Katisten Kartano tarjoaa ainutlaatuiset puitteet onnistuneille tilaisuuksille

0

Hämeenlinnan kaupunki kätkee sisäänsä rauhaisan keitaan – Katisten Kartanon. Katinen tunnettiin jo Birger Jaarlin aikana 1200-luvulla. Varsinaiseksi kartanoksi Katinen muodostui kunnallisneuvos Johan Fredrik Lönnholtzin hankittua tilan 1856. Hän osti myös yhdeksän muuta tilaa ja Ruununmyllyn myllytilan ja liitti ne Katisiin.

 

Hän myös rakennutti 1862 valmistuneen punatiilisen päärakennuksen. Nykyiselle Krogiuksen suvulle kartano siirtyi 1960-luvulla. Vuodesta 2003 alkaen kartano on toiminut modernina juhla- ja kongressikeskuksena nykyisen isännän Jakob Krogiuksen johdolla.- Jos rakennuksissa ei ole toimintaa, niin ne kuolevat. Kunnossapito on helpompaa, kun ne ovat käytössä, Jakob Krogius perustelee kartanon rakennusten kunnostamista juhla- ja kokouskäyttöön.

Kartanossa on useita omaleimaisia rakennuksia, jotka tarjoavat monipuoliset tilat niin pienten kuin suurtenkin tilaisuuksien järjestämiseen. Kaikkiaan kartanon juhlatiloihin ja piha-alueelle mahtuu kerralla lähes puolitoista tuhatta juhlijaa.

Maailman ensimmäinen hakkeella lämpiävä hotelli

Vanhassa tiilinavetassa toimii tunnelmallinen hotelli, jossa on 23 kahden hengen huonetta. Kodikkaissa huoneissa on mm. lautalattiat ja käsityönä tehdyt kalusteet. Katisten Kartano on huomioinut toiminnassaan ympäristöarvot. Yrityksessä on huomattu, että asiakkaat ovat entistä kiinnostuneempia yrityksen ympäristövaikutuksista. Heitä kiinnostaa esimerkiksi miten rakennukset lämmitetään.

– Vuonna 2003 valmistunut hotellimme on maailman ensimmäinen hakkeella lämmitettävä hotelli. Noin 95 prosenttia hakkeesta tulee omasta metsästä. Kruununmyllyllä on taasen oma vesivoimalaitos ja se lämpiää maalämmöllä, Jakob Krogius kertoo kartanon energiaomavaraisuudesta.

– Käytämme myös energiatehokkaita lamppuja missä vain se on mahdollista.

Katisten asiakkaina ovat enimmäkseen pääkaupunkiseudulla toimivat yritykset.

– Suuntaamme markkinointia myös Tampereen seudulle ja Kanta-Hämeeseen, Katisten Kartanon myyntipäällikkö Päivi Vartiainen kertoo.

Asiakkaat haluavat elämyksiä

Katisten Kartano yhteistyökumppaneineen pystyy järjestämään monenlaista ohjelmaa kokouksen lomaan. Kartanon yhteydessä toimii Land Rover Experience -keskus, joka kouluttaa kartanon asiakkaita ajamaan maastossa taitavasti, turvallisesti ja luontoa kunnioittaen.

– Elämyksellisyys on tärkeää. Yleensä kokouspäivään liitetään jokin elementti, joka nostattaa tunnelmaa ja kasvattaa tiimihenkeä. Halutaan yhteisiä kokemuksia, Päivi Vartiainen sanoo.

Onnistuneen kokouspäivän kruunaa hyvä ja laadukas ruoka. Katisten Kartanon keittiöpäällikkönä on alansa huippu, Suomen kokkimaajoukkueessakin vaikuttanut huippukokki Oula Hänninen.
Laadukas ruoka valmistetaan hyvistä, pääasiassa lähituottajilta saatavista raaka-aineista. Aterioilla herkutellaan sesongin mukaan metsän ja järven antimilla. Perinteikkään kartanon ruokalistalla on yleensä aina myös riistaruokia.

– Suurriista, kuten hirvi ja peura, on kartanon mailta metsästettyä. Asiakkaamme arvostavat, kun pystymme kertomaan heille koko ruokaketjun tarinan. Tiedämme tarkkaan mistä tuotteemme pöytään tulevat, isäntä Jakob Krogius kehaisee.

 

Katisten Kartano
Osoite
Katistentie 91
13210 Hämeenlinnapuh.
03 656 8200

fax
03 656 8295

email
katistenkartano@katistenkartano.com

www.katistenkartano.com

Share.