Kokenut vaativien kohteiden valiorakentaja

0

pp-rakennuskartio1.jpgSuomen keskisuuriin rakennusliikkeisiin kuuluva Rakennuskartio Oy on kokenut valiorakentaja. Yli 30 vuoden aikana yritys on toteuttanut lukemattomia uudisrakennus- ja saneerauskohteita eri puolilla maata. Parhaimmillaan Rakennuskartion kokemus ja osaaminen on julkisessa rakentamisessa.

Rakennuskartion juuret ovat Pyhännän Rakennustuotteessa. Itsenäisenä yrityksenä Rakennuskartio on alusta asti erikoistunut liike- ja tuotantorakennuksiin ja julkisiin rakennuksiin. Etenkin päiväkodit ja koulut ovat yrityksen ominta aluetta. Niitä rakennusliike on tehnyt yli neljäkymmentä.- Vahvuutemme ja se, missä parhaiten olemme saaneet tyytyväisiä asiakkaita, on julkinen rakentaminen, kiteyttää yhtiön hallituksen puheenjohtaja Olavi Lohi.

Toinen lohko Rakennuskartion liiketoiminnassa on asuntorakentaminen, lähinnä kerros- ja rivitalorakentaminen sekä siihen liittyvä oma tuotanto. Yli 30 vuoden aikana uusia asuntoja on toteutettu yli 1 800 ja huoneistoremontteja noin 2000.

– Olemme ennen kaikkea uudis- ja korjausrakentaja. Oman tuotannon osuus on korkeintaan kymmenen prosenttia liikevaihdosta, täsmentää rakennuspäällikkö Mikko Kamula.

Rakennuskartiolle tärkeä arvo on pohjoissuomalaisuus. Yhtiö on pohjoispohjalaisessa omistuksessa ja sen kotipaikka on Pyhäntä. Lisäksi yhtiöllä on toimisto Oulussa, Kuopiossa ja pääkaupunkiseudulla. Asiakkaita ovat kunnat, kuntayhtymät, seurakunnat, valtio sekä eri yhteisöt, teollisuuslaitokset ja muut yritykset.

Rakennuskartion kaikkia erikoistumisalueita – uudisrakentamista, vanhojen kohteiden saneerausta ja omaa asuntontuotantoa – yhdistää pitkän kokemuksen kautta saavutettu projektin onnistunut suunnittelu ja toteutus eli kokonaishallinta.

– Se on ollut ja tulee olemaan vahvuutemme, rakennuspäällikkö toteaa.

Erilaisissa uudis- ja saneerausprojekteissa rakennusliike on pääurakoitsijan roolissa. Projektit toteutetaan pääosin valmiiden piirustusten pohjalta. Parhaimman hyödyn Rakennuskartion vahvasta käytännön kokemuksesta asiakas saa silloin, jos rakennusliike on mukana jo suunnittelun alkuvaiheessa. Vaihtoehtoiset materiaali- ja tuotantotekniset ratkaisut saattavat tuoda merkittäviä säästöjä rakentamiskustannuksiin.

Rakennuskartio on myös vahva osaaja ns. KVR-urakoinnissa (avaimet käteen). Yhtiö huolehtii tilaajan puolesta koko hankkeen toteutuksesta, suunnittelusta alkaen. Tämä on myös erittäin kustannustehokas tapa rakennuttaa toimintatilat.

Painopiste korjausrakentamiseen

Rakennuskartion toiminnassa painopiste on siirtymässä yhä enemmän korjausrakentamiseen. Yhtiön Kuopion toimisto tekee jo lähes kokonaan kerrostalojen saneerauksia ja tytäryhtiö Remonttipartio Oy on perustettu nimenomaan peruskorjauksia varten, joista merkittävimpiä ovat ns. linjasaneeraukset.

– Jokaisella rakennuksella on tietty elinkaari. Jossain vaiheessa on päätettävä, korjataanko vai puretaanko rakennus. Jos peruskorjaus tehdään riittävän ajoissa, se on aina paras ratkaisu. Jos rakennuksen päästää liian huonoon kuntoon, sen korjauskustannukset ovat jo uudisrakennuksen luokkaa, Mikko Kamula toteaa.

Rakennusliikkeelle kaikkein mieluisimpia ovat yhdistelmäkohteet, jotka vaativat sekä uudisrakentamista että korjausta. Tyypillinen esimerkki on vanha koulu, jota laajennetaan ja saneerataan.

– Olemme parhaiten menestyneet juuri näissä projekteissa ja toteuttaneet niitä useita, Olavi Lohi kertoo.

Rakennuskartio kehittää yhtiön toimintamalleja jatkuvasti yhä enemmän asiakaslähtöisempään, kustannustehokkaampaan ja tuloksiltaan korkealaatuisempaan suuntaan. Tässäkin tavoitteessa auttaa pitkä ja vahva kokemus.

 

KATSO RAKENNUSKARTION REFERENSSIT

 

Rakennuskartio Oy
osoite Tuotetie 5, 92930 PYHÄNTÄ
puh. 040 588 5352
fax 08 812 2884
email etunimi.sukunimi@rakennuskartio.fiwww.rakennuskartio.fi

 

osoite Petikontie 1, 01720 VANTAA
puh. (09) 853 1961
fax (09) 853 1839

osoite Kempeleentie 7 C 5, 90400 OULU
puh. (08) 570 0103
fax (08) 570 0102

osoite Puijonkatu 29 B (4. krs), 70100 KUOPIO
puh. (017) 369 8501
fax (017) 369 8509

Share.