Kuntokeskuksessa kunto kohenee ja mieli lepää

0

Laatu. Viihtyvyys. Hyvä olo.

Nämä ovat tekijöitä, jotka korostuvat koko ajan enemmän päivittäisessä elämässämme. Oli kyse sitten työelämästä tai vapaa-ajasta.

 

Nämä korostuvat myös olosuhteissa, joissa pidetään hyvää huolta omasta kunnosta. Näin vakuuttaa hämeenlinnalaisen Kuntoklubi Fit-Fys Oy:n yrittäjä Ulla Virtanen. Hän pääsi yrityksineen uusiin, viihtyisiin tiloihin syksyllä 2007.

Tilat olivat upouudet. Ulla Virtanen tiimeineen pääsi vaikuttamaan niiden toteutukseen, tavoitteena mahdollisimman viihtyisä ja toimiva ympäristö. Ulla toimi itse sisustussuunnittelijana tietäen mitä hyvinvointimaailmalta nykyisin vaaditaan.

– Nyt tilaa on paljon, lähes 2000 neliömetriä. Uskoisin, että nämä ovat maassammekin ainutlaatuiset, ainoat suoraan kuntoklubille tehdyt uudet tilat. Niinpä jumppasalit ovat korkeita, niissä riittää ilmavuutta, ilmastointi nykyajan huipputekniikkaa. Ja näköalat esimerkiksi järven suuntaan, nehän ovat ainutlaatuiset. En varmaan veikkaa väärin, jos sanon näiden tarjoavan jotain muuta niiden perinteisten kuntosalien matalien kellaritilojen sijaan.

Ulla Virtanen kiitteleekin tilojen vuokraisäntää. Hämeen Maaseutuyhdistys uskoi vuonna 2000 toimintansa aloittaneen yrittäjän visioihin.

Tilat ovat nyt kahdessa kerroksessa. Alhaalla aulassa on palvelutiski, jonka yhteydessä on myös kahvila. Liikuntatiloihin mennään hissillä.

– Vaikka tämä vaikuttaakin hiukan hassulta, on ratkaisu selvä. Vasta pukuhuoneessa vaihdetaan liikuntavaatteet, sinne asti mennään esimerkiksi työssä käytetyissä vaatteissa, jalassa voivat olla korkokengät. Hissi auttaa myös tuki- ja liikuntaelinsairauksista kärsiviä pääsemään tiloihimme pyörätuolilla tai rollaattorin avulla.

Kuntoklubi Fit-Fys tarjoaa yrityksille hyvän mahdollisuuden yhdistää virkistystä ja koulutusta.

– Tämä on tässä suhteessa täyden palvelun talo. Meillä on käytössä kokoustiloja, tarvittaessa jopa sadan hengen VIP-tilat viidennessä kerroksessa. Eräässä jumppastudiossamme on katossa videotykki, jonka avulla saadaan pidettyä esimerkiksi luentoja. Virkistyspäivään voi yhdistää myös hierojamme tai fysioterapeuttiemme palvelut. Ja kun vielä muistaa, että täällä on hämeenlinnalaisille tutun Giorgioksen pitämä Zante-ravintola, on mahdollista suunnitella täysipainoinen virkistys- ja tiimipäivä.

Työkykyä pidempään, terveysliikunnalla kuntoon

Ulla Virtanen korostaa työterveysliikunnan merkitystä työntekijöiden työteholle ja -motiiville.

– Työkyvyn ylläpitämisen hyväksi voimme tarjota monenlaista ohjelmaa ja hoitoa, yhdessä toteutettavasta kevyestä jumpasta yksilöllisesti suunnattavaan lihasterapiaan. Näin toteaa laillistettu työterveysfysioterapeutti Ulla Virtanen. Terveysliikunnan voit aloittaa, vaikka et tuntisi itseäsi lainkaan urheilulliseksi. 30 minuuttia on riittävästi oikeilla ohjeilla!

– Yhteistyö yrityksien kanssa käynnistyy usein tilannekartoituksella. Pyrimme selvittämään eri ryhmien jäsenten ominaisuuksia ja toiveita. Sitten tarjotaan ohjelmaa sen mukaan, voimme järjestää myös lääkinnällisiä toimenpiteitä kuten selkäkuntoutusta. Yrityksen kanssa voidaan tehdä sopimus, jolla työntekijät voivat käyttää kuntoklubin palveluita.

– Usein olisi sekä yrityksen että sen työntekijöiden kannalta parempi mutta myös halvempi toimia ennalta ehkäisevästi. Jos yrityksen työntekijällä on hyvä ammattitaito, on järkevää pitää hänet työkuntoisena pitkään. Ennalta ehkäisevä kuntoutus on ratkaisevasti halvempaa kuin sairaslomien myötä menetetyt työtunnit. Olemme lisäksi myös lääninhallituksen laillistama fysikaalinen hoitolaitos. Fysikaaliset hoitopalvelumme takaavat työkyvyn, mikäli on tarvetta tuki-ja liikuntaelimistön kuntouttamiseen.

Kuntoklubipalvelut ovat myös hyvä keino sitouttaa työntekijöitä. Kokemus on osoittanut, että on parempi antaa työntekijöiden maksaa pieni osa näistä palveluista itse, silloin ne tulevat varmemmin käytettyä kuin aivan ilmaiset palvelut.

– Usein unohdetaan perheiden lasten liikuntatarpeet. Täällä voi hyvin viettää perheen yhteistä laadukasta aikaa. Tuo lapsesi vaikka satujumppaan tai lapsiparkkiin kuntoilusi ajaksi.

Ulla Virtanen korostaa, että kuntoklubi on samalla myös hyvinvointikeskus.

– Meillä on mm. kolme solariumia, hierovat tuolit, erillinen body&mind-studio, jne. joten voit tulla myös rentoutumaan monin eri tavoin. Siten tarjolla on paitsi kunnon ylläpitoa, myös mukavaa yhdessäoloa. Ja voihan sitten kahvilassamme nauttia vaikka cafe latten kaikessa rauhassa. Päivän vietossa auttaa meidän motivoitunut ja ammattitaitoinen tiimimme, 25 henkeä joista vakituisia 12.

 

Kuntoklubi Fit-Fys Oy
Osoite
Vanajantie 10 B
13110 Hämeenlinna

puh.
03 6883 355

email
ulla.virtanen@fit-fys.fi

www.fit-fys.fi

Share.