Modernia konekorjuuta Lounais-Hämeen metsissä

0

Tammelalaisen MetsäVahos Oy:n työmaata ovat kuusi- ja mäntymetsät Lounais-Hämeessä. Moderneilla koneketjuilla yritys tekee hakkuita 130 000 kiintokuutiota vuodessa, ja määrä on koko ajan kasvussa.

 

Modernia konekorjuuta Lounais-Hämeen metsissä

Tammelalaisen MetsäVahos Oy:n työmaata ovat kuusi- ja mäntymetsät Lounais-Hämeessä. Moderneilla koneketjuilla yritys tekee hakkuita 130 000 kiintokuutiota vuodessa, ja määrä on koko ajan kasvussa.

MetsäVahoksen pääasiakas on Metsäliitto, jonka kanssa yrityksellä on ollut urakointisopimus jo vuosia.

– Olemme Metsäliiton alueyrittäjä Turun piirissä. Hoidamme uudistus- ja harvennushakkuut sekä risujen keräyksen hakkuiden jälkeen Forssan, Tammelan, Humppilan, Jokioisten ja Ypäjän alueilla, kertoo toimitusjohtaja Jorma Vahos.

Hakkuiden jälkeen alueen metsissä kasvanut puu kuljetetaan eri jalostuslaitoksiin Etelä-Suomessa. Mäntytukki menee Kyröön, iso kuusitukki Lohjalle ja kuusitukki Renkoon.Kuitupuut menee Rau-
malle,Lohjalle ja Kaskisiin

Kokonaisurakointia

MetsäVahoksella on pitkät yritysperinteet. Sen juuret ulottuvat 1950-luvulle, jolloin Jorma Vahoksen isä aloitti kuorma-autokuljetukset. Vuonna 1979 yritys hankki ensimmäisen metsäkoneen.

Käännekohta MetsäVahoksen historiassa oli vuosi 1999. Yritys laajeni, kun konekantaa vahvistettiin ensimmäisellä monitoimikoneella . Samaan aikaan Metsäliitosta tuli yrityksen pääasiakas.

Nyt monitoimikoneita eli motoja on viisi ja kuudes tulossa. Ajokoneita on kolme.

Toimitusjohtaja huolehtii, että kaikki toimii ja koneet ovat oikeaan aikaan oikeissa leimikoissa. Hakkuita suunnitellessa hän ottaa huomioon myös seuraavan vaiheen eli automiehen mahdollisuudet päästä hakemaan puut hakkuualueilta.

– Työ on kokonaisurakointia. Näen tietokoneelta tiedot leimikoista, jotka on suunniteltu yhdessä ostoesimiesten kanssa. Työohjelmat lähetän suoraan koneille, mikä vähentää työnjohtajien vastuuta, Jorma Vahos selvittää.

MetsäVahoksen palveluksessa on 12 työntekijää. Lisäksi yritys työllistää kolme aliurakoitsijaa.

– Hyvät työntekijät ovat paras valttimme. He tekevät metsässä siistiä jälkeä, mikä antaa firmasta hyvän kuvan etenkin harvennushakkuissa, toimitusjohtaja kiittää.

Varma toimiala

Metsäala on Jorma Vahoksen mukaan suhteellisen varma ala, jossa toimivasta asiakassuhteesta rakentuu usein pitkäaikainen, molempia osapuolia hyödyttävä yhteistyö.

Metsätyö on myös tekijälleen mielekästä.

– Kun olin vielä itsekin metsäkoneen puikoissa, huomasin miten vaihtelevaa työ on ja miten erilaisia metsät ovat. Työ on myös hyvin itsenäistä, joten pitää viihtyä metsässä, hän toteaa.

Jorma Vahos luottaa puualaan ja sen positiivisiin näkymiin bisneksenkin kannalta.

– Puustomme voi vain kasvaa. Harvennushakkuiden määrä lisääntyy ja sellulla on hyvä menekki. Yksi jalka Suomen tuolissa on ja tulee olemaan puuta.

{gallery}hy-metsavahos_oy{/gallery}

 

MetsäVahos Oy

Osoite
Pajatie 7
31300 Tammela

puh.
0400 305962

email
jorma.vahos@metsavahos.fi

www.metsavahos.fi

Share.