Koivuvaneria ja kertopuuta asiakkaan toiveen mukaisesti

0

Punkaharjun Puutaito Oy on puunjatkojalostusteollisuuden alihankintayritys, joka on erikoistunut suomalaisen koivuvanerin ja kertopuun jatkojalostukseen. Vuonna 1989 perustettu yritys on parinkymmenen vuoden aikana kasvanut kolme henkilöä työllistävästä puusepänpajasta reilut parikymmentä henkilöä työllistäväksi teollisuuslaitokseksi, jolla on tänä päivänä neljä tuotantohallia ja reilut 3000 neliötä tuotantotilaa.

 

Laajennukset on tehty pikkuhiljaa ja harkiten.

– Tuotevalikoimamme on monipuolistunut ja toimitilamme ovat moninkertaistuneet, mutta toimintaympäristö metsäteollisuuden ympäröimänä on pysynyt samanlaisena. Kasvuumme on vaikuttanut pitkälti se, että lähiseudun asiakkaat ovat investoineet ja luottaneet eteläsavolaiseen metsäteollisuuteen ja myös meihin, kuvailee yrityksen toimitusjohtaja Janne Tirronen.

Alkunsa kaikki on saanut paperi- ja kartonkiteollisuuteen valmistetuista vanerisista rullanpäätulpista. Niitä yritys valmistaa edelleenkin noin miljoona kappaletta vuodessa. Lisäksi yritys työstää vaneria asiakkaan tilausten pohjalta ja valmistaa kertakäyttöisiä (Nonstop) arkkilavoja paperi- ja kartonkiteollisuuteen.

– Vaneriin pystymme tekemään lähes mitä vain jyrsimällä, poraamalla tai ponttaamalla. Vuosittain käsittelemme noin 6000 kuutiota vaneria ja kuormalavoja lavalinjaltamme lähtee vuosittain noin 100 000 kappaletta, valottaa Tirronen.

– Vanerin myyntipisteestämme löytyvät niin puupintaiset koivuvanerit että filmi- tai viirapinnoitetut vanerit myös yksityisille, hän lisää.

Tuotteita menee ympäri maailman

Keskittyminen nimenomaan puutuotteiden jatkojalostukseen on antanut mahdollisuudet kehittää yritystä yhä eteenpäin. Asiakkaat haluavat Tirrosen mukaan yhä enemmän palvelukokonaisuuksia ja erikoistuminen on ollut nimenomaan 2000-luvun ilmiö.

– Tuotteidemme loppukäyttökohteet ovat ympäri maailmaa. Niitä käytetään muun muassa rakennusmateriaaleiksi tai kuljetusvälineteollisuuteen, joten teemme jatkuvaa tuotantomenetelmien ja jalostusasteen kehitystyötä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa, Tirronen kertoo.

Myös se, että yritys tekee alihankintatöitä niin paperi- kuin vaneriteollisuudelle on tietoinen valinta.

– Nämä alat eivät kulje käsi kädessä. Jos toisella menee heikommin, menee toisella todennäköisesti paremmin, sanoo Tirronen.

Punkaharjun Puutaidon valtteja ovat korkea laatu ja toimitusaikojen varmuus. Ne saavutetaan nykyaikaisilla puuntyöstökoneilla, suunnitteluohjelmilla ja tietenkin osaavalla henkilökunnalla.

Yrittäjäpolven vaihdos yrityksessä tehtiin vuonna 2002, jolloin vetovastuun otti Janne Tirronen yhdessä veljensä Tero Tirrosen kanssa. Heillä kummallakin oli taustalla vuosien kokemus firman palveluksesta, joten siirtyminen yrittäjiksi oli varsin luontevaa.

{gallery}es-punkaharjun_puutaito_oy{/gallery}

 

Punkaharjun Puutaito Oy

Osoite
Teollisuustie 8
58500 Punkaharju

puh.
015 449 551

fax
015 449 554

email
janne.tirronen@puutaito.fi

www.puutaito.fi

Share.