Purso osaa alumiinin

0

pm-purso-intro.jpgAlumiini on mainio materiaali. Siitä voidaan tehdä mitä erilaisimpia muotoja, joissa vain  mielikuvitus asettaa rajat. Mitä monimutkaisempia ja erikoisempia alumiiniprofiileja tarvitaan, sitä paremmin pääsee oikeuksiinsa Purso Oy:n osaaminen.

 

Purso Oy tuottaa vuosittain yli 15 000 tonnia alumiinia. Alumiiniprofiilien ja niiden jatkojalosteiden tuotannosta menee vientiin 40 prosenttia, ja määrä on vahvassa kasvussa. Tärkeimmät vientimaat ovat Pohjois-Euroopassa: Viro, Ruotsi, Tanska, Norja, Saksa ja Hollanti.

– Euroopan mittakaavassa olemme marginaalinen toimittaja alumiiniprofiileissa. Mieluummin olemmekin joustava, asiakkaiden tarpeet huomioiva ja asiakaskohtaisten tuotteiden valmistaja. Olemme valinneet oman tiemme, erikoistuotteet, jotka myös jatkojalostamme valmiiksi komponenteiksi, kertoo toimitusjohtaja Jussi Aro.

– Tavoitteemme on edelleen lisätä jatkojalostettujen tuotteiden osuutta eli pyrimme olemaan profiilitoimittajan sijaan komponenttien toimittaja. Toisaalta olemme vahvasti mukana asiakaskohtaisien profiilien maailmassa. Kehitymme entistä osaavammaksi ja entistä vaativampien profiilien ja komponenttien toimittajaksi, hän summaa.

Asiakkaana valmistava teollisuus

Purso on tehnyt erilaisia alumiiniprofiileja kaikkiaan noin 18 000, joista vain tuhat on vakioprofiileja. Tuotteet liittyvät yleensä osana kokonaisuuteen, jota asiakkaat valmistavat. Asiakassuhteet ovat 90-prosenttisesti pitkäaikaisia ja yhteistyö asiakkaiden kanssa tiivistä.

Purson asiakkaita ovat ovi- ja ikkunateollisuus, laiva- ja veneteollisuus, elektroniikkateollisuus, energia-alat sekä ajoneuvoteollisuus traktorin peräkärryjen valmistajista junateollisuuteen.

– Tuotteitamme käytetään paljon laiva- ja veneteollisuudessa, joissa on meidän pursottamia, taivuttamia ja anodisoimia tuotteitamme. Merkittävä tekijä olemme rakennusten valokatteiden, ikkunoiden ja ovien kehikoissa. Rakennusten parvekkeissa käytetään paljon alumiiniprofiilejamme. Rakennustyömailla on erittäin tunnettu oma alumiinitelineemme, Jussi Aro kertoo.

– Olisi haasteellisempaa todeta, mihin alumiinia ei käytetä. Se on niin monipuolinen materiaali. Mitä tahansa muotoja voidaan puristaa ja lopputulos on kestävä ja kevyt.

Toimitusjohtaja arvioi alumiinin käytön yhä lisääntyvän. Alumiini taipuu mitä erilaisimpiin muotoihin ja on ominaisuuksiltaan ylivertainen. Lisäksi yhtiö satsaa jatkuvasti viimeisimpään teknologiaan, millä varmistetaan tuotteiden korkea laatu ja toiminnan tehokkuus.

– Alumiinin anodisoinnilla saadaan aikaan paras mahdollinen korroosion kestävyys. Lopputuloksena on erittäin kova ja säänkestävä pinta luonnonvärisenä tai sitten mustana, pronssina, keltaisena tai punaisena. Tuote voidaan myös maalata millä tahansa värillä, Aro selvittää.

Alansa vanhimpia Suomessa

Purso Oy on toiminut alumiinin kanssa jo yli 50 vuotta. Aluksi toimialana oli anodisointi. Vuonna 1974 yhtiö otti käyttöönsä ensimmäisen alumiiniprofiilin valmistukseen liittyvän pursotuslinjan.

Nyt yhtiö työllistää pääpaikalla Siurossa yli 200 työntekijää ja 60 alihankkijaa. Kokonaiseksi yrityspuistoksi kasvaneella tehdasalueella on kolme pursotuslinjaa sisältävä tehdas, kevytmetallikonepaja, pintakäsittelylaitos, maalaamo sekä neljä yhtiölle jatkojalostustöitä tekevää alihankkijayritystä. Purso Oy:öön kuuluu myös Ikaalisissa toimiva sulatto. Merkittävä osa Purson käyttämästä alumiiniraaka-aineesta on kierrätysmateriaalia.

Purso-Yhtiöt muodostaa ison yritysryppään. Siihen kuuluvat itsenäiset yhtiöt Purso Oy, Linjapinta Oy, Fennosteel Oy Parkanossa, Purso-Tools Oy Porissa sekä Memar Oy ja Veme Oy. Kaikilla yhtiöillä on sama omistaja, Ollilan perhe

 

 

 

Purso Oy
Osoite
Alumiinitie 1
37200 Siuro

puh.
03 3404 111

fax
03 3404 310

email
purso@purso.fi

www.purso.fi

Share.