Paikallinen puhelinyhtiö on lähempänä kuin luuletkaan

0

Vahvat paikalliset juuret omaava Savonlinnan Puhelin Oy (SPY) on toiminut Savonlinnan seudulla jo vuodesta 1889 saakka. Pitkistä perinteistä huolimatta SPY ei ole jäykkä toimija, vaan se on aina ollut muuntautumiskykyinen ja tietynlaista pioneerihenkeä omaava yritys. Yritys on ollut muun muassa
ensimmäisten joukossa testaamassa valokuidun ja puhelinkeskusten automatisointia.

 

Menestyksekkäin aluevaltaus on kuitenkin ollut langattoman laajakaistan toteuttaminen Etelä-Savossa ja osassa Pohjois- ja Etelä-Karjalaa. Tuosta työstä Savonlinnan Puhelin sai vuonna 2006 maakunnallisen INNOSUOMI-palkinnon.

– Savonlinnan Puhelin Oy on ensimmäisenä Suomessa ja ensimmäisten joukossa maailmassa lähtenyt tarjoamaan langattoman laajakaistaverkon kautta tietoyhteiskuntapalveluja haja-asutusalueille hyödyntäen WiMAX standardin mukaisia tukiasema- ja asiakaspäätelaitteita. Tätä kautta meille on tullut paljon uusia ja tyytyväisiä asiakkaita ja asiasta ollaan oltu kiinnostuneita myös kansainvälisesti, kiittelee myyntipäällikkö Minna Pakarinen.

Dataliiketoiminta onkin yrityksen vahvimpia kivijalkoja tällä hetkellä yhdessä operaattoreille tehtävän verkonvuokrauksen kanssa. Kiinteän verkon osuus on myös merkittävässä asemassa, sitä kautta tulee 20 prosenttia kokonaisliikevaihdosta.

– Kyllä se niin on, että nykyään Savonlinnan Puhelimelta odotetaan paljon muutakin kuin lankapuhelinyhteyksien luomista. Itse asiassa enää ei pelkkä lankapuhelin riitä, sillä eiväthän monet nuoret edes tiedä mitä kotipuhelimella tarkoitetaan, kun he ovat tottuneet toimimaan kännyköiden avulla. Perinteinen lankapuhelin onkin saanut uusia käyttötarkoituksia esimerkiksi turvakäytössä, sanoo Pakarinen.
Vuonna 2006 SPY-konserni teki vajaan 15 miljoonan euron liikevaihdon.

Voimavarana paikallisuus

Savonlinnan Puhelin Oy (SPY) on alueellinen Finnet-yhtiö, jonka toimialue on laajentunut Savonlinnan seudulta Etelä-Savoon aina Puumalaan ja Juvalle asti. Lisäksi yritys on levittäytynyt Etelä-Karjalaan ja Pohjois-Karjalaan.

Yrityksen toimitalo sijaitsee Savonlinnassa Nojanmaassa. Possen myymälä palvelee niin yritys- kuin yksityisasiakkaita keskustassa niin sanotussa Possen Torneissa. Lisäksi yrityksellä on myymälät Kerimäellä, Imatralla ja Savonlinnan Prismassa. Näin ollen kenellekään ei liene yllätys, että SPY:n yksityisasiakkaat saavat puheluista ja ostoista myös S-bonusta.

Pakarisen mukaan paikallisuus on SPY:n voimavara, joka voimistuu ja kehittyy yhteistyössä paikkakunnan ihmisten ja yritysten kanssa. SPY työllistää suoraan noin sata henkilöä ja alihankintana noin 20 henkilötyövuotta.

– Meille on tärkeää, että yrityksellämme on kasvot ja haluamme olla todellakin läsnä asiakkaittemme arjessa. Tämän takia käymme erilaissa ”tupailloissa”, joissa meiltä on helppo kysyä asioita ja antaa palautetta,
kuvaa Pakarinen yrityksen toimintastrategiaa.

– Haluamme toteuttaa asiakkaittemme tietoliikenneratkaisut tehokkaasti ja turvallisesti. Ja ennen kaikkea niin, että asiakkaalle tulee helppo olo asioinnista sekä meidän että luomiemme ratkaisujen kanssa, hän jatkaa.

{gallery}es-savonlinnan_puhelin_oy{/gallery}

 

Savonlinnan Puhelin Oy

Osoite
Olavinkatu 44 (PL 17)
Savonlinna

puh.
015 5771

fax
015 515 600

email
spy@spy.fi tai
etunimi.sukunimi@spy.fi

www.spy.fi

Share.