Kaikki kumista kuljetinhihnoihin – vuorokauden ympäri

0

Vuonna 2010 perustetulla Iin Hihnatyö Ky:llä on yrityksen lyhyestä historiasta huolimatta jo vuosien  kokemus kuljetinhihnojen huollosta sekä asennustöistä. Yrittäjä Eero Honkanen on työskennellyt yli 10 vuotta alalla. Hän oli aluksi toisen palveluksessa, kunnes pari vuotta sitten asiakkaat kehottivat harkitsemaan oman yrityksen perustamista.

– Sulatteluaikaa tarvittiin monta vuotta. Maatalous sivuelinkeinona toi tuntumaa yrittäjyyteen, ja lopulta hyvät yhteistyökumppanit sekä asiakkaiden kannustus rohkaisivat yrityksen perustamiseen. Honkanen kertoo yrityksensä taustoista.

Yrityksellä on palveluksessaan Honkasen lisäksi kaksi palkkalaista. Kiireisenä aikana on käytettävissä myös vuokramiehiä. Yrityksellä on käytössään kaksi huoltoautoa, joissa on liitos- ja korjaustarvikkeet. Yleisiä huoltokohteita ovat teräs- ja paperitehtaat, kaivokset, turvetuotanto, murskeasemat sekä sahat.

Kun asiakkaalla menee tärkeä kuljetinhihna poikki, silloin on kiire. Prosessi seisoo sen ajan, kun hihnaa korjataan. Linjan seisottaminen maksaa asiakkaalle ja siksi huolto- ja korjausajat pyritään saamaan mahdollisimman lyhyiksi.

– Usein asiakkaiden luona käydään tekemässä ennakoivaa huolto- ja korjaustyötä, jotta saadaan odottamattomat katkot karsittua minimiin. Samalla tehdään kuntokartoitusta, kuten suunnitellaan tulevia toimenpiteitä, sekä sitä, onko asiakkaalla talonpuolesta vapaita huoltomiehiä kaveriksi, sillä ylimääräiset käsiparit ovat aina tervetulleet avuksi, Honkanen kertoo.

Palvelua vuorokauden ympäri

Hihna- ja kuljetinhuolto on ympärivuorokautista työtä. Päivystys pelaa koko ajan on pyhä tai arki. Kaikkia hihnoja ei ole omassa varastossa, mutta tarvittaessa niitä löytyy Oulusta tai Pieksämäeltä. Logistiikka toimittaa tarvittavat hihnat nopeasti asennustyömaalle.

– Joustavat tavaran toimitukset ja työn laatu on meille tärkeää. Ympärivuorokautinen palvelu on sitovaa, joten kiireet ovat jokapäiväistä elämää. Kesällä löytyy toivottavasti aikaa kalastukseenkin Pohjois-Ruotsin lohiapajilla, Honkanen naurahtaa.

Huipputyökalut

Iin Hihnatyöllä on Suomen suurimmat hihnojen paistoraudat, joilla liitetään jopa 2,6 metriä leveitä hihnoja yhteen. Pienin liitetty hihna on ollut marketin pullonpalautuslinjan vetohihna. Muovihihnoihin löytyy omat paistorautansa.

Yrityksellä on  myös Suomessa harvinainen kumiextruder, eli kaksikomponentti raakakumipyssy, jolla voidaan korjata puolentunnin kuivumisajalla esimerkiksi kuljetinhihnojen tai vaikkapa pyöräkoneen renkaiden pintavaurioita.

– Näyttää siltä, että alan töitä riittää niin kauan kuin yhdestäkin tehtaanpiipusta nousee savua, Eero Honkanen toteaa.

Yhteystiedot

Iin Hihnatyö Ky

Osoite
Kuuselantie 83
95160 Oijärvi

puh.
050 309 7977

email
eero.honkanen@iinhihnatyo.fi

www.iinhihnatyo.fi

Share.