Kattoelementit Ruukista

0

Ruukin Saha ja Höyläämö Ky:n tavoitteena on kasvaa lähivuosina maan suurimpien puuelementtivalmistajien joukkoon. Tavoitteeseen pääsyä vauhdittavat tehtaan tuotannon keskittäminen kokonaan rakennuselementteihin, laajennussuunnitelmat ja uusi yhteistyösopimus.

Vuoden 2010 syksyllä Ruukin Saha ja Höyläämö yhdisti voimansa Optimihallien kanssa. Ruukin Saha ja Höyläämö Ky toimii Optimihallit Oy:n sopimusvalmistajana.

-Työnjako on nyt se, että me valmistamme elementit, Optimihallit hoitaa niiden markkinoinnin, myynnin, suunnittelun ja asennuksen. Kaikki tuotantomme menee yhteistyökumppanille, selvittää Ruukin Saha ja Höyläämö Ky:n toimitusjohtaja Mika Herkkola.

Valmistettavat Optimi-kattoelementit ovat perinteisiä tuulettuvia kattoelementtejä, joissa on työmaalle tuotaessa valmiina vedeneristyksen pohjakermi tai valmis PVC-kate. Alapinnassa on tavallisesti maalattu kipsilevy tai teollisuusakustiikkalevy.

Yhteistyösopimuksen myötä tehtaalla on ollut erinomainen työllisyystilanne. Tilanne on myös selkiyttänyt yrityksen toimintaa.

-Aikaisemmin teimme elementtejä useammalle rakennusliikkeelle ja aikataulutus tuotti usein vaikeuksia. Nyt meidän ei tarvitse huolehtia projektin hoidosta ja työmaista. Voimme keskittyä siihen minkä parhaiten osaamme: elementtien valmistukseen, toimitusjohtaja iloitsee.

Tilat mahdollistavat kasvun

Ruukin Saha ja Höyläämö Ky:llä on pitkä kokemus puuelementtien valmistajana. Yritys on toimittanut elementtejä moniin julkisiin rakennuksiin ja kauppaliikkeisiin eri puolille Pohjois-Suomea. Kuluneen vuoden aikana myös moniin tuotanto- ja toimitilarakennuksiin eri puolille Suomea.

Tehtaan tuotantotiloissa voidaan valmistaa yli 20 metriä pitkiä kattoelementtejä. Lisää tilaresursseja tulee, kun sahan entinen höyläämörakennus otetaan tänä vuonna seinäelementtituotantoon. Lisätilojen rakentamistakin on jo suunniteltu.

– Hyvät tilat on vahvuutemme, samoin kustannustehokkuus. Teemme pienellä porukalla tehokkaasti ja laadukkaasti, yrittäjä Mika Herkkola kiteyttää.

Yhteistyökumppanilla pitkä kokemus hallirakentamisesta

Ruukin Saha ja Höyläämön yhteistyökumppani Optimihallit Oy toimii aliurakoisijana hallityömailla. Yritys toimittaa kohteissa tarvittavat rungot ja katot suunniteltuina ja asennettuina.

Teollisuus- ja liikuntahallien sekä markettien tuoteosat toimitetaan minne tahansa Suomessa. Suurelementeistä tuotanto- ja toimitilat rakentuvat erittäin nopeasti.

Yrittäjä Mikko Mäkisellä on 20 vuoden kokemus hallirakentamisesta. Toiminnan periaatteina ovat suunnittelun, tuotteen ja toimituksen tinkimätön laatu.

-Parhaimmillaan kilpailukykymme on puurakenteisten kattoelementtien ja liimapuurunkojen toimituksissa, tarvittaessa toimitamme laajempiakin paketteja, sanoo Optimihallit Oy:n toimitusjohtaja Mikko Mäkinen.

Kun asiakas ostaa kattoelementtejä Optimihalleilta, ohjautuu tilaus automaattisesti Ruukkiin Siikajoelle. Liimapuurungot toimittaa Late Rakenteet Oy Turusta.

Toimitusvarmuus ja laatu

Uuden yhteistyösopimuksen myötä Ruukin Saha ja Höyläämö Ky:n toimitusjohtaja Mika Herkkola arvioi yrityksen tulevaisuutta varsin toiveikkain mielin.

– Laajennumme, kehitämme tuotantoamme, keskitymme elementtituotantoon. Toimitusvarmuus ja laatu ovat olleet meille aina tärkeitä arvoja ja ovat edelleen, hän toteaa.

Yhteystiedot

Ruukin Saha ja Höyläämö Ky/tehdas

Osoite
Ahlströmintie
92400 Ruukki

puh.
040 583 1506

email
etunimi.sukunimi@ruukinsaha.fi

www.ruukinsaha.fi

Share.