Parasta näöntutkimusta asiakkaan silmille

0

sk-silmaoptikkopalmu-intro.jpgSilmäoptikot Palmu Oy tarjoaa asiakkailleen parasta mahdollista näöntutkimusta. Perusteelliset tutkimukset, vankka asiantuntemus ja kattava nykyaikainen laitekanta takaavat asiakkaan silmille yksilöllisen ja laadukkaan huolenpidon.

– Silmäoptikkojen teettämän tutkimuksen mukaan suuri enemmistö raumalaisista haluaa tietää mahdollisimman paljon näöstään. Heille on tärkeää, että heidän silmänsä ovat kunnossa ja näköasiat asiantuntijan hoidossa. Nämä ihmiset ovat meille tärkeitä, optikko, toimitusjohtaja Pekka Palmu painottaa.

Vuoden 2006 optikkoliikkeeksi valituilla Silmäoptikoilla optikko tutkii asiakkaan silmät aina niin hyvin ja laajasti kuin tarpeellista. Tämän jälkeen koulutettu henkilökunta avustaa asiakasta oikeiden valintojen luo. Tärkeintä on löytää apu näkemisen ongelmiin ja ohjata tarvittaessa esimerkiksi silmälääkärin vastaanotolle.

– Tiloissamme käy säännöllisesti pitämässä vastaanottoa silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi Mohammad Al-Juhaish. Meillä on hyvät suhteet myös Satakunnan keskussairaalaan ja löydöksiimme suhtaudutaan siellä vakavasti, joten asiakkaamme pääsevät viipymättä lisätutkimuksiin, Pekka Palmu kertoo.

Silmäoptikoilla näöntutkimuksessa tutkitaan aina myös silmien yhteistoimintaa eli seulotaan esimerkiksi piilokarsastuksia. Piilokarsastusten tutkiminen ei vaadi arvokkaita välineitä, vaan innostuneet, hyvin koulutetut optikot, joilla on näöntutkimiseen oikea asenne. Tärkeää on myös jatkuva kouluttautuminen, jotta ammattitaito kehittyy.

– Olemme tyytyväisiä löytäessämme silmistä jotakin, jossa voimme auttaa tavalla tai toisella. Tämä on henkilökunnallemme suuri motivaatiotekijä, Pekka Palmu luonnehtii.

Silmäoptikot on yksi harvoista optikkoliikkeistä Suomessa, joka on julkisesti sitoutunut Optiikan Eettisen Neuvoston suositukseen hyvästä näöntutkimuskäytännöstä.

Pekka Palmun mielestä yksi optikkoliikkeen laadun mittari on se, ettei asiakkaalle välttämättä myydä mitään. Jos silmä- ja piilolasit ovat kunnossa ja ajan tasalla, asiakkaalle voidaan antaa oikeat ohjeet näönseurantaan, ellei asiakas itse halua vaikkapa uusia kehyksiä.

Upea miljöö, kattavat valikoimat

Vuonna 1981 perustetun Silmäoptikot Palmu Oy:n liiketila on alusta alkaen ollut Vanhassa Raumassa.

– Aloitimme tässä lähellä 60 neliön tiloissa, kun nyt käytössämme on noin 450 neliötä. Henkilökunnan määrä on samassa ajassa noussut kahdesta yhdeksään, Palmu toteaa.

Tilojen koko ja henkilökunnan määrä on kasvanut vähitellen optisen alan kehittyessä ja yleisten vaatimusten kasvaessa, sillä Silmäoptikot haluavat tarjota parasta mahdollista optisen alan palvelua. Esimerkiksi hiljattain hankittu uusi näkökenttien tutkimuslaite löytyy Suomessa vain alle viidestä optikkoliikkeestä ja silmänpohjien kuvauslaite noin 20 liikkeestä.

Jugendtyylisessä Spärrin talossa Silmäoptikot on toiminut vuodesta 1995.  Talon vanhimmat hirret ovat 1600-luvun lopulta. 1990- luvulla julkisivu remontoitiin 1920-luvun piirustusten mukaiseksi. Yritys osallistuu myös Vanhan Rauman säilyttämiseen ja toiminnan kehittämiseen, ja jokaisesta näöntutkimuksesta ohjataan euro tähän työhön.

