Hyvä elämä kuuluu kaikille

0

sk-riekkomaenpalvelu-intro.jpgRiekkomäen Palvelu tarjoaa asukkailleen ihmisarvoista elämää välittävän kodin lämmössä. Asukkaita arvostetaan ja kunnioitetaan yksilöinä ja heistä halutaan pitää hyvää huolta.

– Alunpitäen lähdin yrittäjäksi siksi, että halusin tarjota kehitysvammaisille hyvän elämän, itsemääräämisoikeutta ja mahdollisuuden vaikuttaa asioihinsa. Tämä on asukkaiden koti, jossa henkilökunta on töissä, 17 vuotta alan yrittäjänä toiminut Soili Tuononen kertoo.

Riekkomäen Palvelu on syvästi ja vaikeasti kehitysvammaisten hoitoon ja huolenpitoon erikoistunut vuonna 2003 perustettu yksityinen ryhmäkoti. Laajennusosa tehtiin vuonna 2007 ja kodista löytyy nykyään paikka 17:lle vakituista ja kahdelle tilapäistä hoitoa tarvitsevalle. Arkea pyöritetään 37 ammattilaisen voimin.

– Kolmannes asukkaista on liikkuvia ja toimii jollain tavalla itsenäisesti, mutta osa ei pääse liikkeelle lainkaan. Moni asukas tarvitsee koko ajan vierelleen ihmisen, Tuononen kertoo.

Viihtyisät ja kodikkaat tilat on rakennettu varta vasten kehitysvammaisten tarpeisiin. Hyvissä ja avarissa tiloissa liikkuminen sujuu apuvälineiden kanssa ja jokaisen asukkaan huoneessa on oma wc ja kylpyhuone.

– Akuuteissa tilanteissa voimme tarjota tilapäistä asumista. Meillä tilapäistä paikkaa käyttää 9-10 henkilöä, Tuononen kertoo.

Viriketoiminta värittää arkea

Riekkomäen Palvelukodin tiloissa järjestetään päivätoimintaa vaikeasti vammaisille aikuisille sekä iltapäivähoitoa autistisille lapsille viitenä päivänä viikossa. Lähtökohtana on tarjota myös talon omalle väelle runsaasti virikkeitä.

– Musiikki- ja teatteriryhmän osallistujista suurin osa on talon asukkaita. Ryhmässä saa olla mukana, vaikka itse ei osallistuisi. Koulussa ja työtoiminnassa käy tällä hetkellä kahdeksan asukasta.

Hyvät työntekijät on Soili Tuonosen mukaan varustettu terveellä maalaisjärjellä ja hurtilla huumorilla. Asukkaiden yksilölliset tarpeet pitää osata huomioida ja työ tehdä laadukkaasti lämpimällä, inhimillisellä ja ihmistä arvostavalla otteella.

– Henkilökunnan motivoituminen työhön on kaikkein tärkeintä. Väkeä täytyy olla riittävästi, sillä menettäisimme paljon, jos emme ehtisi olla, ulkoilla ja seurustella asukkaiden kanssa.

 

Riekkomäen Palvelu Oy
Osoite
Vähäkinnontie 2
26100 Rauma

puh.
02 8378 5150

email
soili172@dnainternet.net

www.riekkomaenpalvelu.fi

Share.