Tukea ja neuvoja yhdeltä luukulta

0

sk-pskk-intro.jpgPohjois-Satakunnan Kehittämiskeskuksen koko toiminta on rakennettu alueen yritysten liiketoiminnan tukemiseksi. Niin alkavat kuin jo toimivatkin yrittäjät saavat samalta luukulta tukea ja neuvoja sekä tarvitsemiaan yhteistyökontakteja.

PSKK:n toimialueeseen kuuluvat seitsemän kuntaa: Honkajoki, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kiikoinen, Lavia ja Siikainen. Alueen yritykset edustavat etenkin metalli- rakennustuote- ja elintarviketeollisuutta.

– Vuosittain Pohjois-Satakunnassa perustetaan noin 110-130 uutta yritystä. Niistä noin 70 prosenttia käyttää meidän palvelujamme liiketoiminnan käynnistysvaiheessa. Se on hyvä luku, kertoo PSKK:n toimitusjohtaja Esa Sairanen.

Kehittämiskeskuksessa on neljän hengen tehokas ja asiantunteva henkilöstö. Samoissa tiloissa  toimivat myös Finnvera Oyj, Prizztech Oy, ProAgria ja Leader -ohjelmaa toteuttava Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry. Tämä helpottaa yrittäjien palveluiden saatavuutta yhdeltä luukulta.

Uusi yritys kunnolla alkuun

PSKK:n alueella yritystoimintaa suunnittelevan kannattaa ihan ensimmäiseksi ottaa yhteyttä Kehittämiskeskukseen.

– Näin aloittava yrittäjä saa perustietoa muun muassa yrittäjyydestä, tulevan yrityksen toimialasta ja  kilpailutilanteesta. Lisäksi hän voi keskusteluissa yritysneuvojien kanssa luoda kuvaa omasta itsestään yrittäjänä, haasteista ja mahdollisuuksista Esa Sairanen perustelee.

Yhteistyö käynnistyy keskustelulla yritysneuvojan kanssa. Yrityksen liikeideaa punnitaan yhdessä ja rakennetaan yritykselle järkevä liiketoimintasuunnitelma. PSKK antaa myös työ ja elinkeino-toimistolle lausunnon starttirahoitusta varten.

– Olemme myös ottaneet käyttöön sähköisiä palveluja, mikä mahdollistaa nopeamman palveluprosessin. WWW-sivujemme kautta aloittava yrittäjä löytää mm. liiketoimintasuunnitelma- ja rahoituslaskelmapohjat liiketoiminnan suunnittelutyötä varten, toimitusjohtaja vinkkaa.

Neuvonnan ja keskustelun ohella Sairanen pitää erityisen tärkeänä PSKK:n kautta yrittäjän saamaa kontaktiverkostoa. Varsinkin aloittavalle yritykselle on usein elintärkeää tietää, mistä hankkia rahoitusta, mihin myydä palveluja tai kuka voisi olla sopiva tuotekehityskumppani.

Toimivalle yritykselle lisävauhtia verkostomaisilla palveluilla

Kun liiketoiminta on jo vauhdissa ja tavoitteena on edelleen kasvattaa yritystä, tulevat avuksi Kehittämiskeskuksen kautta toimivan yrityksen eri palvelukokonaisuudet. Silloin yrityksen yhteistyökumppanina toimivat PSKK:n ohella esimerkiksi rahoitusasioissa  ELY-keskus, Tekes tai Finnvera, tai eri kehittämispalveluja tarjoavat toimijat kuten Prizztech Oy ja  Satafood.

– Jokainen yritys ja sen palvelutarve on omanlaisensa. Olemme tarvittaessa esimerkiksi etsineet nopeasti kasvavalle yritykselle pääomasijoittajaa, Esa Sairanen kertoo.

Myös yrityksen elinkaaren toisessa päässä Kehittämiskeskuksen kautta saa apua omistajan- tai sukupolvenvaihdoksessa. Satakunnan Yrittäjät ja alueen kehittämiskeskukset ovat palkanneet yhdessä yrittäjien avuksi asiantuntijan, joka auttaa yrittäjää silloin kun edessä on eläkkeelle siirtyminen tai yrityksen myyminen.

 

 

 

Pohjois-Satakunnan Kehittämiskeskus Oy
Osoite
Keskuskatu 51 B
38700 Kankaanpää

puh.
040 536 7117

fax
02 572 2305

http://www.pskk.fi

Share.