Supertarkkaa koneistusta

0

Ylivieskalainen West-Tronic koneistaa vaativia metalliosia tarkkaakin tarkemmin. Kappaleet ovat isoja, mutta niiden mittatarkkuuden toleranssi on hiuksen paksuuden luokkaa.

Vuonna 2005 perustettu West-Tronic Oy on ehtinyt saada hyvän jalansijan keskiraskaan metalliteollisuuden yhteistyökumppanina.

– Meillä laatu ja toimitusvarmuus ovat parhaat valttimme, toimitusjohtaja Jouni Paananen perustelee.

– Tältä alalta tippuu helposti pois, jos on laatuongelmia. Me satsaamme laatuun ja varmistamme, että kappaleet ovat täsmälleen sellaisia kuin asiakas haluaa. Töitä teemme kolmessa vuorossa ja tarvittaessa viikonloppunakin.

Laadun takeena ajanmukainen kalusto

West-Tronic on viime vuosina satsannut moderniin kalustoon. Alan viimeisintä tekniikkaa edustavilla koneilla voidaan tehdä äärettömän mittatarkkoja kappaleita.

Yrityksen uusissa toimitiloissa on myös mittahuone, jossa lämpötila voidaan vakioida mahdollisimman tarkan mittaustuloksen saavuttamiseksi. Jokaisen kappaleen mukana asiakas saa mittapöytäkirjan.

West-Tronicin työstämät tuotteet sijoittuvat keskiraskaaseen sarjaan, jossa kappaleiden painot vaihtelevat 60 kilosta 250 kiloon. Yrityksen tavoitteena on investoida vielä isompiin koneisiin, joilla pystytään tekemään suurempiakin kappaleita.

Tavoitteena asiakaspohjan laajentaminen

West-Tronicin pääasiakas on ABB Vaasassa, Puolassa ja nyt myös Ruotsissa. ABB:lle tehdään Ylivieskassa mm. moottoreita räjähdysaltiisiin tiloihin sekä koneistetaan sähköjunien moottoreiden runkoja.

Yrityksen tärkeimpiin asiakkaisiin kuuluvat myös Wärtsilä ja Ponsse, joille menee laiva- ja metsäteollisuuden tuotteita. Kasvua West-Tronic tavoittelee uusista asiakasryhmistä.

– Asiakaskuntaamme voivat kuulua keskiraskaiden kappaleiden tilaajat missä vaan maailmalla. Koneistamme rautaa, valurautaa ja alumiinia eli kaikki metallit käyvät, Jouni Paananen määrittelee.

Nuorekas, kehittyvä firma

West-Tronicin periaatteena on toimitusjohtajan mukaan olla nuorekas firma, joka haluaa kasvaa, uudistua ja kehittää toimintaansa.

Jouni Paananen näkee yrityksen tulevaisuuden varsin lupaavana. Yritys on laajentanut asiakaspohjaa ja uusia kumppanuuksia voidaan ottaa vastaan.

Ajanmukaisten tilojen ja koneiden lisäksi West-Tronicin suurimpia valtteja on osaava henkilöstö. Vaikka yritys on vielä nuori, on työntekijöille kertynyt osaamista ja ammattitaitoa huomattavasti pidemmältä ajalta.

Yhteystiedot

West-Tronic Oy

Osoite
Ratakatu 13 (PL 47)
84100 Ylivieska

puh.
044 042 6551

fax
08 426 561

email
etunimi.sukunimi@west-tronic.fi

www.west-tronic.fi

Share.