Kilpailijat yhdistivät voimavaransa

0

 

Kangasniemen Kiinteistönvälitys ja Isännöintipalvelu LKV Oy:n yrittäjät Timo Palvimo ja Jouko Ursin ovat pitkänlinjan tekijöitä kiinteistö- ja asuntokaupoissa. Heillä kummallakin on yli 20 vuoden kokemus alalta. Itse asiassa he olivat alunperin toistensa kilpailijoita, kunnes vuonna 2002 yhdistivät voimavaransa ja perustivat yhteisen yrityksen.

Nykyisellään yritys työllistää yrittäjien lisäksi kaksi vakituista työntekijää ja yhden määräaikaisen. Heillä kaikilla on vankka paikallistuntemus, mikä on Palvimon mukaan ensiarvoisen tärkeää kiinteistö- ja asuntokaupoissa.

– Hintataso määräytyy aina eri paikkakunnalla eri tavalla, hän sanoo.

Kangasniemen asuntokaupassa perheasunnot ovat kiinnostavimpia kohteita. Eniten asuntoja myydään paikkakunnalla jo asuville, sillä vain vajaat 20 prosenttia asiakkaista on ulkopaikkakuntalaisia.

Vaikka vapaa-ajanasuntojen hinnat ovat jo vuosia kivunneet yhä ylemmäs, menevät ne yhä erittäin hyvin kaupaksi kun hinta-laatusuhde on kohdallaan. Varustetason on miesten mukaan kuitenkin oltava kohdallaan nykyajan mökin ostajalle. Myös tonttien kysyntä etenkin Puulalta on heidän mukaansa sitä luokkaa, että kaikki mitä myyntiin tulee, menee kaupaksi.

– Tonttipuolella kysyntä on korkealla, mutta tarjonta huonoa, harmittelee Jouko Ursin.

Netti on tehokas myyntikanava

Internet on Palvimon mukaan ehdottomasti tärkeimpiä mainoskanavia kiinteistönvälitysbisneksessä. Kuin vakuuttaakseen netin mahdollisuudet, hän kertoo esimerkin:

– Laitoimme kohteen nettiin kello 15 ja kello 18 tuli ensimmäinen puhelu. Seuraavana päivänä kello 15 meillä tehtiin ostajan kanssa käsirahasopimus.

Vaikka yrityksen päätoimialue on Kangasniemi ja sen lähiympäristö, tehdään yrityksen kautta jonkin verran kauppaa myös kauempana olevista kohteista.

– Se on mahdollista lähinnä sellaisissa kohteissa, joissa ei tarvitse käydä usein esittelykäynneillä, Palvimo sanoo.

Aivan Kangasniemen keskustassa sijaitsevassa toimistossa hoidetaan kiinteistönvälityksen lisäksi myös taloyhtiöiden isännöintipalveluja. Niihin kuuluu muun muassa kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöiden hallintoasioiden valmistelut, hallitusten ja yhtiökokousten tekemien päätösten toteuttaminen sekä vastikkeiden laskutus ja erilaisten remonttijärjestelyjen toteuttaminen. Elokuusta 2007 alkaen on toimisto hoitanut omana työnä myös isännöintikohteiden kirjanpidon.

 

Kangasniemen Kiinteistönvälitys ja Isännöintipalvelu LKV Oy

Osoite
Keskustie 4
51200 Kangasniemi

puh.
020 763 9440

fax
020 763 9441

email
kangasniemen@kiinteistonvalitys-lkv.fi

www.asuntoverkko.com/kangasniemi

Share.