Täydellisen puhdasta vaativissa kohteissa

0

Siellä missä pitää tulla puhdasta ja bakteeritonta pesujälkeä, on Pesuteknon osaaminen parhaimmillaan. Kahden vuosikymmenen kokemuksella ja osaamisella yritys on kehittänyt desinfiointi- ja pesukoneita, joita käyttävät nykyisin kaikkein vaativimmat toimialat, kuten lääketeollisuus sekä lihanjalostus- ja meijeriteollisuus.

 

Pesuteknon pesukoneet on kehitetty ensisijaisesti elintarviketeollisuudelle.

– Koneemme pystyvät pesemään pois elintarvikepitoiset valkuaisaineet. Lihaskudosten solut on vaikea saada pois, mutta koneemme pystyvät hajoittamaan ne, tarkentaa toimitusjohtaja Tuomo Moilanen.

Kaikki perustuu yrityksen korkeaan osaamiseen nimenomaan pesemisen teknologiassa. Tietämys on siirretty pesu- ja desinfiointikoneisiin, joissa yrityksellä on puolenkymmentä tuotemerkkiä.

– Tuotteissamme on tietyt perusratkaisut. Tarvittava varustelu räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaan. Koneemme toimivat sovitettuna tiettyyn ympäristöön ja sen työolosuhteisiin, toimitusjohtaja kertoo.

Pesuteknolta on tulossa markkinoille myös kokonaan uusi, kooltaan suuri konetyyppi. Sen sisälle voidaan ajaa tavaraa vaunulla ja pesutila on iso suhteessa muuhun mitoitukseen. Lisäksi kone on erittäin tehokas ja sen käyttömukavuus on entistä parempi.

Vientiin 80 prosenttia tuotannosta

Kun Pesutekno Oy aloitti toimintansa yli 20 vuotta sitten, oli yrityksen usein osoitettava valmistamiensa koneiden teho käytännössä. Myöhemmin uskottavuusongelmasta ei ole ollut. Yrityksen tuotteilla on tyytyväisiä käyttäjiä kaikkialla, missä vaaditaan korkeaa hygieniaa.

Pesuteknon tuotanto on vahvasti vientipainotteinen. 80 prosenttia tuotteista menee ulkomaille. Tärkeimmät vientimaat ovat nykyisin Norja, Ranska, Englanti ja Yhdysvallat.

– Tärkeitä alueita meille ovat teollisuusmaat, joissa on vahva lainsäädäntö. Maissa, joissa hygienia ei ole kehittynyt eikä sitä valvota, ei tuotteitamme tarvita, Tuomo Moilanen toteaa.

Pesutekniikalla paljon käyttökohteita

Pesuteknon toimitusjohtaja uskoo pesu- ja desinfiointikoneiden kysynnän kasvuun. Hygieniatarpeet kasvavat koko ajan. Uusia maita tulee mukaan korkeisiin hygieniavaateisiin.

Pesuteknon kehittämällä pesutekniikalla voisi toimitusjohtajan mukaan olla myös nykyistä paljon enemmän käyttökohteita.

– Mahdollisuuksia on mm. kaupan alalla, suurkeittiöissä, sairaaloissa ja elektroniikkateollisuudessa. Yleensä kaikkialla, missä valkuaisaineiden hajoittamisella ja hygienialla on merkitystä, päättää Moilanen.

{gallery}es-pesutekno_oy{/gallery}

 

Pesutekno Oy

Osoite
Hietatie 2
76850 Naarajärvi

puh.
010 397 0970

fax
015 348 494

email
pesutekno@pesutekno.fi

www.pesutekno.fi

Share.