Oulussa kelpaa elää ja yrittää

0

BusinessOulu haastaa paikalliset yritykset kasvuun ja kansainvälistymiseen. Yhteisen tavoitteen eteen paiskii töitä yrittäjän rinnalla laaja joukko yrityksen kehittämisen huippuasiantuntijoita.

Lähtökohtana on tarjota kilpailukykyinen liiketoimintaympäristö Oulussa toimiville ja Ouluun sijoittuville kasvuhaluisille ja kasvukykyisille yrityksille. Vuoden 2011 alussa aloittanut

BusinessOulu kokoaa yhteen kuuden eri organisaation; Oulu Innovation Oy:n ja Ouluseutu Yrityspalveluiden sekä Oulun, Haukiputaan, Kiimingin ja Oulunsalon voimavarat.

– BusinessOulun strategia on luotu noin sadan eri yritys-, tutkimus- ja kehitystahon yhteistyönä ja lähtökohtana ovat olleet niiden tarpeet. Teemme tiiviissä yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa asioita, joilla on aidosti vaikuttavuutta, palvelupäällikkö Jarmo Lauronen kertoo.

– Haluamme olla yrityksen toiminnan ja kasvun tärkein kumppani, ja tarjota kaikki tarvittavat palvelut yhden katon alta. Tuomme palveluun uusia ulottuvuuksia ja enemmän konkreettista tekemistä, markkinointipäällikkö Pauliina Pikkujämsä tiivistää.

pp-businessoulu3Kattava palvelukirjo

BusinessOulun palvelut kattavat yrityksen koko elinkaaren. Käynnistämispalvelut ulottuvat liikeideasta yritystoiminnan aloittamiseen. Kehittämispalvelut yltävät investointien ja rahoituksen suunnittelusta myynnin ja markkinoinnin tehostamiseen sekä omistajanvaihdoksiin.

Kasvupalvelut on suunnattu liiketoiminnan kasvuun vahvasti investoiville ja kansainvälistymispalvelut vientiin tähtääville yrityksille. Vientiyrityksiksi voidaan Oulun seudulla laskea noin 150 toimijaa, vaikka status edellyttää vain 12 000 euron ulkomaankauppoja vuodessa.

Rahoituksen puute on suurin kansainvälistymisen este.

– Oulun seudulla on tilaus uusille vientiyrityksille. Elämme globaalissa kilpailussa ja maailma on avoin kaikille. Oulun saavutettavuus on helppo ja hyviä kanavia ulkomaille löytyy runsaasti.

Oulusta löytyy osaamista

Kaikkia Oulun seudun yrityksiä palvelevan BusinessOulun keskeiset toimialat ovat ICT, life science, cleantech, luovat alat, teollisuus, kauppa ja palvelut sekä matkailu ja logistiikka.

Lauronen ja Pikkujämsä näkevät Oulun vahvuudeksi erinomaisen insinööriosaamisen. Korkean teknologian kehitys on jatkossakin avain menestykseen.

– Strateginen tehtävämme on synnyttää uusia työpaikkoja. Haluamme turvata, että osaajat pysyvät ja työllistyvät jatkossakin Oulussa ja alueelle sijoittuu uusia yrityksiä. Äärimmäisen tärkeää on saada alueelle merkittävästi lisää kansainvälistyviä tuoteyrityksiä.

Yhteystiedot

BusinessOulu
Yrityspalvelut, kehittämispalvelut ja hallinto:

Osoite
Elektroniikkatie 5
90590 Oulu

puh.
08 558 410

email
info@businessoulu.com

www.businessoulu.com

pp-businessoulu-intro.jpg

Kartta

Share.