Pieni ja pippurinen yrittäjäkunta

0

 

Kangasniemellä kunta tukee monin tavoin alkavaa ja kehittyvää yrittäjää.

– Kunnan ja yrittäjien välit ovat avoimet ja hyvät, ja yrittäjille liiketoiminnan aloittaminen tehdään mahdollisimman helpoksi, kertoo kunnan elinkeinoasiamies Seppo Pyyhtinen.

Käytännössä elinkeinoasiamies keskustelee yrittäjien kanssa liiketoiminnan kannattavuudesta, arvioi riskejä ja mahdollisuuksia sekä auttaa löytämään yritykselle sopivat toimitilat.

– Yrittäjillä on ammattitaito ja osaaminen omaan alaansa, kun taas paperitöihin, etenkin byrokratian osalta, halutaan neuvoja asiantuntijoilta, jatkaa Pyyhtinen.

Uusia yrityksiä syntyy vuodessa 20

Kunnan tavoitteena on luoda Kangasniemelle uusia yrityksiä vuosittain parikymmentä. Välillä tavoite saavutetaan, välillä ei.

– Vuonna 2007 uusia yrityksiä syntyi 28. Yhteensä Kangasniemellä on toimipaikka yli 360 yrityksellä, joista suurin osa on pieniä 1-3 hengen yrityksiä. Suurimmat yritykset ovat teollisuuden, kaupan ja matkailun alalla, kertoo Pyyhtinen.

Kysyntää Kangasniemellä on muun muassa hoiva- ja majoitusalojen yrittäjille. Vanhusten määrän lisääntyessä ei kunta pysty yksin tuottamaan tarvittavia palveluita, ja tähän avuksi tarvitaan yksityisiä yrittäjiä.

– Kangasniemellä myös ohjelmapalvelutarjonta on lisääntynyt, kun taas majoitustilat loppuvat kesken. Kunnalla olisi valmiina 4 500 neliön järvenrantatontti, josta puuttuu vain alan yrittäjä.
Kolmas kehityskohde kunnalla on niin sanottu Lapaskankaan alue eli Joutsa-Kangasniemi-Pieksämäki ja Valtatie 13:n risteys, joka kaavoitetaan huomioiden alueen tuleva liikerakentaminen.

– Yrittäjiä pyrimme tukemaan kaikin mahdollisin tavoin. Kunnalla on tarjolla yrityksille erilaisia vastaantulomahdollisuuksia ja ”porkkanoita”, joita jokaisen yrittäjän kanssa kartoitetaan tapauskohtaisesti, kertoo elinkeinoasiamies.

Kangasniemen yrityksiä maailmankartalle

Viime vuosina Kangasniemeltä on ponnahdettu myös kansainvälisille markkinoille, niin hyvässä kuin pahassakin mielessä. Globalisaation vuoksi kunta muun muassa menetti yhden seudun merkittävistä työnantajista.

– Toisaalta taas vuonna 2007 osti kansainvälinen amerikkalaisomisteinen konserni osan kangasniemeläisen yrityksen osakekannasta. Muutos tulee lisäämään työpaikkoja ja kasvattamaan yritystä entisestään, toteaa Pyyhtinen

Asuinpaikkana Kangasniemi on luonnonläheinen ja useita vapaa-ajan mahdollisuuksia tarjoava kunta, joka sijaitsee kasvukeskus Jyväskylän tuntumassa.

– Kangasniemellä vapaa-ajan asutus on voimakasta, sillä täällä sijaitsee yli 3 500 vapaa-ajan asuntoa, joiden lisäksi useita satoja on vielä rakenteilla. Loma-asujat tuovatkin paikkakunnalle aivan erilaista asiakaspotentiaalia, sanoo Pyyhtinen lopuksi.

 

Kangasniemi

– Asukasluku: 6 131
– Työttömyysaste: 12,5 % (marraskuu 2007)
– Suurimmat työnantajat: Josadoor Oy, Tehomet Oy, Mimet Oy, Zetanova Oy ja M-S Metalli Oy

 

Kangasniemen kunta

Osoite
Otto Mannisentie 2
52550 Kangasniemi

puh.
015 780 11

fax
015 780 1292

email
kangasniemi@kangasniemi.fi

www.kangasniemi.fi

Share.