Muovi kestää käytön ja katseet

0

pm-leomuovi2Viialalainen Leomuovi Oy kiteyttää tarkoituksensa ja tekemisensä sloganiin: Teknistä muotia muovista. Muotia muovista, ja vielä nimenoman teknistä muotia? Muovista?

Jo Havukka-ahon ajattelija totesi ”lastikan” olevan hyvä, kestävä ja halpa kaluaines. Totta edelleen. Leomuovin toimitusjohtaja Risto Kalliainen valottaa ideaa:

– Firmalla on hyvää ja syvää kokemusta muovin käsittelystä ja käyttäytymisestä. Viime vuosina olemme yhä tiiviimmin panostaneet tuotteisiin, joilla teknisen toimivuuden lisäksi on oma, tunnistettava design. Näillä haluamme lähemmäs kuluttajaa, vaikka teollisuuden komponenttien tarve onkin edelleen päätyöllistäjämme.

Esimerkkejä Leomuovin design-tuotteista ovat vaikkapa Arabian padankannen tai Nurmesniemen klassisen kahvipannun, Pehtoorin, retroversion muoviosat. Niihin tarttuessasi lyöt joka kerran kättä Leomuovin osaamisen kanssa. Ja kuullessasi naisen kengänkorkojen elegantin kopinan voit hyvinkin kuulla Leomuovin äänen   muovikorot ovat viialalaisten uusin aluevaltaus.

pm-leomuovi1Muovi on muuttunut

Niinpä niin, ”hyvä ja halpa”. Sitkeästi on maallikon mielissämme elänyt ajatus, että muovi, ”kuttaperkka”, on jonkinlainen korvikemateriaali. Laillaan kätevä ja todella ilahduttavan edullinen, mutta ei kovin kestävä eikä vallan kauniskaan.

Kaikki muuttuu. Muovikin.

Modernit muovit esimerkiksi sietävät kuumuutta aivan eri mitassa kuin edeltäjänsä. Lisääntyneen lämmönkeston myötä ovat lisääntyneet mahdollisuudet korvata metalleja muoveilla. Näin erityisesti pehmeiden metallien kuten alumiinin kohdalla, mutta muoviosien käyttökenttä laajenee jatkuvasti.

Vaihtamalla metalli oikein valittuun ja muotoiltuun muoviin on mahdollista pienentää tuntuvasti valmistuskustannuksia. Kun ruiskupuristusmuotin perusinvestointi on kuitattu, komponentteja syntyy vauhdikkaasti ja vaatimattomin kustannuksin. Yksi automatisoitu puristus korvaa monta koneistus- ja kokoamisvaihetta. Lopputulos on mittatarkka ja luja komponentti.

Vastuuta väistämättä

Muovi on öljypohjainen raaka-aine, jonka jalostajille ladataan tänään vahvoja ekologisia vastuita. Niihin vastataan esimerkiksi kehittämällä yhä parempia biohajoavia muovilaatuja. Yksi linja kohti öljyraaka-aineen käytön vähentämistä on muovimassan yhdistäminen vaikkapa puuhun.

Kun yritys edeltäjineen on toiminut samalla pienellä paikkakunnalla vuodesta 1935, sillä on myös yhteiskuntavastuita. Risto Kalliainen kertoo Leomuovin tukevan monimuotoisesti paikkakunnan harrastuselämää, etenkin nuorisotoimintaa:

– Sponssaamme varsinkin moottoriurheilua ja lentopalloa, jossa paikallinen A-Volley on kapuamassa sarjaportaita hyvää vauhtia ylöspäin. Nimikkomme kansainvälinen Leomuoviturnaus kerää syksyllä 2010 jo neljännen kerran alle 19 v. lentopalloilijoita ainakin Ruotsista, Puolasta ja Virosta. Täällä passaa passata!

Yhteystiedto

Leomuovi Oy

Osoite
Schaumanintie 2
37830 Viiala

puh.
03 547 3300

fax
03 547 3334

www.leomuovi.fi

Kartta

Share.