Linnanneidossa asukkaat ovat kuninkaallisia

0

sk-linnanneito-intro.jpgHoitokoti Linnanneidon viihtyisässä, kodikkaassa ja turvallisessa miljöössä tarjotaan vanhuksille hoivaa ja huolenpitoa ympäri vuorokauden.  Toiminnan lähtökohtana ovat asukkaan oma tahto ja mieltymykset.

Vanhukset ovat kuninkaallisia, sillä toimintakykyä ylläpitävän hoitotyön ideana on antaa heille aikaa omatoimisuuteen. Jokapäiväisissä toiminnoissa onnistuminen luo tunteen omasta osaamisesta.

– Teemme työtä sen eteen, että jokaisella olisi kotoisa olo. Vanhukset ovat meillä kuninkaita ja kuningattaria, joiden tarpeet ovat aina ykkösasia. Emännän laittama hyvä ruoka, viihtyisä ympäristö sekä tutut ja turvalliset ihmiset saavat asukkaat voimaan hyvin, toimitusjohtaja Tiina Karenmaa-Virtanen kertoo.

Toiminnan perustana ovat henkilökunnan, vanhusten, omaisten ja asiakaskuntien tiivis vuorovaikutus. Lähtökohtana on tuoda vanhusten jäljellä oleviin vuosiin laatua ja sisältöä.

– Hoitajiltamme löytyy vahva teoreettinen kivijalka ja ihmisläheinen arvomaailma sekä työssä tarvittavaa joustavuutta, huumorintajua ja yrittäjähenkisyyttä, Karenmaa-Virtanen kiittelee.

Lisäsiipi nousee vuonna 2011

Vuonna 2005 yrittäjäksi ryhtynyt Tiina Karenmaa-Virtanen teki vanhustyötä Rauman kaupungilla noin 20 vuotta. Kylvettäjänä aloittanut määrätietoinen nainen on vuosien varrella suorittanut sairaanhoitajan tutkinnon sisätautien, kirurgian, psykiatrian ja hallinnon erikoisaloilta.

– Hoitotyön osaan vaikka unissani, mutta yrittäjyyden koukerot piti opetella vireä yrittäjä -kurssilla. Yrittäjyys oli haaveeni ja kehittelin ideaa pitkään paperilla.

Hoitokodin piirustukset ja suunnitelmat ovat Karenmaa-Virtasen ja hänen ystävänsä käsialaa. Ensi vuonna rakennetaan vielä lisäsiipi, jonka myötä koti laajenee 21-paikkaiseksi.

– Lisäsiiven myötä tiloista saadaan vielä toimivammat. Kaiken pitää olla myös kaunista, sillä ympäristön merkitys vanhusten hoidossa on todella tärkeä.

Linnanneidolla on aina riittänyt vientiä ja kosijoita. Kunnat eivät ole halunneet luopua paikoistaan, vaikka tarvetta ei joka hetki olisikaan. Tämä kertoo korkeasta laadusta ja onnistuneesta työstä.

– Vuorovaikutus on hyvin avointa ja kaikki perustuu rehellisyyteen. Laatu on meille ykkösasia ja se on myös tiedostettu ympäri Suomen, Rauman seudun vuoden uusyrittäjäksi vuonna 2009 valittu Tiina Karenmaa-Virtanen painottaa.

{gallery}sk-linnanneito{/gallery}

 

Hoitokoti Linnanneito Oy

Osoite
Nallenpolku 3
26200 Rauma

puh.
02 823 9139

 

email
tiina.karenmaa-virtanen@pp.inet.fi

www.hoitokoti-linnanneito.com

Share.