Utajärvi on kehitysuralla

0

pp-utajarvi-intro.jpg

Utajärven kunta saa lähivuosina huomattavasti lisää vetovoimaa paranevien liikenneyhteyksien, Oulujokivarren maankäytön tehostumisen ja matkailualan hyvien kehitysnäkymien ansiosta.

– Matka Utajärveltä alueen keskukseen Ouluun nopeutuu huomattavasti, kun valtatie 22:ta parannetaan Oulun ja Muhoksen välillä, odottaa Utajärven kunnanjohtaja Kyösti Juujärvi.

– Oulu-Kajaani-kehitysvyöhykeprosessissa luotu moderni malli maankäyttöön mahdollistaa Oulujoen rantamaisemien hyödyntämisen asumisessa, kunnanjohtaja jatkaa.

Yrittäjämyönteisen Utajärven alueella toimii muun muassa muovi- ja puunjalostusteollisuutta. Utajärven Yrityspuisto Oy elinkeinojen kehittämisen organisaattorina mahdollistaa tehokkaan ja nopean päätöksenteon. Utajärvellä on mahtavat bioenergiavarat laajojen metsä- ja suoalueiden ansiosta.

Utajärvellä on korkeatasoiset peruspalvelut. Kunta on edelleen ainut laatuaan Suomessa, jossa kaikki kunnalliset palvelut ovat sertifioidun laatujärjestelmän piirissä. Se näkyy toiminnan tehokkuutena. Esimerkiksi terveyspalvelujen suhteen Utajärven toiminta oli vuoden 2007 tilinpäätöksen mukaan Suomen toiseksi tehokkainta.

Lohi on tervetullut takaisin

Matkailulla on hyvät kasvuedellytykset Utajärvellä. Esimerkiksi valtatie 22 on Suomen yhdeksäs virallinen matkailutie ja entisten tervansoutajien reittejä mukailevana se on nimetty Tervan tieksi.

Rokuan alue tavoittelee paikkaa Unescon Geopark -verkostossa, joka pyrkii edistämään luonto- ja geomatkailua.  Suomesta verkostoon pääsee kolme kohdetta.

– Geopark -hakemus lähtee lokakuussa. Rokualla on hyvät mahdollisuudet tulla Suomen ensimmäiseksi Geopark-kohteeksi, Juujärvi uskoo.

Rokuan hyvinvointi- ja luontomatkailun lisäksi Oulujoki ja Kiiminkijoki tarjoavat hienot mahdollisuudet kehittää matkailua edelleen.

Oulujoki palautetaan lohijoeksi ja se on luonnonkauniille Utajärvelle yksi matkailuvaltti lisää.

{gallery}pp-utajarvi{/gallery}

Utajärven kunta

Osoite
PL 18 (Laitilantie 5)
91601 Utajärvi

puh.
08 551 0111

fax.
08 542 1278

email
kyosti.juujarvi@utajarvi.fi

www.utajarvi.fi

Share.