Laatua kuljetuksiin jo vuodesta 1956

0

Kuljetus Rahkola Oy on yksi Keski-Pohjanmaan perinteikkäimmistä kuljetusalan yrityksistä. Toimitusjohtaja Juha Rahkolan mukaan
pitkäjänteinen työ antaa mahdollisuudet menestyä myös tulevaisuudessa.

– Toimintaperiaatteenamme on ollut ”laatua kuljetuksiin”, mikä tarkoittaa mm. sitä, että aikataulujen ja lupausten on pidettävä.
Sen vuoksi otamme vastaan ainoastaan sellaisia töitä, jotka voimme hoitaa laadukkaasti, korostaa Juha Rahkola.

 

Kuljetus Rahkola Oy on todellinen perheyhtiö. Työt alkoivat vuoden 1956 alussa yrityksen ensimmäisellä Morris-merkkisellä
kuorma-autolla. Jatkossa liiketoiminnasta vastasi Matti Rahkolan apuna hänen vaimonsa Kaino.

Rahkolan kuljetusyritys muutettiin kommandiittiyhtiöksi (Kuljetusliike Matti Rahkola ky) vuonna 1978, jolloin Juha Rahkola tuli kiinteämmin mukaan toimintaan. Vuodesta 1992 yrityksen ovat omistaneet Matti Rahkolan lapset Juha (toimitusjohtaja), Pekka (sairaankuljetukset), Vesa (omistajakuljettaja), Pasi (korjaamopäällikkö) ja Veli-Matti (omistajakuljettaja). Lisäksi kuuden lapsen sisarusparvesta Paula Salmén toimii yrityksen konttoripäällikkönä.

Osakeyhtiöksi yritys muutettiin vuonna 1998, jolloin otettiin käyttöön myös nykyinen nimi. Vuonna 2007 yrityksen palveluksessa on 13-17 työntekijää sesonkiajasta riippuen.

Asiakkaan pitää tietää missä mennään

Kuljetus Rahkola Oy on sopimusliikenneyritys, joka hoitaa lisäksi tilauskuljetuksia. Yrityksen kalustoon kuuluu kymmenen ajoneuvoyhdistelmää sekä 25 vaihtokuormatilaa ja 25 perävaunua. Pitkäjänteisestä työstä kertoo, että yritys on huolehtinut Topi-Kalustajan tuotteiden kuljetuksista vuodesta 1970 lähtien.

– Eräs tärkeimmistä asioista laadukkaissa kuljetuksissa on asiakkaan pitäminen ajan tasalla. On tärkeää, että asiakas tietää, missä hänen rahtinsa liikkuu ja millä aikataululla, Juha Rahkola toteaa. Yritys on räätälöinyt kuljetuskalustoaan kalustekuljetusten tarpeisiin. Muut asiakkaat tulevat eri yrityselämän ja teollisuuden aloilta laidasta laitaan.

Kuljetus Rahkolan palveluihin kuuluvat myös erityiskuljetukset, joita ovat esimerkiksi alueen turkistarhojen tuotteiden rahtaaminen Furcenteriin Vantaalle.

Suomessa Kuljetus Rahkola toimii skaalalla ”Hangosta Utsjoelle”, sillä yrityksen autoja nähdään liikenteessä käytännössä jokaisessa valtakunnan kolkassa. Ulkomaankuljetuksista yrityksellä on perinteitä aina 1960-luvun alusta saakka, vaikka pääpaino onkin kotimaan toiminnoissa.

– Tärkeä osa toimintaamme ovat myös oman korjaamon, huollon ja rekkojen pesupalvelut. Korjaamomme rakentaa oman kalustomme palvelujamme vastaavaksi, Juha Rahkola sanoo.

Kuljetusosaamista isältä pojalle

Rahkoloita voi kuvata yrittäjäsuvuksi, jossa perinteet siirtyvät isältä pojalle.

– Yritystä rakennettiin alussa pitkällä päivätyöllä ja omalla riskillä. Voi sanoa, että seuraava polvi on jatkanut samalla tyylillä, Juha Rahkola toteaa.

Rahkolan perheessä harjoitetaan myös muuta yritystoimintaa. Samaan konserniin kuuluvat Kalajoen Sairaankuljetus Oy, Kalajoen Varastohotelli Oy ja kiinteistöyritys Rahkola-Yhtymä.

 

Kuljetus Rahkola Oy

Osoite
Meinalantie 36
85100 Kalajoki

puh.
08 460 168

fax
08 462 950

email
kuljetusrahkola@kuljetusrahkola.fi

www.kuljetusrahkola.fi

Share.