Oplax hallitsee pakkauslavat

0

pp-oplax8Oplax Oy valmistaa tehtaillaan yli puolitoista miljoonaa pakkauslavaa vuodessa. Päätuotteet ovat asiakkaan tarpeisiin mitoitetut pakkauslavat, joiden lisäksi yritys tekee mittatilaustyönä erikoislavoja ja pakkauksia. Kaiken toiminnan yhteisenä nimittäjänä on korkea laatu ja joustava asiakaspalvelu.

Oplaxin pakkauslavoja valmistetaan yhtiön Oulun ja Kemin toimipisteissä Stora Enson paperitehtaille.  Paperiarkkien  kuljetukseen tarkoitetut pakkauslavat syntyvät tehokkaasti automaattilinjoilla.

Oplaxin Tornion toimipisteen pääasiakas on Outokummun terästehdas. Asiakkaan tarpeisiin mitoitetut, massiiviset esim.  teräsrullien alustat tehdään paljolti käsityönä.

Neljäs ja uusin toimipiste on Rovaniemellä. Siellä Oplax valmistaa mm. moottorikelkkapakkauksia BRP Finland Oy:lle ja  erilaisia leikkikenttävälineiden paketoimiseen/suojaamiseen tarkoitettuja pakkauksia Lappset Oy:lle.

– Olemme pakkauslavojen valmistajana Suomessa kolmen suurimman toimijan joukossa, summaa Oplaxin toimitusjohtaja Sakari Kiviniemi.

Oulussa erikoisosaamista

Vaikka Oplax on ennenkaikkea lavavalmistaja, kuuluvat palvelukonseptiin myös erikoistuotteet.

– Asiakkaiden toivomuksesta palveluumme kuuluu kansipahvien valmistus sekä ihan uutena lavojen muovitukset, joihin Oulun yksikkö on erikoistunut. Olemme juuri investoineet uuteen automaattilinjaan, joka muovittaa jokaisen  lavan, toimitusjohtaja kertoo.

Oulussa ja Kemissä asiakkaille tarjotaan myös hylsyjen kierrätys- ja logistiikkapalvelua. Paperirullien kartonkihylsypätkät jatketaan esimerkiksi Oulun tehtaalla 8,3 –metrisiksi hylsyiksi ja toimitetaan takaisin paperitehtaan käyttöön.

pp-oplax6Automatisoinnilla tehokkuutta

Oplax Oy on viime vuosien aikana investoinut tuotantonsa automatisointiin merkittävästi, noin neljä miljoonaa euroa. Sakari Kiviniemen mukaan menestyminen alalla edellyttää tehokkuutta ja jatkuvaa kehittämistä.

– Automaattilinjat Oulussa ja Kemissä mahdollistavat kapasiteetin kasvun. Voimme tarvittaessa  jopa kaksinkertaistaa lavatuotantomme, hän toteaa.

Oplaxin kilpailuky on  ennen kaikkea ammattitaitoisessa henkilökunnassa ja tehokkuudessa. Erilaisia asiakkaiden pakkauslavoja tehdään satoja erilaisia. Vakioasiakkaille on Oplaxin varastoissa koko ajan 2-3 viikon tarvetta vastaava lavamäärä.

Merkittävä valtti markkinoilla on myös Oplaxin kyky tehdä asiakaskohtaisia erikoislavoja. Pienisarjaiset erikoistuotteet syntyvät useimmiten käsityönä.

– Vahvuutemme on osaava ja joustava henkilöstö joka tasolla sekä sijaintimme lähellä asiakasta. Teemme tuotteen asiakkaalla vaikka huomiseksi, jos tarpeen. Haluamme kaikin tavoin tukea asiakastamme, toimitusjohtaja sanoo.

Jokainen lava on laadukas

Oplaxin puisten pakkauslavojen materiaalina on pohjoismainen mänty ja kuusi. Raaka-ainetta kuluu yhteensä noin 40 000 kuutiota vuodessa.

– Asiakkaat haluavat lavat puusta. Viime vuonna teimme Oulussa noin 600 000 lavaa, jotka kaikki jäivät maailmalle, Sakari Kiviniemi kertoo.

Kun materiaali hallitaan ja raaka-aine on laadukasta, syntyy tasalaatuinen lava. Kaikki Oplaxin tuotteet täyttävät ISPM 15 standardin. Tuotantoon ei hyväksytä värivikaista, sinistynyttä tai homeista puutavaraa.

– Esimerkiksi Stora Enso haluaa viestittää omille asiakkailleen korkeaa laatua, joka lähtee jo laadukkaasta pakkauslavasta. Jokaisessa yksikössämme on mottona: nollatoleranssi epäkuranttien suhteen eli  yhtään huonoa lavaa ei lähde meiltä eteenpäin.

pp-oplax9Hallitun kasvun tavoite

Oplaxilla on vuosikymmenien kokemus pakkauslavojen valmistuksessa. Alun perin oululaisena yksityisyrityksenä aloittaneen yhtiön pääomistaja oli 1990-luvulla Stora Enso. Vuonna 2007 yhtiön pääomistajaksi tuli Ruukki Group Oyj ja alkuvuonna 2011 siirryttiin jälleen yksityisomistukseen.

Oplax työllistää nykyisin 45 puuteollisuuden ammattilaista. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2010 noin 11 miljoonaa euroa.

Lähivuosien tavoitteena yhtiöllä on hallittu kasvu ja liikevaihdossa 20 miljoonan raja.

– Se voidaan saavuttaa yhdessä orgaanisesti kasvaen sekä esimerkiksi yritysostoilla, jos eteen tulee mielenkiintoisia ja toimintakonseptiimme sopivia yksikköjä. Pidämme koko ajan silmät ja korvat avoinna, toimitusjohtaja Sakari Kiviniemi sanoo.

Yhteystiedot

Oplax Oy

Osoite
Temmeksentie 3
90400 Oulu

puh.
0400 218 775

fax
08 844 0012

email
etunimi.sukunimi@oplax.fi

www.oplax.fi

pp-oplaxlogo

Kartta

Share.