Opiskelulla täsmäaseita liiketoiminnan vahvistamiseen

0

pp-rpkk-intro.jpg

Raahen Porvari- ja Kauppakoulu on lähes 130-vuotisen historiansa aikana muovautunut moderniksi oppilaitokseksi, jonka aikuiskoulutusosastolla mm. yrittäjät voivat terävöittää osaamistaan. Opetuksen vahvuus on sen toteutustapa. Yrittäjä saa erilaisia täsmäaseita liiketoimintansa vahvistamiseen.

Erityisesti muuttuneessa maailman talouden tilanteessa rehtori Tapani Piirala muistuttaa: nyt jos koskaan yrittäjän, yritysjohtajan ja työntekijän kannattaa panostaa osaamisen kehittämiseen tai omien toiminta-ajatustensa selkeyttämiseen. Osaamisen pyydys kannattaa heittää veteen ajoissa.

Kolme yrittämisen kehittämisohjelmaa

Raahen Porvari- ja Kauppakoululla on liiketoiminnan ja yrittäjyyden vahvistamiseksi useita kehittämisohjelmia, joissa opiskelija voi rakentaa juuri omiin tarpeisiinsa räätälöidyn kokonaisuuden. Koulutuskokonaisuuksien kesto on puolitoista vuotta ja opiskelu tapahtuu työn ohessa.

Palveluyrittäjien kehittämisohjelma on tarkoitettu työkaluksi aloittavalle yrittäjille tai jo kokeneelle yrittäjälle, joka toimii kaupan ja palveluiden aloilla ja haluavat kehittää yritystään liiketoiminnan perusteisiin pureutuvan tutkinnon puitteissa. Kehittämisohjelmassa kiinnitetään päähuomio yksilöllisiin tarpeisiin.

Yritysjohtamisen koulutusohjelma on suunnattu erityisesti pitkään toimineille yrittäjille, joilla on vankkaa kokemusta yritystoiminnasta ja halua vastata yrityksen kasvun ja muutosvaiheiden haasteisiin. Ohjelma sopii sekä teollisuuden että palvelualojen toimijoille.

– Tähän ohjelmaan tuleva opiskelija ei tule hakemaan yleistä tietoa yrittämisestä, vaan miettimään yrityksensä asioita tarkemmin. Ohjelma painottuu strategiseen suunnitteluun. Koulutuksen aikana nostetaan esiin keskeisiä asioita, joihin panostetaan ja jotka muutetaan kehittämissuunnitelmiksi ja käytännön toiminnaksi, Tapani Piirala selvittää.

Tuotteiden kehittämisohjelma on puolestaan suunnattu yritysten johdolle ja tuotekehityksestä vastaaville henkilöille. Koulutuksen tavoitteena on jalostaa ideointi kannattavaksi liiketoiminnaksi ja luoda uusilla tuotteilla lisäarvoa yrityksen asiakkaille.

Kun yrittäjä hakeutuu Raahen Porvari- ja Kauppakouluun, on hänellä yleensä olemassa jokin selkeä tarve siihen.

– Koulutuksessa lähdemme siitä, että hän saa mahdollisimman kattavan, juuri omiin tarpeisiinsa räätälöidyn opin ja avun myös ympärillämme olevien verkostojen kautta, summaa yhteyspäällikkö Eveliina Noponen.

– Opiskeluun liittyy myös imagollinen ja sosiaalinen puoli. Porukassa yrittäjän on helppo löytää keskustelukumppaneita ja opiskellessa syntyy yhteisen tekemisen fiilis, rehtori lisää.

Koulutuksella vauhtia liiketoiminnan kasvuun

Raahen Porvari- ja Kauppakoulun opiskelijat ovat pääasiassa Raahesta ja ympäristökunnista. Palveluyrittäjien koulutusohjelmassa, yritysjohtamisen koulutusohjelmassa ja tuotteiden kehittämisohjelmissa opiskelee vuosittain 50-70 yrittäjää.

– Olemme seuranneet ohjelmiin osallistuneiden yrittäjien liiketoiminnan kehittymistä. Koulutuksen jälkeen yritysten liiketoiminta on kasvanut keskimäärin 15 prosenttia, kertoo koulutuspäällikkö Virpi Ahvenlampi.

– Varsinkin pitkän linjan yrittäjät, jotka tekevät huolella kaikki linjauksensa ja hiovat rauhallisesti yrityksensä toimintaa, hyötyvät opiskelusta ehkä kaikkein eniten, Tapani Piirala lisää.

Raahen Porvari- ja Kauppakoulun koulutusohjelmia hiotaan koko ajan vastaamaan yrittäjien muuttuvia tarpeita.

– Tämä edellyttää oppilaitokselta jatkuvaa hereilläoloa, ympäristön muutosten seuraamista ja yrittäjien tarpeiden tunnistamista, rehtori toteaa.

– Toimimme yhä raahelaisten laivanvarustajaveljesten vuonna 1863 kirjoittaman testamentin hengessä. Se velvoittaa meitä osaltamme kehittämään alueen yritystoimintaa. Kaikki mitä teemme, teemme puhtaasti elinkeinoelämän etua ajatellen.

{gallery}pp-rpkk{/gallery}

Raahen Porvari- ja Kauppakoulu
Osoite
Merikatu 2
92100 Raahe

puh.
08 223 7900 (keskus)

fax
08 223 7918

email
etunimi.sukunimi@rpkk.fi

www.rpkk.fi

Share.