Maukasta leipää myös keliaakikoille

0

sk-pirjonpakari-intro.jpgVuodesta 1985 leiponeen Pirjon Pakarin kuningasajatuksena on valmistaa maukasta purtavaa kaikille. Vehnäleipomon lisäksi yrityksen valttina on vuonna 2006 Honkajoelle perustettu erillinen gluteeniton leipomo.

– Tuotekehittelyä tehdään jatkuvasti. Pyrimme siihen, että myös keliaakikoiden leipä maistuu aina hyvältä, eikä mikään erota tuotteita tavallisista leivistä, yrittäjä ja leipuri Pirjo Malmivaara painottaa.
Ruokaleipää, pullaa ja kakkuja lähtee Honkajoelta päivittäin 6 000-10 000 pussia. Lisäksi Hannu Malmivaara pyörittää Pirjon Pakarin leipomoita Seinäjoella ja Ylöjärvellä.
– Gluteeniton leipomo on ylittänyt kaikki odotukset. Emme käytä vehnätärkkelystä, vaan riisiä, maissia, tattaria ja puhdasta kauraa.  Tuotteet ovat luontaisesti gluteenittomia ja niitä voidaan myydä keliaakikoiden lisäksi vilja-allergisille, Malmivaara kertoo.

Säilöntäaineita ei käytetä

Pirjon Pakarin tuotteissa ei koskaan ole käytetty säilöntäaineita. Pirjo Malmivaaran mukaan ratkaisu on heille selkeä arvovalinta.
– Kesä aiheuttaa meille toki haasteita ja talvi on aikana armollisempaa. Haasteena on tuoda aina tuoretta markkinoille.
Kuluvana vuonna liikevaihto nousee lähes neljään miljoonaan euroon. Keliakialeipomon osuus on jo lähes kolmannes ja kasvaa jatkossakin.
– Erilaiset näkökulmat ovat tervetulleita. Palautteet haastavat meidät kehittämään entistä parempia tuotteita, Malmivaara painottaa.

 

Pirjon Pakari Ky
Osoite
Porhontie 4
38950 Honkajoki

puh.
02 545 1053

fax
02 545 1229

email
tilaukset@pirjonpakari.fi

http://www.pirjonpakari.fi

Share.