Lämminsyli tarjoaa välittävän kodin

0

sk-lamminsyli-intro.jpgTiukkoja rajoja ja yhteisiä pelisääntöjä, mutta myös arjen lämpöä ja läheisyyttä. Näillä eväillä Lastensuojelulaitos Lämminsyli kasvattaa lapsista ja nuorista tasapainoisia aikuisia.

Huittisissa, Kokemäellä ja Porissa sijaishuollon palveluja tuottava yritys tarjoaa lapsille turvallisen kasvuympäristön ja tukee nuoren kehitystä kasvatuksellisin, ohjauksellisin ja hoidollisin keinoin.Lapsia tulee Satakuntaan eri puolilta Suomea hyvin erilaisista oloista. Hankalat tilanteet ovat osa arkea, mutta periksi ei anneta.

– Meille ohjataan paljon vaikeasti oirehtivia nuoria, jotka muissa laitoksissa eivät ole pärjänneet. Lapset eivät saa olla heittosäkkejä. Meillä ketään ei hylätä, vaikka mikä tulisi – se on sitä oikeaa välittämistä, yrittäjä Carita Alm tähdentää.

Erityistä huolenpitoa Huittisissa

Lämminsyliin on aina riittänyt tulijoita, sillä hyvä maine kiirii kauas.

– Toimintamme on läpinäkyvää. Kunnissa tiedetään aina, mitä täällä tapahtuu. Hyvistä ja huonoista asioista puhutaan avoimesti ja rehellisesti.

Huittisten Korvenkylän vanhassa kyläkoulussa vuonna 2007 aloittanut yritys on nimetty talon 14 takan ja leivinuunin mukaan. Ne toivat Carita Almin mieleen turvallisen sylin.

Kesäkuussa yritys avasi uuden kodin Porin Ahlaisiin. Lisäksi Korvenkylässä aloitti loppuvuodesta 2010 nelipaikkainen erityisen huolenpidon yksikkö, jossa autetaan vakavaan päihde- tai rikoskierteeseen ajautuneita tai itsetuhoisesti käyttäytyviä nuoria.

– Vaativa lastensuojelullinen erityisyksikkö on tarkoitettu tilanteisiin, jossa nuori tarvitsee täydellisen stoppauksen ja apua ongelmiensa kohtaamiseen asiantuntijoiden avulla.

Sydän on tärkein työkalu

Lämminsyli tarjoaa kodin 24 lapselle ja nuorelle, ja arkea pyöritetään noin 40 aikuisen voimin. Henkilökunnasta ja nuorista halutaan pitää hyvää huolta, joten virkistyskäyttöä varten yrityksellä on oma saari.

– Alkuperäinen sakki on yhä meillä töissä. Työntekijämme ovat todella ammattitaitoisia ja heiltä löytyy aiempaa kokemusta alalta, Alm kiittelee.

”Carita the big boss” nimen nuorilta saanut Alm valvoo toiminnan laatua ja lasten etua. Arki on lähiesimiesten vastuulla, mutta lapset voivat aina kääntyä Caritan puoleen.
– Teen lasten kannalta ne mukavat ja ikävät päätökset. Silti aina ekana, kun tulen paikalle, käyn halaamassa nuoret. Sekuntiakaan en vaihtaisi pois, sillä rakastan työtäni yli kaiken, sydämellään työtä tekevä Carita Alm painottaa.

 

Lastensuojelulaitos Lämminsyli Oy
Osoite
Huittinen, Kokemäki, Poripuh.
0400 853 630

email
carita.alm@lamminsyli.fi

http://www.lamminsyli.fi

Share.