Kiviaineksia Kalajoelta

0

 

Kova kivi muuttuu moneksi kivenjalostuksen ammattilaisen käsissä. Lastaus Heikki Kärjä Oy murskaa kallioita ja seuloo soraa kymmenik-
si eri tuotteiksi aina hienosta hiedasta järeisiin murskeisiin. Kiviaines on yhtä aikaa pihan somistus ja perustus, se on myös betonin raakaaine ja tien pohja

 

– Kiven tarvitsijoita on vähintään yhtä monta kuin lajikkeitakin – yksityisasiakkaat voivat tilata kuorman pihaansa yrityksen kotipaikkakunnan lähistöltä ja yritysasiakkaat liikkuvan murskauskaluston työstettävän kallion luo satojenkin kilometrien päähän, yrityksen toimitusjohtaja Heikki Kärjä selvittää.

Ammattitaitoa viideltä vuosikymmenelta

Perheyritys Lastaus Heikki Kärjä Oy:llä on pitkät perinteet, jotka juontavat juurensa jo 1950-luvun alkupuolelle. Heikki Kärjä siirtyi työelämään käytännössä heti kansakoulun jälkeen isä-Eeron ohjauksessa. Yrittäjän uransa hän starttasi 17-vuotiaana isoveljensä ja isänsä kanssa. Yrityksen omistamalla maansiirtokalustolla urakoitiin ympäri Suomea, muun muassa kaivostoiminnassa erilaisissa lastaus- ja kuljetustehtävissä. Ensimmäinen betoniasema nousi Kalajoelle 1980.

Tänä päivänä yrityksen painopiste on kivenjalostuksessa.

– Yrittäjäksi alkavan ihmisen pitää olla terveellä tavalla hullu. Lisäksi
pitää olla erittäin vahva itseluottamus ja periksiantamaton luonne. Asiakkaita palvellaan silloin kun on tarvetta. Siinä ei paljon kelloa tai viikonpäivää katsella, Kärjä sanoo.

 

Lastaus Heikki Kärjä Oy

Osoite
Isokalliontie 11
85100 Kalajoki

puh.
0440 460 760

fax
08 460 223

email
info@lastaushk.com

Share.