Silmäoptikot Palmu on kotikaupunkinsa markkinajohtaja ja optikkoliikkeistä ainoa raumalainen toimija.  Asiakkaita käy pääsääntöisesti Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueelta.

– Toivoisin kuluttajien ymmärtävän, että paikallinen yritys palauttaa aina yhteisöönsä jotakin. Rauman keskustan kehittäminen, paikalliset kulttuuritekijät ja urheilujunioreiden tukeminen on raumalaisille yrityksille luonnollista toimintaa, Pekka Palmu muistuttaa.

Optikkoliikkeestä löytyy huikea 1300 kehysmallin valikoima. Tarjolla on toistakymmentä merkkiä, joita lähimmiltä kilpailijoilta ei löydy.  Koko- ja värivaihtoehtoja löytyy runsaasti ja lapsillekin on tarjolla 200 erilaista kehystä. Hintaskaala pidetään laajana, jotta jokainen löytäisi itselleen sopivan vaihtoehdon.

– Ketjuihin sitoutumattomana liikkeenä tarjoamme juuri niitä malleja, joita haluamme edustaa.  Myös linssit voidaan valita monelta eri valmistajalta. Tehtävämme on etsiä ja löytää jokaisen asiakkaan käyttötarkoitukseen paras vaihtoehto. Asiakas päättää, haluaako hän parhaan mahdollisen vai edullisemman vaihtoehdon.

Lasten silmistä pidetään huolta

Rauman kaupunki ja Silmäoptikot Palmu ovat tehneet yli 14 vuotta yhteistyötä koululaisten näönhuollon saralla. Optisella alalla Rauman malli on niittänyt mainetta myös valtakunnallisesti. Kouluterveydenhuollon väelle on hankittu yhdenmukaiset välineet sekä koulutettu niiden käyttöön ja lasten näöntarkastamiseen.

– Väitän, että järjestelmä on ylivoimaisesti Suomen paras. Kaikki kouluterveydenhoitajat tutkivat lasten näön samojen kriteerien pohjalta. Jos lapsi lähetetään meille jatkotutkimuksiin, tiedämme tarkalleen, mitä lapsen näöstä on mitattu ja millä tavalla, Pekka Palmu kertoo.

Yhtenäinen käytäntö takaa lapsille tasapuolisen ja oikeudenmukaisen kohtelun, sillä jokaisen silmistä huolehditaan yhtä hyvin. Monissa kaupungeissa asioita ei ole hoidettu läheskään yhtä mallikkaasti.

Neljännes voisi nähdä paremmin

Työssänäkeminen on Suomen Työnäköseuran puheenjohtaja Pekka Palmulle sydämenasia. Silmäoptikoille on myönnetty Satakunnan innovaatiopalkinto työnäkemisen kehittämisestä.

Tekemistä riittää yhä, sillä neljännes työssäkäyvistä ihmisistä voisi nähdä paremmin. Työnantajan kannalta entistä tehokkaampi ja turvallisempi työympäristö ei ole vähäpätöinen asia. Siihen kuuluu erottamattomasti näköergonomia, valaistus ja silmien suojaaminen.

Silmäoptikot Palmu on pitkään hoitanut esimerkiksi Oras Oy:n näönhuoltoa, ja määritellyt heille näkemisen standardit. Oras onkin yksi harvoista yrityksistä, joissa on määritelty, mitä työssä pitää nähdä. Muuten työssänäkemiselle ja näöntestaamiselle ei ole kriteerejä, vaan kaikki perustuu työterveyshuollon ammattitaitoon ja tarkkuuteen.

Silmäoptikot Palmu Oy:n valtteihin kuuluvat siis laaja kokemus optiselta alalta ja ammattitaitoinen, jatkuvasti kouluttautuva henkilökunta, joka on innostunutta asiastaan ja haluaa olla alansa paras.

 

{gallery}sk-silmaoptikkopalmu{/gallery}

 

Silmäoptikot Palmu Oy

Osoite
Kuninkaankatu 10
26100 Rauma

puh.
02 8378 6000

fax
02 8378 6020

email
info@silmaoptikot.fi

http://www.silmaoptikot.fi

Share.