Tietohallinnon työkaluilla tukea yrityksille

0

JK-Ohjelmat tietää miten tukea yrityksen liiketoimintaa ja laatutavoitteita tietohallinnon työkaluilla.  Yritys etsii ja ylläpitää ratkaisuja, jotka mitoitetaan aina yrityksen koon ja tarpeiden mukaan.

JK-Ohjelmien toimitusjohtaja Jorma Ketola on seurannut pk-yritysten toimintaa 25 vuoden ajan. Hän kertoo huomanneensa, miten useimmat yrittäjät haluavat keskittyä siihen minkä parhaiten osaavat: varsinaiseen liiketoimintaansa.

-Meidän tehtävämme on tukea heitä tietotekniikan ratkaisuin, jotka ovat sekä tehokkaita että kustannustehokkaita. Ensin selvitämme yrityksen infran, sitten voimme ottaa käyttöön tarvittavat työkalut, hän kiteyttää.

Kaksi tehokasta työkalua

JK-Ohjelmilla on käytössään kaksi päätyökalua.

QL-Tools –liiketoimintajärjestelmään voidaan kytkeä yrityksen toiminnan kaikki osa-alueet, jos asiakas näin haluaa. Laatu on järjestelmän käytössä koko ajan läsnä.

-Toimialariippumatonta QL-Toolsia myymme kuukausihinnalla. Jo 15 eurolla kuukaudessa asiakas saa ominaisuuksiltaan jättijärjestelmän, Jorma Ketola toteaa.

Balanssi –työkalu on puolestaan helppokäyttöinen ohjelmakokonaisuus pienyrittäjille ja yhdistyksille, jotka tarvitsevat tietotekniikkaa vain liiketoimintansa perusasioiden, kuten laskutuksen, hoitoon. Pienyrittäjälle JK-Ohjelmat ei edes yritä myydä raskaita ja kalliita ratkaisuja.

-Emme kehitä rahastusautomaatteja. Asiakkaan ei tarvitse koskaan pelätä, että yhtäkkiä kulut kasvavat suuriksi. Tietotekniikan työkaluihin ei tarvitse sijoittaa isoja rahoja ja kuukausierät pysyvät kohtuullisina, Ketola summaa.

Laatutekijät hallintaan

QL-Tools perustuu ajatukseen, että yrityksessä laatu syntyy normaalin toiminnan yhteydessä.

-Yrityksen ei tarvitse palkata laatuinsinööriä, vaan järjestelmään voidaan kytkeä erilaisia toimintoja. Yrityksessä saattaa olla käytössä laatukäsikirja, joka kertoo mitkä asiat käytännössä vaikuttavat laatuun ja ketkä ihmiset siitä vastaavat. Kaikki tämä kytkeytyy järjestelmässä toisiinsa, Jorma Ketola toteaa.

Perinteisesti yrityksessä on rivi mappeja, joissa jokaisessa on yrityksen toiminnan laatuun vaikuttavat osa-alueet. Jos laatujärjestelmä auditoidaan vuosittain, joudutaan käymään läpi melkoinen nippu asiakirjoja.

-QL-Toolsissa auditointi hoituu normaalin liiketoiminnan rinnalla. Kun jokin toiminnan laatuun vaikuttava asia korjataan, se tallentuu heti järjestelmään, Ketola selvittää.

JK-Ohjelmien QL-Toolsin käyttö alkaa starttipaketilla, jonka yritys tilaa käyttöönsä. Työkalua voi käyttää yrityksessa yksi tai useampi henkilö. Käyttöön tarvitaan vain tietokone ja nettiyhteys.  JK-Ohjelmat perehdyttää asiakkaan QL-Toolsin käyttöön.  Lisäksi asiakas saa järjestelmä ylläpitopalvelun ja tarvittaessa myös konsulttiapua.

Toimitusjohtaja Ketola uskoo asiakkaiden hyötyvän QL-Toolsista monin tavoin.

-Kun laatu tarkistetaan kerran, se on aina yhdenmukainen. Tämä tietää rahansäästöä. Lisäksi järjestelmä tuo yrittäjälle turvallisuuden tunteen, tietoisuuden, että laatuasiat ovat hanskassa.

-Yrityksessä laatuasioiden merkitys on yhä kasvamassa. Kannattaa ennakoida ja huolehtia että asiat ovat kunnossa. Tarjouksentekovaiheessa se on liian myöhäistä, Jorma Ketola muistuttaa.

Yhteystiedot

JK-Ohjelmat

Osoite
PL 30
90401 Oulu

puh.
0400 682 951

fax
08 8811 285

email
etunimi.sukunimi@jk-ohjelmat.fi

www.jk-ohjelmat.fi

Share.