Kappeli keskelle kaupunkia

0

Narinkkatorin laidalle Helsingin keskustaan on valmistumassa Hiljaisuuden kappeli. Täysin epäsymmetrinen kaunis puurakennus on vaatinut rakentajilta paljon osaamista.

– Siihen, että kappelin ohi kulkevat ihmiset kyselevät paljon rakennuksesta, on jo tottunut noin vuoden kestäneen rakennusprojektin aikana, sanoo Sisu-Rakennus Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja työnjohtaja Aki Marttila.

Kampin kappelin muotoilu ja kaunis puupinta ovat saaneetkin paljon positiivista huomiota osakseen.

Etelä-Pohjanmaalta kotoisin oleva Sisu-Rakennus on ollut kohteen aliurakoitsijana. Pääurakoinnista ja projektinjohdosta on vastannut puolestaan PakRak Oy.

Sisu-Rakennuksen vastuulla ovat olleet rakennuksen perustukset, vaativat eteistilan betonipinnat, puurunko ja tervalepästä valmistettu ulkokuori sekä laattatyöt. Projekti on sujunut jopa hieman etuajassa.

Viimeistelyä vaille

Haastatteluhetkellä huhtikuun puolivälissä kappeli oli viimeistä silausta vailla. Sisätöitä tehtiin ja puupinta odotti uutta lakkakerrosta. Avajaisia pidetään toukokuussa.

Aki Marttila on tyytyväinen näkemäänsä ja työmiestensä kädenjälkeen, kuten myös liikekumppani Petri Väliaho Sisu-Rakennuksesta.

Helsingin seurakuntayhtymän tilaamaan Hiljaisuuden kappelin info- ja näyttelytilat mahtuvat 286 neliöön.

Kappeliin mahtuu enimmillään 160 ihmistä. Kappeli saatiin esiin pressujen alta tammikuun lopussa ja rakennustelineet hävisivät helmikuussa.

Kappeli on uniikki ja sen rakenneosat ovat kaikki erilaisia. Sitä voi syystä pitää Helsingin ydinkeskustan katseenvangitsijana.

Kun rakennusta katsoo kauempaa, jos muistuttaa isoa astiaa.

Sisu-Rakennus satsaa laatuun

Työmaalla on häärinyt vilkkaimpina aikoina viime vuonna 35–45 rakennusmiestä, joista 15 on ollut Sisu-Rakennuksen miehiä.

– Olemme olleet hyvin tyytyväisiä siihen, että olemme voineet hoitaa urakan suomalaisin voimin. Kohde on vaatinut paljon ammattityötä mm. betonivalun tekijöiltä sekä kirvesmiehiltä. Olemme ylpeitä ammattimiehistämme, jatkaa Aki Marttila.

Hiljaisuuden kappeli on eristetty nimensä mukaisesti poikkeavan tehokkaasti ympäröivän keskustan melusta. Toisaalta sen sisäosien akustiikalle on asetettu suuret vaatimukset.

– Rakennamme ympäri Etelä-Suomea vaativia erityiskohteita, mutta myös normirakentaminen sujuu hyvin.

Sisu-Rakennuksella on työntekijöitä 30–50. Kohteita on ollut muun muassa Tampereella, Hämeenlinnassa, Seinäjoella, Kotkassa, Haminassa ja Kuopiossa.

Etelä-Pohjanmaalla rakennetaan parasta aikaa Mikko Keskinen Oy:n varaston laajennusta Tuuriin. Myös omia kohteita on työn alla kotimaakunnassa.

Kappeliprojektin aikana Marttila on asunut viikot Helsingissä ja palaa kotiinsa Virroille aina viikonloppuisin.

Sisu-Rakennuksessa panostetaan avoimesti laatuun.

– Haluamme uskoa siihen, että laadulla voi pärjätä tässä bisneksessä – ja että osaavaa suomalaista työvoimaa löytyy vielä.

Myös yhteistyökumppanien lista on vakuuttava: YIT, Lujatalo, Peab Infra, Fira, Skanska.

Yhteystiedot

Sisu-Rakennus Oy

Osoite
Teeriperäntie 10
63890 Hautakylä

puh.
Petri 040 548 3911
Aki 040 528 7377

fax
01 234 5678

email
petrivaliaho@gmail.com
marttilaaki@gmail.com

Kartta

Share.