Ristiinan kunta – luonnostaan rikas

0

Hyvien liikenneyhteyksien varrella sijaitsevassa Ristiinan kunnassa kreivillinen menneisyys yhdistyy sulavasti nykyaikaan. Tarvittavat lähipalvelut löytyvät kunnasta itsestään, ja muita palveluita asukkaille järjestyy helposti seudullisesti.

– Maakunnan keskukseen, Mikkeliin, on Ristiinasta vain 20 minuutin ajomatka, valaisee kunnanjohtaja Virpi Siekkinen.

 

Noin viidentuhannen asukkaan kunnassa työpaikka-aste on lähes sataprosenttinen. Pääosa työssä olevista työskentelee palvelujen ja jatkojalostuksen parissa. Työtä löytyy muun muassa pienteollisuudesta ja kuljetuksesta. Myös vihannesviljelyä harjoitetaan kunnassa paljon.

– Luonnonvarojen suhteen olemme täällä rikkaita. Niitä hyödynnetään muun muassa matkailussa. Yksi ylpeydenaihe meillä on pohjoismaiden laajimmat kalliomaalaukset Astuvansalmessa, jonne pääsee sekä kävellen että veneellä, kertoo Siekkinen.

Suurin työnantaja kunnassa on UPM-Kymmene Wood Oy:n Pelloksen vaneritehdas, joka tarjoaa työpaikan yli 700:lle. Toiseksi suurin teollinen yritys on pitkäikäinen perheyritys Kuomiokoski Oy. Sen jalkine- ja puutyötehdas työllistää 90 henkilöä.

Portti merelle

Ristiinan kuntaa halkoo Mikkeli-Lappeenranta sekä Mikkeli-Kouvola valtatie, joten kunnan sijainti on erinomainen monenlaiselle yritystoiminnalle ja asumiselle. Vesiteitse taajaman tavoittaa Saimaan syväväylää pitkin.

– Sitä kautta pääsee aina merelle saakka. Veneilijät ovat Ristiinan löytäneetkin hyvin – kiitos muun muassa hyvän palvelutarjonnan Saimaalla, toteaa Siekkinen.

Vapaa-ajanmatkailu vilkastuttaa Ristiinan kuntaa etenkin kesäaikaan. Vapaa-ajanasuntoja kunnassa on noin 3000 ja mökkiläistoimikunta toimii kunnassa vireänä, pitäen huolta vapaa-ajanasukkaiden asioista.

– Lähes kaikki rakennuskelpoiset rantatontit on kaavoitettu odottamaan uusia loma-asunnon rakentajia. Myös omakotitalojen rakentaminen kunnassa on ollut vilkasta, sillä täällä asuminen on helppoa ja turvallista, Siekkinen mainostaa.

Vapaa-ajanasukkaiden lisäksi Ristiinan kesää elävöittävät myös muun muassa Ristiinan Nuorisoseuran laadukas teatteri Tuuva ja huvi- ja tanssikeskus Metsälinna, jonka tanssilavakulttuuri kukkii monipuolisena läpi kesän.

 

Ristiinan kunta

Osoite
Pellosniementie 5 (PL 5)
52301 Ristiina

puh.
0207 655 300

email
ristiinan.kunta@ristiina.fi tai
etunimi.sukunimi@ristiina.fi

www.ristiina.fi

Share.