Laitteita ja palveluja asiakkaan tarpeisiin

0

Yrittäjän ammattitaito punnitaan, kun tekniikka kehittyy odotuksiakin nopeammalla vauhdilla. Riihimäki keskuspaikkanaan toimivan K-H Toimistopiste Oy:n toimitusjohtaja Juha Kurki on pysynyt vauhdissa mukana. Hän aloitti alalla perinteisten kirjoituskoneiden kaudella, nyt yritys tarjoaa monenlaisia ratkaisuja asiakirjanhallintaan ja -tulostuksiin.

 

– Itse aloitin alalla vuonna 1972, K-H Toimistopiste perustettiin vuonna 1986. Kyse oli suomalaisille yrittäjille tutusta jatkumosta. Suurin osa perustaa yrityksen alalle, jolla hänellä on ammattitaito ja kokemus.

Kun K-H Toimistopiste aloitti, oli mikrotietokoneiden esiinmarssi vasta alkamassa.

– Kirjoituskoneissa oli muutaman rivin työskentelymuisti. Sitten kehitys on kulkenut kymmenen vuoden periodeissa isoin harppauksin. Nyt puhutaan integroiduista asiakirjahallinnan järjestelmistä. Vuonna 1994 tuli myyntiin ensimmäinen digitaalinen kopiokone, ollen ensimmäinen askel toimistojen integraatioon. Nyt päivän sanoja ovat verkot, langattomuus ja värit. Tällä hetkellä väritulostinten osuus markkinoista on 60%, uskon että ne syrjäyttävät mustavalkoiset ajan mittaan kokonaan.

Juha Kurki kertoo, että tällä hetkellä kasvavat vahvasti sähköisen asiakirjahallinnon mahdollistavat laitteet. Näin asiakirja saadaan verkon kautta tarvittaessa kaikkien tarvitsijoiden koneisiin niiden sijainnista riippumatta.

Huolto pelaa

K-H Toimistopiste Oy:n vahva alue on aina ollut huolto ja ylläpito. Siihen on panostettu edelleenkin.

– Asiakkaat ovat yrityksiä, joiden on tehtävä jokapäiväistä työtään. Jos kokonaisuuden joku osa ei toimi, tökki koko ketju. Olemmekin aina tukeneet tuotteita, jotka olemme myyneet. Niistä on myös paras osaaminen, samoin tunnemme asiakkaiden toimintatavat ja juuri sen käytön jossa laitekokonaisuudet ovat.

Asiakirjanhallinnassa käytettävien tuotteiden, olkoon sitten kyse tietokoneesta tai sen tulostimesta, reaalihinnat ovat laskeneet.

– Samalla myös niiden ominaisuudet ovat parantuneet. Niinpä nyt useimmiten hankintatilanteessa ostetaan kerralla se laite tai laitteisto, josta löytyvät kaikki toivotut ominaisuudet. Kun laitteiden hinnat olivat korkeammat, ostettiin laitteita usein pala kerrallaan. Silloin oli oltava tarkkana yhteensopivuuden kanssa.

Aikaisemmin K-H Toimistopiste toimi Riihimäen keskustassa, välillä kolmessakin pisteessä. Kolme vuotta sitten hankittiin nykyinen toimitila, oma kiinteistö Teollisuuskylän alueella.

– Täällä olemme lähellä asiakkaita ja lähellä moottoritietä. Mutta tärkeintä on, että täällä on tilaa. Kasvoimme yrityksenä niin, että tilat loppuivat. Vuodesta 1996 lähtien meillä on ollut ympäristöohjelma, joka on myös sertifioitu. Siihen kuuluu myös se, että otamme esimerkiksi käytettyjä kopiokoneita vaihdossa. Parhaat myymme peruskunnostettuna eteenpäin. Tilaa tarvitaan.

Paperiton toimisto?

Paljon on puhuttu paperittomasta toimistosta. Juha Kurki toteaa, että informaation määrään nähden ei paperin kulutus ole kasvanut.

– Mutta kokonaisuutena kasvu edelleen jatkuu.

K-H Toimistopiste Oy toimii 8 henkilön voimin. Myynnissä on kolme henkeä, huollossa neljä Huollot tapahtuvat useimmiten asiakkaan luona, joten huoltoautot ovat kovassa käytössä. Myynti ja huolto on keskittynyt maailman johtavan digitaalisten toimistoratkaisujen valmistajan RICOH:n tuotteisiin.

Niin huolto kuin myyntikin ovat usein ”koulun penkillä”. Tuotteiden uusiutuessa ja asiakkaiden tarpeiden kehittyessä tarvitaan uutta koulutusta.

– Pyrimme parhaamme mukaan vastaamaan myös markkinajohtaja-päämiehemme vaatimuksiin pysymällä kehityksen kärjessä mukana. Osaamisen merkitys korostuu tällä alalla. Kehitys on nopeaa, asiakkaat määräävät tahdin jossa me pyrimme olemaan mukana.

{gallery}hy-k-h_toimistopiste_oy{/gallery}

 

K-H Toimistopiste Oy

Osoite
Tehdaskylänkatu 10
11710 Riihimäki

puh.
019 720560

email
info@toimistopiste.com

www.toimistopiste.com

Share.