokralle ja lisäksi yksityisessä omistuksessa on vapaata liike- ja toimistotilaa. Teollisuudelle on varattu rakentamisen olosuhteiltaan erinomaista aluetta useita kymmeniä hehtaareja Vaalan keskustaajaman läheisyydessä valtatie 22:n varrella.

Vaala

– asukkaita noin 3 500
– pinta-ala 1 765 neliökilometriä, josta vesialuetta 446 neliökilometriä
– työttömyysaste vaihtelee vuodenajan mukaan 14-18 %
– työpaikkoja kunnassa 1150, josta 63 % palveluelinkeinoissa
– suurimmat työnantajat Vaalan kunta, Pelson keskusvankila, VB-Betoni Oy, Rokuan kuntokeskus, Vaalan Juustola Oy, Vaalan OK-Kaluste Oy ja Hitsacon Oy

Vaalan kunta
osoite Vaalantie 14
91700 Vaala
puh. 08 536 0111
fax 08 36 0181
email vaala@vaala.fi
www.vaala.fi
{gallery}pp-vaala{/gallery}
Share.