Suunnittelu Laukka Oy Nivalasta Ylivieskaan

0

Rakennus- ja ympäristösuunnittelun asiantuntija, Suunnittelu Laukka Oy, on siirtänyt päätoimipaikkansa Nivalasta Ylivieskaan. Ylivieskassa yritys muutti Savarin alueelle osoitteeseen Latvalantie 2, eli samoihin  tiloihin Arkkitehtisuunnittelu Niskanen Oy:n kanssa.

– Olemme miettineet liikkua jo pari vuotta ja näimme, että tämä on tulevaisuuden kannalta paras ratkaisu. Vaikka meillä on asiakkaita eri puolilla Suomea, Ylivieskassa heitä on paljon ja tällä hetkelläkin olemme mukana tavalla tai toisella kaikissa merkittävimmissä julkisissa ja yksityisissä rakennushankkeissa, joita Ylivieskassa on meneillään, yrityksen 20 vuotta sitten perustanut toimitusjohtaja Jouni Laukka perustelee muuttoa.

– Vuosien myötä meille on syntynyt Ylivieskan seutukuntaan lisäksi vahva kumppaneiden verkosto, joka sekin vaikutti päätökseemme yhdessä Ylivieskan kaupungin avoimen ilmapiirin kanssa. Nivalaan meille jäävät ainakin toistaiseksi nykyiset toimitilat, toimitusjohtaja jatkaa.

Suunnittelutoimiston moni työntekijä asuu jo nyt Ylivieskassa, eikä sekään ollut merkityksetön tosiasia ratkaisua tehtäessä, että Ylivieska on voimakkaasti kasvavaa ja kehittyvää aluetta.

Myös rakenteet 3D-kuvina

Suunnittelu Laukka Oy:n osakkaita ovat nykyään Jouni Laukan lisäksi Heikki Ainasoja sekä Tapani Niskanen Arkkitehtisuunnittelu Niskanen Oy:stä. Yhteisiin tiloihin muuton seurauksena yritykset palvelevat asiakkaitaan entistä kokonaisvaltaisemmin.

– Pyrimme suunnittelussa asiakasta miellyttävään lopputulokseen ja siihen, että rakentamisen kustannukset pysyvät tasolla, johon asiakas on varautunut. Yhteistyön ansiosta voimme hoitaa asiakkuuksia toimistoistamme Ylivieskassa, Nivalassa, Oulussa ja Helsingissä. Esimerkiksi silloin, kun asiakas suunnittelee liikerakentamista Etelä-Suomeen, Tapani Niskanen korostaa.

Suunnittelu Laukka Oy:n päätuotteita ovat rakennesuunnittelu ja maarakennussuunnittelu. Toimitusjohtajan mukaan yritys on kasvanut hitaasti mutta varmasti, ja nykyään se työllistää yhdeksän työntekijää.

– Meidän yksi menestystekijä on ollut erikoistuminen rakennesuunnitteluun ja pohjatutkimuksiin. Teemme lisäksi rakentamiseen liittyvää valvontaa, maastomittauksia gps-laitteilla ja olemme mukana useissa uusjakohankkeissa. Palveluita kysytään laajalla skaalalla, ja sen takia meidän täytyy osata monenlaista, Jouni Laukka kertoo.

Yritys on tuonut uutena palveluna alueelle 3D-rakennesuunnittelun. Tähän saakka rakennuksia on esitetty 3D-kuvina, mutta nyt se on viety myös rakenteiden esittämiseen. Kerroksittainen 3D-kuva auttaa havainnollistamaan monimutkaisia rakenteita kuvan avulla ja mahdollistaa törmäystarkastelun.

– Jotta pysymme kisassa mukana, yrityksen täytyy kehittää osaamista ja laatua koko ajan. Meillä on sertifioitu 9001-laatujärjestelmä, mikä takaa osaltaan laadun jatkuvan kehittämisen.

– Laatujärjestelmä on lisännyt luottamusta asiakkaiden silmissä sekä tehostanut omaa toimintaamme.

Toimitusjohtajan mukaan tulevaisuudessa kasvu ei ole itsetarkoitus, mutta jos siihen ilmenee luontaisia edellytyksiä, kasvua ei myöskään rajoiteta.

Yhteystiedot

Suunnittelu Laukka Oy

Osoite
Latvalantie 2
84100 Ylivieska

puh.
+358 8 443 455

fax
+ 358 50 354 5270

email
jouni.laukka@rakenne.fi

www.rakenne.fi

Share.