Perheyrityksen valtteja laatu, pitävät aikataulut ja joustavuus

0

Työtehtävät voi hoitaa eri tyyleillä. Mutta jos panostaa tinkimättömään laatuun, joustavuuteen ja aikataulujen pitävyyteen, voi odottaa jatkossakin isoja tehtäviä.

Tämän on näyttänyt todeksi Turengissa keskuspaikkaansa pitävä Sähkö-Jore Oy. Immosten perheyritys voi kehuskelematta kertoa, että ”tilauskirjan” merkinnät ulottuvat kuuden – kahdeksan kuukauden päähän, hiukan tilanteesta riippuen.

 

– Meillä on hyvä tiimi. Sitä ei voi kiistää. Olemme oppineet tehokkaat työtavat ja toimimaan yhdessä isojen rakennusurakoitsijoiden kanssa, toteaa yrityksen hallinnosta vastaava Kari Immonen. Hän tekee myös sähkösuunnitelmia ja on mukana ”kenttätyössä”. Veljet Jouni ja Reijo toimivat asentajina. Karin poika Ari-Pekka on oppisopimuksella kouluttautunut sähköasentajaksi. Vaimo Pirjo hoitaa yrityksen reskontrat, sekä esivalmistelee työmaille tarvikkeita.

Tarkoituksena ei ole kasvattaa yritystä.

– Tämä on toimivuuden kannalta optimikoko. Tehokkuus on vahvuutemme, sen avulla aikataulutkin pysyvät sovituissa raameissa. Kun olemme kaikki yrittäjiä, on motivaatio eri tasolla kuin useimmilla palkkatyöntekijöillä, toteaa sähköasennusalalla pian 30 vuotta toiminut Kari Immonen.

Sähkö-Jore Oy on toiminut nyt 11 vuotta. Yritys hankki pari vuotta sitten Turengista entisen autoliikkeen ison hallin, josta on vuokrattu tiloja ulkopuolisille. Mukana vuokralaisissa on yrityksen alihankkijoita.

Urakointia suoritetaan pääasiassa Kanta-Hämeen ja Uudenmaan alueella, kaukaisimmat kohteet ovat olleet Kittilän Levillä.
Tiimin vauhti on huimaava. Vuodessa sähköistetään noin 250 kerros- ja rivitalohuoneistoa. Käytännössä jokaisena arkipäivänä tulee yksi huoneisto sähköjen osalta valmiiksi. Liikevaihto jakaantuu tällä hetkellä karkeasti niin, että 65% tulee urakoinnista, 33% tarvikekauppasta ja loput suunnittelusta ja laskutöistä. Pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita ovat YIT-Rakennus Oy sekä Hämeenlinnassa että Lahdessa, Palmberg-Urakoitsijat Oy, Lujatalo Oy ja Kiipula-säätiö, sekä monet muut rakennuttajat ja yhteistyökumppanit.

– Pientalojen sähköistyksiä teemme hyvin pienessä mittakaavassa, riippuen työtilanteesta.

Sähkötarvikekaupalla on merkittävä osuus yrityksen toiminnassa.

– Tarvikemyynti on suunnattu pääasiassa paikallisille pienille sähköalan yrityksille, joista osa toimii myös meille aliurakoitsijoina tarvittaessa.

Varasto on melkoinen, nimikkeitä tuhansia ja määrätkin kunnioitettavia. Kaikkiaan liikevaihto tulee vuonna 2008 olemaan noin 1,7 miljoonaa euroa, mainio saavutus viiden hengen yritykselle. Yritys kuuluu Suomen Asiakastiedon tilastojen mukaan luottokelpoisuudeltaan Suomen vahvimpiin yrityksiin.

– Olemme alalla niin sanotusti välisarjassa. Eli emme ole pieni toimija, mutta emme myöskään iso. Erikoistuminen ja tinkimätön laadun ylläpito ovat merkittäviä markkinavaltteja, yhteistyö toimeksiantajien kanssa on useimmiten pitkää. He tietävät, että me hoidamme sen minkä lupaamme. Ja tarvittaessa löytyy myös joustoa erikoistilanteisiin, valaisee Kari Immonen yrityksen kilpailuvaltteja.

– Urakoita on eri paikkakunnilla, aikataulutus on tehtävä tarkasti jotta sovituissa päivämäärissä pysytään.

Immoset uskovat, että sähköalalla riittää osaavilla tekijöillä töitä jatkossakin.

– Nämä ovat niitä töitä, joita ei voi viedä Kiinaan!
Kehitys toki tuntuu, mutta enemmänkin uusien tuotteiden ja ratkaisujen puolella.

– Esimerkiksi langattomat lämmön ja valaistuksen ohjausjärjestelmät ovat jo tätä päivää. Niiden kehitystä pitää seurata niin netistä, messuilla kuin eri tukkurien koulutustapahtumissakin.

Sähkö-Jore käyttää kotimaisten tuottajien tarvikkeita. –Saahan niitä kaukana tehtyjäkin. On vaan niin, että siellä muotoilu ja alhainen hinta menevät toimivuuden ja asennettavuuden edelle. Minkä esimerkiksi valaisinten hinnassa säästää, menettää vaikean asentamisen takia.

– Käytämme hyviä laatutuotteita, ammattitaito on hyvä. Niinpä loppukäyttäjä voi olla turvallisin mielin takuuasioiden ja mahdollisten varaosien saannin suhteen. Ykkösasianamme on huolehtia asiakkaistamme pitkällä aikavälillä aina luotettavasti, päättää Kari Immonen.

{gallery}hy-sahko-jore_oy{/gallery}

 

Sähkö-Jore Oy

Osoite
Painotie 15
14200 Turenki

puh.
03 652 4123

email
kari.immonen@sahko-jore.fi

www.sahko-jore.fi

Share.