Kaupunkilaisten kievari kivenheiton päässä kauppatorilta

0

pp-sokerijussi-intro.jpg

Sokeri-Jussin Kievari Oulun Pikisaaressa antaa mahdollisuuden irrottautua hetkeksi arjesta, vaikka kaupunki kiireineen on vain parin minuutin kävelymatkan päässä. Täyden palvelun ravintola historiaa henkivässä makasiinirakennuksessa toimii vuoden ympäri.

– Pikisaari on tärkeä osa Oulun kaupunkikuvaa. Olemme saaressa kaupungin keskustassa ja ympäristö on suorastaan idyllinen, sanoo Sokeri-Jussin Kievarin ravintoloitsija Sinikka Louhelainen.

Merellisellä kesäterassilla tai talvella hirsiseinien lämmössä viivähtävät ulkomaalaiset vieraat ihastuvat poikkeuksetta Sokeri-Jussin Kievariin. Myös Oulun seudun asukkaille Sokeri-Jussin Kievari on paljon enemmän kuin yksi ravintola muiden joukossa.

– Toimintaperiaatteiltamme olemme vähän kuin vanhan ajan kievarit. Palvelemme kaupunkilaisia, ohikulkijoita ja turisteja, Louhelainen sanoo.

Sokeri-Jussin Kievari aukeaa joka päivä lounasaikaan ja keittiö on auki iltamyöhään. Kesäyön valvojia palvellaan yöllä kahteen saakka.

Rehellistä ja maistuvaa

Sokeri-Jussin Kievarin toiminnasta paistaa vanha kunnon konstailemattomuus. Ruokalista nojaa kotimaiseen perinteeseen ja sitä voi kuvata osuvimmin määritelmällä maalaisgourmee.

– Lähiruoka on meille itsestäänselvyys, koko ruokatuotteemme perustuu siihen. Lisäksi haluamme tarjota oikein tuotettua ruokaa ja valmistamme sen luonnollisesti alusta loppuun itse, Louhelainen kertoo.

Ruokalista vaihtuu kesä- ja talvisesonkien mukaan. Talvella voi tilata esimerkiksi paahdettua poronfileetä katajanmarjakastikkeen ja riistaperunoiden kanssa tai voissa paistettua nieriää korvasienikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera.

Ruokalistalta löytyy erikoisuutena myös Isoäidin keittiö, jonka tarjontaan kuuluvat muun muassa Oulun seudun perinteiset rössypotut ja paistetut maivat.

– Tällainen perinneruokalista on erikoisuus Suomenkin mittakaavassa, Louhelainen tietää.

Sokeri-Jussin Kievari toimii nyt seitsemättä vuottaan ja alkuperäinen idea kantaa edelleen.

– Esimerkiksi ruokalistalla on monia sellaisia ruokia, joita aloimme tarjota alusta pitäen, Louhelainen sanoo.

Ajan patinaa

Sokeri-Jussin Kievari ja Pikisaaren suojeltu miljöö ovat kuin kurkistusikkuna Oulun historiaan. Pikisaaressa voi vielä tänäkin päivänä aistia Oulun tervantuoksuiset ja merelliset perinteet.

Sokeri-Jussin Kievarin makasiinirakennus tuotiin Pikisaareen Iijokisuulta noin 150 vuotta sitten ja se on toiminut muun muassa vieressä sijainneen telakan varastona. Sokeri-Jussi -laiva rakennettiin Pikisaaressa ja siitä juontuu myös kievarin nimi. Historiaansa Sokeri-Jussin Kievari ei halua unohtaa, päinvastoin.

Sisätiloissa on 160 ravintolapaikkaa ja melkein toinen mokoma kesäaikaan ulkona. Sokeri-Jussin Kievari on vakiinnuttanut asemansa muun muassa yritystilaisuuksien ja perhejuhlien pitopaikkana.

{gallery}pp-sokerijussi{/gallery}

Sokeri-Jussin Kievari

Osoite Pikisaarentie 2
90100 Oulu

puh. 08 – 376 628

fax 08 – 376 628

email sokerijussi@sokerijussi.fi

www.sokerijussi.fi

Share.