Saneerausurakointiin erikoistunut hämeenlinnalainen perheyritys

0

Hämeenlinnan Saneeraus- ja Rakennuspalvelu Oy on hämeenlinnalainen Salmisen perheen omistama perheyritys. Yrityksen perustaja on yli 40 vuotta rakennusalalla toiminut Erkki Salminen. Hän on nykyisin yrityksen hallituksen puheenjohtaja, mutta osallistuu edelleen aktiivisesti myös yrityksen arkirutiineihin.

 

Salmisen vaimo Raija sekä lapset Anne ja Juha ovat osakkaina perheyrityksessä. He myös työskentelevät yrityksessä. Juha on rakennusmestari AMK ja toimii työmaamestarina ja Anne on rakennusinsinööri AMK ja työskentelee yrityksessä toimistoinsinöörinä. Yrityksen toimitusjohtaja ja vastaava mestari on rakennusinsinööri AMK Aki Vanhanen.

Yritys tekee pääasiassa saneerausurakoita. Asiakkaina ovat kaupungit, kunnat, säätiöt ja esimerkiksi kehitysyhtiö Kruunuasunnot Oy. Hämeenlinnan kaupunki on merkittävä saneeraustöiden teettäjä.

– Omakotitalorakennuttajille olemme joutuneet sanomaan ei, koska aika ei riitä, toimitusjohtaja Aki Vanhanen sanoo.
Hallituksen puheenjohtaja Erkki Salminen on nähnyt rakennusalan nykyisen kehityksen yli 40 vuotta alalla olleena. Rakennusalalla kiire on kasvanut.

– Onhan urakointi nykyään paljon kiivaampaa ja aikataulut ovat kireitä. Myös tavaransaanti on vaikeutunut ja toimitusajat eivät pidä, mikä aiheuttaa ongelmia taas urakka-aikataulussa, Erkki Salminen harmittelee.

Työvoimaa yritys on saanut tarvitessaan. Sillä on neljästä viiteen toimihenkilöä sekä 15–20 työntekijää sekä paljon myös aliurakoitsijoita. Koulutettua työvoimaa on ollut hyvin saatuvilla.

– Rakennusmestareiden koulutuksen aloittaminen uudelleen on hyvä asia, rakennusalan veteraani Erkki Salminen kiittelee.

Hämeenlinnan Saneeraus- ja Rakennuspalvelu on tehnyt yleensä noin yhden oman rivitalokohteen vuodessa. Omana työnä tehdyssä kohteessa on voinut tasailla töitä, mikäli muissa kohteissa on ollut hiljaisempaa.

Toimitusjohtaja Aki Vanhanen luottaa töiden riittävyyteen jatkossakin. Esimerkiksi putkiremontteja riittää Hämeenlinnan seudulla. Rakennusurakoitsija hoitaa myös linjasaneerausurakat kokonaisvaltaisesti.

– Kyllä korjattavaa riittää. Hämeenlinnassakin on satoja taloja, joissa valurautaviemärit ovat tulleet tiensä päähän. Kilpailu ehkä kiristyy jatkossa. Tälläkin hetkellä esimerkiksi linjasaneerauksissa eli taloyhtiöiden putkiremonteissa on kova kilpailu, Aki Vanhanen uskoo.

– Me pärjäämme kilpailussa sitä paremmin mitä vaativampi kohde ja mitä monipuolisempaa osaamista tarvitaan, Erkki Salminen mainitsee.

– Hoidamme työmaat kokonaisvaltaisesti kompaktilla ja joustavalla hierarkialla, toimitusjohtaja Vanhanen vakuuttaa.

{gallery}hy-hameenlinnan_saneeraus_ja_rakennuspalvelu_oy{/gallery}

 

 

Hämeenlinnan Saneeraus- ja Rakennuspalvelu Oy

Osoite
Rautatienkatu 60 B, 13220 Hämeenlinna

puh.
040 722 4948

email
aki.vanhanen@hsrp.fi

Share.