Murskaavaa voimaa Huittisista

0

sk-makitalo-intro.jpgVeljekset Mäkitalo Oy:n murskauslaitosten edessä nöyrtyvät valtavatkin kivimassat. Yrityksen omistama kapasiteetiltaan Suomen suurin tela-alustainen kolmivaihelaitos murskaa yli 400 tonnin tuntivauhdilla.

Kallioista jauhetaan mursketta kuuden laitoksen voimin ja urakat vaihtelevat navetan pohjatöistä järeisiin kaivostyömaihin. Talvivaarassa paiskitaan hommia neljättä vuotta ja yritys urakoi myös Helsinki-Vantaan lentokentälle vievän kehäradan työmaalla.

– Olemme murskanneet kiviaineksia Talvivaarassa yli 15 miljoonaa tonnia, kun normaalilla laitoksella päästään maksimissaan miljoonaan tonniin vuodessa. Määrä on ollut valtava ja vastaavia työmaita tuskin tulee pian, Mikko Mäkitalo kertoo.

Kalliomurskeiden ohella yritys tekee runsaasti ratamurskeita ja uusiotavaraa kuten asfaltti-, betoni- ja tiilimurskeita. Työ tuntuu vaivihkaa jokaisen satakuntalaisen arjessa, liikkuipa sitten jalan, autolla, junalla tai lentokoneella.

Kalustosta löytyy sekä teloilla liikkuvia että jaloilla seisovia, 1-4 myllyllä varustettuja murskausyksiköitä.

– Murskaimet maksavat 1-1,5 miljoonaa euroa. Käyttöikä on kymmenkunta vuotta, sillä kivi on todella kova ja kuluttava kaveri. Teriä uusitaan usein ja polttoainetta kuluu ihan törkeästi, Mikko Mäkitalo naurahtaa.

Palvelua jo kolmannessa polvessa

Murskausurakoinnin ohella Veljekset Mäkitalo Oy tekee maanrakennustöitä ja kalkinlevitystä, hoitaa vaativia erikoiskuljetuksia sekä myy kiviaineksia. Yritys työllistää noin 40 henkilöä.

– Meillä on hyvät koneet ja kalustoa kaikkeen tekemiseen. Työntekijöillä on pitkiä työsuhteita ja he ovat todella ammattitaitoisia, Mikko Mäkitalo kiittelee.

– Luotettavuus, kokemus ja täsmällisyys ovat vahvuutemme. Aikataulut pitävät kuten on sovittu ja kiireellisessä tilanteessa työ järjestyy jopa parissa päivässä, Jouko Mäkitalo lisää.

Yrityksen juuret ulottuvat vuoteen 1945, jolloin Joukon isä Bruno Mäkitalo aloitti soranajon. Jouko Mäkitalo jatkoi yritystä veljensä kanssa vuonna 1965 ja Joukon poika Mikko Mäkitalo on ollut mukana 17 vuotta.

Ensimmäisen murskauslaitoksen yritys hankki vuonna 1966. Toimintaperiaate on yhä sama, vaikka koko, teho ja automatiikka ovatkin eri planeetalta.
– Ekaan murskaimeen mahtui päänkokoinen ja nykyisiin kuution kokoinen kivi. Ennen murskaimen leuan jaksoi nostaa käsin, kun nyt se täytyy nostaa autonosturilla, Jouko Mäkitalo vertailee.

 

Veljekset Mäkitalo Oy
Osoite
Kirkonkyläntie 42
32700 Huittinen

puh.
02 566 273

fax
02 568 147

email
vmoy@kolumbus.fi

http://www.veljeksetmakitalo.fi

Share.