PSK-Aikuisopisto tuntee työelämän koulutustarpeet

0

Ammatillinen aikuiskoulutuskeskus PSK-Aikuisopisto reagoi herkästi työelämän koulutustarpeisiin. – Tässä me olemme aika hyviä: pystymme muuttumaan nopeasti. Seuraamme tarvetta ajan hermolla, sillä työelämä voi tarvita hyvinkin äkkiä uusia osaajia, sanoo rehtori Jaakko Tarakkamäki.

PSK-Aikuisopiston vahvuus on toiminta lähellä käytännön työelämää. Opisto tekee tiivistä yhteistyötä mm. ELY-keskuksen kassa. Hyviä esimerkkejä oikeaan aikaan järjestetystä,  oikeanlaisesta koulutuksesta löytyy matkan varrelta useita.

– Viisitoista vuotta sitten, kun syntyivät ensimmäiset EU-projektit, tarvittiin osaavia projektipäälliköitä. Koulutimme heitä välittömästi, rehtori kertoo.

– Tai kun Nokiassa vuonna 2010 tehtiin isoja päätöksiä, mietimme heti mitä voisimme tehdä. Nyt olemme kouluttamassa noin 500 ict-ammattilaista uuteen toimintaympäristöön.

Melkoinen ”ammattikoulu”

Opisto vie toimintaansa eteenpäin kolmessa yksikössä, joista jokaisella on oma roolinsa. PSK-Aikuisopisto on perusyksikkö, PSK-Service Oy ict-alan kärkikouluttaja ja Pohjois-Pohjanmaan oppisopimuskeskus nimensä mukaisesti oppisopimuskouluttaja.

Oulun lisäksi PSK:lla on kiinteät toimitilat mm. Haapavedellä ja toimintaa lukuisilla paikkakunnilla eri puolilla Pohjois-Pohjanmaata. Työntekijöitä on noin 70.

Rehtori Jaakko Tarakkamäen mukaan koulutustoiminta on kaksinkertaistunut viimeisten 3-4 vuoden aikana. Joka vuosi  PSK-Aikuisopisto kouluttaa noin 2 000 ihmistä. Vuonna 2010 tehtiin ennätys. Silloin kirjattiin 120 000 opiskelijatyöpäivää, mikä merkitsee keskimäärin 130 opiskelijaa päivässä.

pp-pskopisto2Rahoitusta monesta tuutista

Tyypillisesti koulutuksen tilaaja on työvoimahallinto. Työttömille on viime vuosina järjestetty mm. sosiaali- ja terveydenhoitoalan koulutusta, yrittäjyyskoulutusta, asiakaspalvelukoulutusta ja etenkin Oulussa myös maahanmuuttajille suunnattua koulutusta.

– Varsinkin tutkintokoulutuksessa olevat opiskelijat ovat erittäin motivoituneita. He haluavat suorittaa tutkinnon ja työllistyä, rehtori toteaa.

Alun perin opisto tunnettiin vahvana yrittäjäkouluttajana. Sitä on edelleenkin ja rahoitusta on mahdollisuus saada mitä erilaisimpiin koulutustilanteisiin.

– Yrittäjän ei kannata pähkäillä koulutusasioita iisekseen, vaan olla meihin yhteyksissä. Meillä on paljon rahoitusmahdollisuuksia. Esimerkiksi työvoimahallinnon yhteishankintakoulutus, jossa käytetään Ely-keskuksen rahaa, valtion rahaa ja osin yrityksen omaa rahaa. Voimme järjestää yritykselle myös täsmäkoulutusta uusiin kuvioihin, muutoskoulutusta ja rekrykoulutusta.

Jaakko Tarakkamäki näkee opiston tulevaisuuden varsin valoisana.

-Aikuiskoulutus on kasvava ala. Ihmiset tarvitsevat koko ajan uutta tietoa. Vanhat ammatit uusiutuvat nopealla aikataululla. Tietoja on päivitettävä jatkuvasti, jos haluaa kehittää ammattitaitoaan.

Yhteystiedot

PSK-Aikuisopisto

Osoite
Kansankatu 47B
90100 Oulu

puh.
08 3180 711

fax
08 3120 723

email
etunimi.sukunimi@psk.fi

www.psk.fi

pp-pskopisto3

Kartta

Share.