Kenttäkyyti sujuu kuin siivillä

0

sk-raumair-intro.jpgRaumair hoitaa pääasiassa lentokenttäkuljetuksia Porin, Turun, Tampereen ja Helsinki – Vantaan suuntiin. Nimestään huolimatta yritys kiitää tukevasti maan kamaralla ja kuljettaa yritysasiakkaita turvallisesti kumipyörillä.

Siisteissä ja tilavissa autoissa mukavuus on kohdallaan. Nettiyhteys pelaa ja oman läppärin voi kytkeä pistokkeeseen tai konetta lainata matkan ajaksi. Asiakas määrää tahdin, mutta kimppakyyti on yrityksille usein kannattavin vaihtoehto.
– Asiakaskuntamme on aivan loistavaa. He ymmärtävät kellon päälle ja jutun juonen yhdistelmäkuljetuksissa. Täsmällisyys on valttimme. Aikataulutus toimii ja hyvältä kuljettajaporukalta palvelu sujuu myös englanniksi, saksaksi ja ruotsiksi, toimitusjohtaja Jukka Pietilä kertoo.

Palvelu pelaa 24/7

Raumair kuljettaa asiakkaitaan usein kellon ympäri ja vain kuskit vaihtuvat. Kolmen henkilöauton ja kolmen taksibussin armeija työllistää viitisentoista henkilöä.
– Jokaisen auton mittariin kertyy 120 – 170 tuhatta kilometriä vuodessa, joten kolmen vuoden kierto on meillä aika jämpti. Autoihin mahtuu 3-8 matkustajaa, mutta kyyti järjestyy aina, vaikka tulijoita olisi enemmän.
Internetissä toimivassa varausjärjestelmässä asiakas voi kirjautua suoraan Raumairin tilauskirjaan ja varata kyydin.
– Kauppa on auki ja puhelimeen vastataan 24/7. Olkiluoto 3 on työllistänyt meitä jo 10 vuotta ja Olkiluoto 4:n ympärillä on pyöritty vajaan parin vuoden ajan. Tulevaisuuden suhteen tunnelmat ovat valoisat, Pietilä toteaa.

Hulluutta tarvitaan

21 vuotta toiminut Raumair on vuonna 1956 perustetun Finnair Maajatkokuljetuksen seuraaja. Vasta viime vuosina yritys on alkanut tulla tutuksi. Netin keskustelupalstoilla kummastellaan yhä lentokentättömässä kaupungissa toimivaa firmaa
– Meitä on luultu usein lentoyhtiöksi. Monesti on myös ihmetelty, miten 38 000 asukkaan kentättömässä kaupungissa kuusi autoa kuljettaa pelkästään lentomatkustajia, Pietilä nauraa.
Ilman luovaa hulluutta pillit olisi laitettu pussiin jo 1990-luvun lamakurimuksessa.
– Yrityksen alku osui kaikkein pahimpaan kohtaan. Heti alkuun tuli kaksi devalvaatiota ja kaikki meni päin p:tä. Pienestä pojasta olen katsellut yrittäjänä toimivia tuttavia. Kun hullu suomalainen jotain aloittaa, niin periksi ei anneta, Jukka Piet

 

Raumair Oy
Osoite
Merikatu 15
26200 Rauma

puh.
040 822 5544

email
raumair@raumair.fi

http://www.raumair.fi

Share.