Maailmallakin tunnettu lämpökäsittelyn erikoisosaaja

0

pp-finnheat-intro.jpg

Liminkalainen Finn Heat Oy rankattiin vuonna 2008 yhdeksi menestyneimmistä yrityksistä Pohjois-Pohjanmaalla. Menestyksen taustalta löytyvät vankka erikoisosaaminen, toiminnan pitkäjänteisyys sekä ennen kaikkea joustava, asiakaslähtöinen palvelu ympäri maailmaa.

Finn Heatin erikoisalaa on lämpökäsittely, jolla mm. teräksestä saadaan eri kovuusasteita ja poistetaan hitsauksen aiheuttamia jännityksiä. Lämpökäsittely on usein olennainen osa putkiston tai painelaitteen valmistusprosessia ja korjausta.

– Varsinainen kilpailuvalttimme on tuottaa palveluja asiakkaan luona. Kappaleiden koot ja painot vaihtelevat suuresti ja usein ne ovat vaikeasti meille tuotavia. Liikkuvalla kalustolla voimme palvella asiakkaan luona, toteaa yrityksen myyntipäällikkö Kari Särkioja.

Työkohteita pienestä putkistosta isoihin erikoistöihin

Finn Heatin tyypillisiä asiakkaita ovat metsä-, voima- ja kemianteollisuus sekä paineputkistoja ja -laitteita valmistavat konepajat. Matkapäiviä päämarkkina-alueella Suomessa kertyy satoja vuodessa, yleensä suurimmille teollisuuspaikkakunnille.

– Lämpökäsiteltävät kohteet vaihtelevat vaihtelevat laidasta laitaan. Pienestä, pikkusormen paksuisesta putkistosta isoihin ja satoja tuhansia kiloja painaviin säiliöihin, täsmentää Finn Heatin osastopäällikkö ja operatiivinen johtaja Erkki Särkioja.

Ainutlaatuisinta erikoisosaamista Finn Heatilla on laivamoottorien kampiakselien lämmitys, joita yritys on tehnyt asiakkaiden luona jo vuosia ja kaikilla maailman kolkilla.

– Lämpökäsittelyllä korjaamme isojen dieselmoottorien osia, yleensä kampiakselia. Pyrimme korjaamaan sen koneen sisällä, purkamatta konetta kokonaan. Tämä erikoisosaaminen on poikinut moottorivalmistajien, varustamojen ja myös voimalaitosten yhteydenottoja ympäri maailmaa, myyntipällikkö selvittää.

Alan palveluja asiakaskohtaisesti

Liikkuvalla kalustolla tehtävän lämpökäsittelyn lisäksi Finn Heatin palveluihin kuuluu lämpökäsittely myös yrityksen omissa tiloissa. Etenkin lähialueilta tulee tavaraa käsiteltäväksi Liminkaan. Aina kun se on asiakkaan kannalta perusteltua, Kari Särkioja toteaa.

Finn Heat myös vuokraa lämpökäsittelyn laitteistoa asiakkaille. Tätä palvelua käyttävät lähinnä telakat ja konepajat, jotka tarvitsevat laitteistoa metallikappaleiden esikäsittelyyn hitsauksen aikana.

Lisäksi palveluihin kuuluvat lämpökäsittelytarvikkeiden valmistus, myynti ja maahantuonti.

Nopeaa reagointia asiakkaiden tarpeisiin

Finn Heat Oy:n perusti vuonna 1981 yrityksen nykyinen toimitusjohtaja ja pääomistaja Hannu Keränen. Pääpaikka oli vuoteen vuoteen 1993 saakka Kempeleessä. Sen jälkeen toiminta on keskittynyt täysin Liminkaan.

Erkki ja Kari Särkiojan lisäksi yrityksessä on 15 työntekijää. Erityisosaamista vaativiin tehtäviin on henkilöstöstä koulutettu 3-4 tiimiä, jotka pystyvät huolehtimaan vaativatkin keikat eri puolilla maailmaa.

– Pystymme reagoimaan nopeasti asiakkaiden toiveisiin. Kalusto lähtee meiltä 24 tunnin sisällä ja on perillä 2-3 vuorokaudessa Euroopassa ja 3-4 vuorokaudessa muualla maailmassa.

– Toimintamme perusperiaatteeksi on muokkautunut asiakaslähtöinen palvelu ja asiakkaan tarpeiden huomioonottaminen, sillä korjauskeikoilla on aina kiire. Palvelu on osaavaa, joustavaa ja kustannustehokasta, jonka takeena on sertifioitu laatujärjestelmä ISO 9001, Kari Särkioja summaa.

{gallery}pp-finnheat{/gallery}

Finn Heat Oy
Osoite
Pölykuja 2
91900 Liminka

puh.
08 381 300

fax
08 381 777

email
etu.sukunimi@finnheat.fi

www.finnheat.com

Share.