Osaava teollisuuden suunnittelukumppani

0

Oululainen Insinööritoimisto Kone-Konstat Oy on erikoistunut palvelemaan nykyaikaista teollisuutta sen erilaisissa suunnittelu- ja konsultointitarpeissa. Yli 20 toimintavuoden aikana yritys on saavuttanut luotettavan yhteistyökumppanin maineen, mistä kertovat monet pitkäaikaiset asiakassuhteet.

Kone-Konstat Oy:n toimintaan kuuluvat perinteiset koneensuunnittelu sekä putkisto- ja laitossuunnittelu, vaativa lujuuslaskenta, elektromekaniikan suunnittelu sekä uutena teräsrakenteiden suunnittelu.

– Tulevaisuudessa on haaveena saada mukaan myös rakennuspuoli. Teollisuudessa tarvitaan betoniosaamista, joka niveltyisi hyvin nykyisiin palveluihimme, kertoo toimitusjohtaja Rainer Pihkakoski.

Huippureferenssejä

Kone-Konstien pääasiakkaita ovat teollisuuslaitokset etenkin kemianteollisuuden ja terästeollisuuden aloilla sekä pohjoissuomalaiset konepajat. Toimisto on ollut mukana suunnittelemassa mm. useita Kemiran tehtaita. Tuotannon kehittämissuunnittelua yritys on tehnyt esimerkiksi Eka Chemicalsille, Arizona Chemicalsille ja Outokummun terästehtaalle.

Koneensuunnitteluun ja laitossuunnitteluun liittyvät useimmiten myös teräsrakenteet ja lujuuslaskenta. Näiden suunnitteluun yrityksessä on rakennettu vahvaa osaamista ja edellytyksiä toteuttaa ”isojakin juttuja”, kuten toimitusjohtaja toteaa.

Elektromekaniikan alalla insinööritoimiston suunnittelun kohteina ovat useimmiten erilaisten laitteiden ja kotelorakenteiden ohutlevy- ja muoviosat. Kone-Konstat on tehnyt vaativia tuotekehityssuunnitteluja mm. Creowave Oy:lle, JOT Automation Oy:lle ja Specim Oy:lle.

Osaamista ja luotettavuutta

Jokainen suunnittelutyö edellyttää poikkeuksetta läheistä yhteistyötä asiakkaan kanssa.

– Suunnittelupalvelut ja tuotekehitys ovat kokonaisvaltaisia ja lähtevät aina asiakkaan tarpeesta tai ideasta. Tavoitteemme on tuottaa asiakkaalle lisäarvoa, johon päästään pätevällä henkilökunnalla, idearikkailla ajatuksilla ja tinkimättömällä työllä, Rainer Pihkakoski  sanoo.

Useimmiten yhteistyöstä asiakkaan kanssa kasvaa vuosia kestävä kumppanuus.

– Silloin asiakas voi keskittyä omassa työssään olelliseen ja sanoa meille: suunnitelkaa tämä. Ja luottaa siihen, että se onnistuu.

Toimitusjohtajan mukaan Kone-Konstien merkittävin vahvuus onkin osaava henkilöstö, johon kuuluu kahdeksan työntekijää.

– Meillä on kyvykkäitä kavereita, jotka haluavat oppia koko ajan uusia asioita ja joiden motivaatio on korkealla. Olemme viilanneet osaamisemme huipputasolle, hän toteaa.

Yrityksen tärkeimpiä valtteja on myös aikataulujen pitävyys. Asiakas voi luottaa suunnitelmien valmistuvan sovittuna aikana.

Insinööritoimisto Kone-Konstat Oy:n tuottamat kaikki palvelut täyttävät lain vaatimukset sekä viranomaisten pohjeet ja määräykset.

Laadun osalta käytössä on yrityksen oma laatukäsikirja. Kaikki tuotteet suunnitellaan myös siten, että päästöt ja luontoa saastuttavat osat ovat mahdollisimman pienet ja tuotteet täyttävät ergonomiset vaatimukset.

Yhteystiedot

Insinööritoimisto Kone-Konstat Oy

Osoite
Teknologiantie 4B
90570 Oulu

puh.
010 666 7770

email
sukunimi.etunimi@kone-konstat.fi

www.kone-konstat.fi

pp-ikk6

Kartta

Share.