Paikka jota kutsua kodiksi

0

sk-kultarusko-intro.jpgHoivakoti Kultaruskon tavoitteena on olla asukkailleen paikka, jossa he voivat viihtyä kuin kotonaan. Päivittäisessä hoidossa on kuntouttava ote ja toimintaa kehitetään koko ajan.

Kultaruskon vuonna 2009 valmistuneet, yli 700 neliön tilat ovat viihtyisät ja hoitokotia varten suunnitellut. Omat huoneensa asukkaat ovat kalustaneet omin, tutuin tavaroin. Yhteiset tilat ovat monipuolisessa käytössä ja hyvällä säällä viihdytään pihamaalla.

– Olemme yrittäneet luoda mahdollisimman kodinomaisen ympäristön. Myös omaiset ovat tervetulleita vierailemaan milloin tahansa. Muutenkin olemme pyrkineet siihen, ettei täällä olisi kovin rutiininomaista, kertoo hoivakodin johtaja ja omistaja Laura  Löppönen.

Kultaruskossa on kaikkiaan 20 hoitopaikkaa. Kahteen huoneeseen mahtuu kaksi asukasta, muihin yksi.

– Meille voi siis tulla myös pariskuntia, ystävyksiä ja sisaruksia, Laura Löppönen tarkentaa.

Hoivakoti sopii kaikille, jotka eivät enää pärjää yksin kotona ja tarvitsevat ympärivuorokautista hoitoa. Kultaruskoon toivotetaan tervetulleeksi myös lyhyemmäksi aikaa, esimerkiksi intervallihoitoon sairaalasta kotiutumisen jälkeen tai kun omaishoitaja haluaa pitää lomaa.

Turvallista ja kuntouttavaa hoitoa

Hoivakoti Kultaruskon henkilökuntaan kuuluu kaksi sairaanhoitajaa, viisi lähihoitajaa ja keittiöstä vastaava emäntä.

Henkilökuntaa on aina paikalla ja auttamassa tarvittaessa. Oma henkilöstö huolehtii asukkaiden kaikista verikokeista. Lääkäri käy paikalla säännöllisesti ja konsultoi tarvittaessa puhelimitse tai sähköpostitse. Lisäturvana asukkailla on turvarannekkeet.

Hoidossa on mahdollisimman kuntouttava ote. Mitään ei tehdä puolesta, vaan asukkaita kannustetaan omaan toimintaan.

Sairaanhoitajana hän on vakuuttunut myös siitä, että kun mieli virkistyy, toimintakunto säilyy paremmin.

Hoivakodin asukkaat henkilökuntineen ulkoilevat ja retkeilevät usein tai puuhailevat pihalla. Kerran viikossa hoivakodissa käy virikehenkilö. Oma tehtävänsä asukkaiden mielenvirkistyksessä on myös Lauran spanielilla, terapiakoira Roosalla.

Kultaruskon asukkaat ovat eri puolilta Satakuntaa. Yleensä asukkaan kotikunta ostaa ympärivuorokautiset hoitopalvelut ja asukas itse maksaa vain asumisesta ja ruoasta.

– Hoivakotiin voi hakeutua ottamalla yhteyttä oman kuntansa sosiaalitoimistoon ja saa sitä kautta maksusitoumuksen. Tavoitteenamme on täyttää vähitellen kaikki 20 hoitopaikkaa, Laura Löppönen toteaa.

 

Hoivakoti Kultarusko
Osoite
Pikkutasku 6
27510 Eura

puh.
02 823 3101

 

email
laura@kultarusko.net

www.kultarusko.net

Share.