Innovatiivisia IT-sovelluksia

0

Takamäki Yhtiöt on  IT-alan sovelluskehitysyhtiö, jonka asiakaskuntaan kuuluvat monet maamme tunnetuimmista yrityksistä. Yhtiön periaatteena on hallita nykyaikaiset tekniikat ja perehtyä syvällisesti asiakkaiden edustamien toimialojen prosesseihin.

Takamäki Yhtiöiden juuret ulottuvat vuoteen 1991. Toiminnan alussa yhtiö keskittyi kehittämään räätälöityjä ohjelmistoratkaisuja asiakaskohtaisiin erityistarpeisiin.

– Alkuaikoina toimimme toimialariippumattomasti. Asiakaskunta alkoi muodostua pääasiassa ilmailualan yrityksistä sekä tietoliikenne- ja telealan toimijoista. Sittemmin mukaan tuli rakennusala, johon olemme viime vuosina voimakkaasti panostaneet, kertoo liiketoimintajohtaja Martti Vakkilainen.

Vahvaa yhteistyötä ilmailualalla

Takamäki Yhtiöiden vanhimpiin asiakkaisiin kuuluvat Finavia ja Finnair, joille yhtiön IT-alan ammattilaiset ovat toteuttaneet monia ohjelmistokehitysprojekteja ja järjestelmäintegraatioita.

– Esimerkiksi Finavialle toteuttamamme CDM-järjestelmä (Collaborative Decision Making) on Euroopassa järjestyksessään seitsemäs ja Pohjois-Euroopan ensimmäinen, Martti Vakkilainen toteaa.

CDM kerää tietoa muista järjestelmistä ja tahoilta sekä prosessoi sen edelleen lennonjohtoon ja muille tarvitseville. Järjestelmän avulla voidaan tehostaa mm. kiitoteiden käyttöä siten, ettei koneiden tarvitse jonottaa rullausteillä.

– Tämän avulla saavutetaan huomattavat säästöt muun muassa polttoaineen kulutuksessa. Toteuttamamme CDM on ainoa, joka huomioi prosessissa myös jäänpoiston. CDM:n avulla on Finavia ja lentoyhtiöt säästäneet kustannuksia vuositasolla ainakin neljä miljoonaa euroa ja tehostanut toimintaansa monessa kohtaa, liiketoimintajohtaja lisää.

Uusi aluevaltaus rakennusalalla

Suuri osa maamme betonielementtitehtaita ovat ottaneet käyttönsä Takamäki Yhtiöiden kehittämän Betelen. Se on erityisesti betonielementtitehtaille tarkoitettu tuotannonohjausjärjestelmä. Järjestelmä mahdollistaa koko toimitusketjun hallinnan tarjouksesta laskutukseen.

– Viimeisin innovaatiomme on rakennustyömaiden käyttöön suunniteltu SITE manager. Se on saanut suuren suosion myös suurissa metsä- ja energiayhtiöissä, jotka käyttävät sitä seisokkityömaillaan, Vakkilainen sanoo.

Takamäki SITE manager on työnjohdon toiminnanohjauspalvelu, jolla hoituvat niin kulunvalvonta kuin lupien ja työturvallisuuden seuranta. Lisäksi palvelu huolehtii viranomaisraportoinnista ja valvoo muun muassa urakoitsijoiden tilaajavastuun statusta reaaliajassa.

Kaiken perustana tyytyväinen asiakas

Takamäki Yhtiöiden asiakkaita ovat Finnairin ja Finavian lisäksi Neste Oil, ABB, Metsä Group, Lapti, Ilmatieteenlaitos, Hartela, Fira ja Consti. Isojen toimijoiden ohella asiakaskunnassa on paljon myös pienempiä yrityksiä erityisesti rakennusteollisuudessa.

On asiakas pk- tai suuryritys, räätälöidään sille juuri ko. asiakkaan tarpeisiin tehty IT-ratkaisu.

– Kartoitamme yhdessä asiakasyritysten kanssa näiden prosesseja. Innovoimme sen pohjalta uusia ratkaisuja, jotka koeponnistamme yhdessä asiakkaiden kanssa käytännön olosuhteissa. Näin lopputulos on parhaalla mahdollisella tavalla asiakkaan toiveet täyttävä, Martti Vakkilainen vakuuttaa.

Takamäki Yhtiöiden koko liiketoiminnan kulmakivenä on tyytyväinen asiakas.

– Mielestäni olemme onnistuneet tässä erittäin hyvin. Perehdymme asiakkaan liiketoiminnan prosesseihin, kuuntelemme ja vastaamme toiveisiin. Tarvittaessa reagoimme nopeasti asiakkaan muuttuviin tarpeisiin. Ohjelmistosovellukset toteutetaan siten, että niihin on mahdollista tehdä muutoksia sekä jatkokehitystä helposti.

Martti Vakkilainen katsoo Takamäki Yhtiöiden tulevaisuuteen valoisin mielin.

– Meillä on vankka kokemus aloilla, joilla toimimme. Meillä on rautaisten ammattilaisten tiimi, joka kasvaa entisestään. Luonnollisesti tavoitteenamme on hallittu kasvu, yhteistyön laajeneminen nykyisten asiakkaiden ja yhteistyökumppanien kanssa sekä uusien asiakkaiden hankkiminen.

Kuva ja teksti: Riitta Niskanen

Takamäki Yhtiöt Ky
Kappelitie 6 A, 02200 Espoo

Myynti sales@takamaki.fi

Asiakastuki support@takamaki.fi   0600 129 29 (0,69 € / min)

Kustannustehokasta kontaktointia

Takamäki Yhtiöt ja Novia Finland Oy ovat tehneet  tulokselliseksi osoittautunutta buukkausyhteistyötä.

– Potentiaalisten asiakkaiden kontaktoiminen on aikaa vievää ja siksi myös kallista. Novia tarjosi mielestämme järkevän tuntuisen ratkaisun, joten lähdimme huhtikuussa kokeilumielessä pilotoimaan heidän konseptiaan, yhtiön liiketoimintajohtaja Martti Vakkilainen selvittää.

– Yhteistyöstä on ollut hyötyä meille, sillä olemme saaneen uusia asiakkaita tarvitsematta sitoa omaa henkilökuntaa suoraan ensivaiheen asiakaskontaktointiin. Sen suorittaa Novia.

Share.