Puu inspiraation ja osaamisen lähteenä

0

OR group on Olavi Räsänen -konsernin yhtiöiden yhteinen markkinointinimi. Konserniin kuuluvat puualan osaajat Olavi Räsänen Oy, Parla Floor Oy, Parlatuote Oy ja Savopak Oy.

– Konsernin kotipaikka on Mikkelissä. Yhteensä yhtiöllä on viisi tehdasta neljällä eri paikkakunnalla: Mikkelissä, Mäntyharjulla, Varkaudessa ja Rantasalmella, selventää OR groupin markkinointijohtaja Jarmo Räsänen.

OR groupin suurimpia tuoteryhmiä ovat PARLA FLOOR -lautaparketit ja Kiepin Sahan PARLAWOOD-sahatavarat. Muut tuoteryhmät ovat OR-kuormalavat ja -lavakaulukset, SAVOPAK-kuljetus- ja varastointipakkaukset, OR ja CHORUS-kaiuttimet sekä PARLAWOOD-liimalevyt.

Puuosaamista jo kolmessa polvessa

OR groupin historia on saanut alkunsa vuonna 1946, kun Olavi Räsänen perusti Mikkeliin Marttinen & Kumppanit -nimisen yhtiön, joka valmisti muun muassa suksia ja myöhemmin makeislaatikoita. Vuonna 1962 yritys sai nimen Olavi Räsänen Oy.

– Yhtiö on ollut alusta saakka perheyritys. 1960-luvulla se laajensi toimintaansa Mäntyharjuun ja 80-luvulla Varkauteen sekä Rantasalmelle, kertaa Jarmo Räsänen yhtiön historiaa.

OR groupin omistaa Räsäsen suku. Vuonna 2007 yhtiö työllisti noin 400 henkilöä.

– OR groupissa työskentelee monenlaista osaajaa: puutekniikan, konetekniikan, sähkötekniikan, kunnossapidon, logistiikan ynnä muita ammattilaisia. Ainoastaan ruokalatoiminta ja työterveyshuolto ovat ulkoistettuja palveluita, kertoo Räsänen.

Ammattitaidon lisäksi työntekijät ovat kielitaitoisia, mikä on edellytys yrityksen toimiessa kansainvälisesti. Yhtiön liikevaihdosta noin puolet on suoraa vientiä ulkomaille.

– Puu on ollut yhtiön pääraaka-aineena jo reilun 60 vuoden ajan ja sitä on hyödynnetty ja jalostettu erilaisiksi tuotteiksi. Kehitystyön ansiosta OR group on kasvanut ja vuonna 2007 sen liikevaihto oli noin 60 miljoonaa euroa, jatkaa markkinointijohtaja.

Joustava ja ympäristöystävällinen puunkehittäjä

Kilpailijoista OR group erottuu joustavuudellaan ja nopealla reagointikyvyllään.

– Emme ole kaavoihimme kangistuneita. Koska olemme keskisuuri valmistaja, voimme entistä lyhyemmällä aikataululla palvella asiakkaita verrattuna isoihin kilpailijoihin. Jos markkinat muuttuvat, voimme tehdä tuotemuutokset lyhyillä varoitusajoilla, vertaa Räsänen.

– Laatu ei ole enää tänä päivänä kilpailuvaltti, vaan pikemminkin edellytys markkinoilla pysymiselle. Kuljetus- ja pakkauspuolella kovimmat kilpailijat ovat vaihtoehtoiset materiaalit, kuten pahvi ja muovit, summaa Räsänen.

Eräs konsernin ydinarvoista on kestävä kehitys.

– Mikään laitoksistamme ei tämän hetkisillä tuotannoillaan lisää ympäristökuormitusta. Myös tuotantoprosesseissa käytettävät liimat, lakat ynnä muut materiaalit ovat ympäristömerkittyjä ja ympäristön kannalta hyväksyttyjä tuotteita, painottaa markkinointijohtaja.

{gallery}es-or_group{/gallery}

 

OR group

konserniin kuuluvat Olavi Räsänen Oy, Parla Floor Oy, Parlatuote Oy ja Savopak Oy

Osoite
Kuusitie 5
50170 Mikkeli

puh.
020 791 9700

fax
020 791 9770

email
etunimi.sukunimi@or-group.fi

www.or-group.fi

Share.