Limingan valttina loistava sijainti

0

pp-liminka-intro.jpg

Limingan kunnalla on tarjota yrityksille etuja, joita ei löydy joka paikasta. Kunta sijaitsee kahden valtatien varrella, lähellä kansainvälistä lentokenttää ja suurta kaupunkikeskusta. Kunnan suunnitelmallinen kaavoitus ja tonttitarjonta pitävät huolen, että yrityksille riittää myös kiinnostavia sijoittumispaikkoja.

– Haluamme hyödyntää Limingan loistavan sijainnin. 8-tietä pitkin ajaa 11 000 ajoneuvoa päivässä, 4-tietä 5000 ajoneuvoa. Tässä näemme huikeita mahdollisuuksia, sanoo kunnan kehittämispäällikkö Satu Sarin.

Vetovoimaiset Liminganportti ja Tupoksen liittymä

8-tien liikennevirtoja pysäyttämään ja Limingan keskustan kauppapalveluja täydentämään on ns. Liminganportin ensimmäinen vaihe toteutunut. Vuoden 2008 joulukuussa avattiin Liminganportin veturi, iso supermarket, jonka lisäksi alueella on liikenneasema ja -myymälä, erikoiskaupan tiloja ja kahvilaravintola. Lisää on tulossa 2-3 vaiheessa.

– Tarkoituksena on saada alueelle vähintään kaksi isoa kaupallista keskusta, joiden rakennukset linkittyvät toisiinsa. Tähän kokonaisuuteen tulisi uusia toimitiloja kaikkiaan 20 000 neliöä, Sarin kertoo.

Toinen kaavoituksella kehitettävä alue on Tupoksen rampin tienoo moottoritien varressa. Sen ensimmäinen vaihe, muutama vuosi sitten valmistunut Abc-liikeasema kirjaa jo pari miljoonaa asiakaskäyntiä vuodessa.

– Alueella on suuret kaupallisten palvelujen ja kasvun mahdollisuudet. Ensimmäiset uudet tontit tulevat lähinnä logistiikka-alan palveluille. Seuraavassa vaiheessa alueelle voisi sijoittua liikenteeseen tukeutuvaa, tilaa vaativaa erikoiskauppaa. Käytettävissä on useita kymmeniä hehtaareja maata, kehittämispäällikkö selvittää.

Liiketiloja uudistuvaan keskustaan

Uusi kaava kunnan keskustassa mahdollistaa mm. 2-3 kerrostalon rakentamisen ja ennen kaikkea lisää liiketiloja, joista Limingan keskustassa on huutava pula.

– Tulevien vuosien aikana Limingan kuntakeskus tulee olemaan entistä viihtyisämpi, tiiviimpi ja selkeästi keskustan näköinen.Tiet on rakennettu uusiksi, ihmiset asioivat keskustassa ja yksityiset palvelut ovat kaksinkertaistuneet, Satu Sarin maalailee.

Kunnassa hyvä yrittää

Limingan kunnassa luvataan reagoida yrittäjien yhteydenottoihin heti ja vastata toiveisiin mahdollisimman hyvin.

Limingan yritysilmastoa Sarin luonnehtii positiiviseksi. Paikallinen yrittäjäyhdistys on osaltaan tehnyt sen eteen töitä ja kunnassa vallitsee yhteiseen hiileen puhaltamisen meininki.

Yrittäjien kannalta etu on myös Limingan väkiluku, joka on viime vuosien aikana kasvanut suhteellisesti eniten koko maassa. Lisäksi noin 9000 asukkaan keski-ikä on maan alhaisin, hieman yli 30 vuotta.

Limingassa on helppo viihtyä. Kunnan palvelut ovat kunnossa ja tarjolla on viihtyisiä asuintontteja. Paikkakunnalla järjestetään useita, seudullisesti tunnettuja tapahtumia. Vanhasta kulttuuripitäjästä löytyy monia kiinnostavia kohteita ja luonnonystäville Liminganlahti luontokeskuksineen on vertaansa vailla.

{gallery}pp-liminka{/gallery}

Limingan kunta

Osoite
Kauppakatu 4
91900 Liminka

puh.
08 5587 3611

fax
08 5587 3612

email
etunimi.sukunimi@liminka.fi

www.liminka.fi

Share.